aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΠάφος FC – Εθνικός 3-0: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Πάφος FC – Εθνικός 3-0: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Απλά και όμορφα. Η Πάφος FC επικράτησε εύκολα με 3-0 του Εθνικού, για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος στο «Στέλιος Κυριακίδης». Αμπντουσαλάμοφ (33΄, 54’) και Σεμέδο (38’) οι σκόρερ για την παφιακή ομάδα, που δεν άφησε στιγμή τους φιλοξενούμενους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα της.

Επέστρεψε στις νίκες η Πάφος FC, μετά την ήττα από την Ανόρθωση. Με το τρίτο της φετινό τρίποντο σε σύνολο δέκα αναμετρήσεων, ανεβαίνει στους 13 βαθμούς και την πέμπτη θέση, προσπερνώντας ΑΠΟΕΛ (1 ματς λιγότερο), Ανόρθωση (1 ματς λιγότερο) και ΑΕΛ (2 ματς λιγότερα). Επόμενος αντίπαλος ο Άρης στο Τσίρειο, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.

Όγδοη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα για τον Εθνικό, που παραμένει χωρίς νίκη σε σύνολο δέκα αναμετρήσεων. Με συνολικά γκολ 7 υπέρ έναντι 22 κατά, η προσφυγική ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με δύο μόλις βαθμούς. Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός στο Δασάκι, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Το ματς

Πιο δυνατά από το πρώτο κιόλας λεπτό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Πάφος FC. Πήρε από νωρίς στον έλεγχο της την μπάλα και επέβαλε τον ρυθμό της, κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Σταδιακά ο Εθνικός ισορρόπησε, ήταν όμως ακίνδυνος. Η παφιακή ομάδα πατούσε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και κατάφερε μέσα σε ένα εξάλεπτο να πάρει «αέρα» δύο γκολ.

Αρχικά στο 33’ με το όμορφο γυριστό σουτ του Αμπντουσαλάμοφ και στη συνέχεια, στο 38’ με ωραίο δυνατό πλασέ του Σεμέδο από το ύψος της περιοχής. Η ομάδα της Άχνας δεν μπόρεσε ποτέ να βγάλει αντίδραση. Αντίθετα, στο 54’ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του νεαρού Ρώσου, με κοντινή κεφαλιά, η Πάφος FC σκόραρε και τρίτο γκολ.

Είχαν τις ευκαιρίες και για ακόμα περισσότερα τέρματα οι Παφίτες, τα «χαλούσαν» όμως στην τελική προσπάθεια, και έτσι το 3-0 που διαμορφώθηκε νωρίς στο δεύτερο μέρος, ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούντκο, Πάγιτς, Μπάριτς, Μιχαήλ, Ζ. Αουρέλιο, Πάνιτς, Πάντσεον, Βαλακάρι (86′ Φουρ), Ζάιρο (86′ Ντ. Αουρέλιο), Αμπτουσαλάμοφ (74′ Μπεριγκό), Σεμέδο (65′ Κοβάσεβιτς).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Άδωνη (46′ Ντόλεζαλ), Χολ, Ιωάννου (46′ Πηλέας), Περατικός, Χουντόμπιακ, Φόλμπρεχτ (70′ Κουμή), Ασούμπρε (14′ Αμπντουλάγιεφ), Ελουντού (58′ Τολεμές), Μ. Ηλία.

Σκόρερ: Αμπντουσαλάμοφ 33′, 54′ Σεμέδο 38′ / –

Κίτρινες: Ζ. Αουρέλιο, Μίλανιτς / Ιωάννου, Ελουντού, Χολ, Χουντόμπιακ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια.

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

10′ Πιέζει η Πάφος FC, έχει κλειστεί στα καρέ του ο Εθνικός.

14′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Εθνικό, Αμπντουλάγιεφ στη θέση του τραυματία Ασούμπρε.

25′ Έχουν ισορροπήσει οι φιλοξενούμενοι.

26′ Κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου για φάουλ στον Αουρέλιο.

27′ Εκτέλεσε απευθείας το φάουλ ο Βαλακάρι, από πλάγια θέση. Εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χριστοδούλου.

28′ Κίτρινη κάρτα και στον Αουρέλιο.

29′ Κίτρινη και στον Μίλανιτς για διαμαρτυρίες.

33′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Πάφος FC, με τον Αμπντουσαλάμοφ. Με ωραίο γυριστό ο νεαρός Ρώσος έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Προηγήθηκε ψαλιδάκι του Ζαίρο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάντσεον, πριν φτάσει η μπάλα στον σκόρερ. Πανέμορφο γκολ.

39′ ΓΚΟΛ 2-0 Και δεύτερο γκολ για την Πάφος FC με τον Σεμέδο, με ωραίο, δυνατό πλασέ από το ύψος της περιοχής. Και αυτό, πολύ όμορφο γκολ.

42′ Κίτρινη στον Ελουντού.

44′ Κίτρινη κάρτα και στον Χολ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για τον Εθνικό, Πηλέας και Ντόλεζαλ αντί Ιωάννου και Άδωνη.

53′ Κίτρινη κάρτα στον Περατικό.

54′ ΓΚΟΛ 3-0 Ξανά ο Αμπντουσαλάμοφ με κοντινή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάντσεον.

58′ Τολεμές αντί Ελουντού.

63′ Σουτ του Μ. Ηλία, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Ρούντκο.

65′ Κοβάσεβιτς στη θέση του Σεμέδο.

66′ Κίτρινη κάρτα και στον Χουντόμπιακ.

69′ Δυνατό σουτ του Πάντσεον από το ύψος της περιοχής, λίγο πάνω από τα δοκάρια.

70′ Κουμή αντί Φόλμπρεχτ.

71′ Διπλή χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC. Ο Πάντσεον προσπάθησε να κρεμάσει τον Χριστοδούλου που πρόλαβε και απομάκρυνε. Πήρε το ριμπάουντ ο Κοβάσεβιτς, έδιωξαν λίγο πριν τη γραμμή οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

74′ Μπεριγκό στη θέση του Αμπντουσαλάμοφ.

86′ Διπλή αλλαγή για την Πάφος FC, εκτός Βαλακάρι και Ζάιρο, εντός Ντ. Αουρέλιο και Φουρ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ