aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΠάφος FC – Δόξα 2-1: Ματσάρα με δοκάρια (4), χαμένα πέναλτι (2), μια νικήτρια και...

Πάφος FC – Δόξα 2-1: Ματσάρα με δοκάρια (4), χαμένα πέναλτι (2), μια νικήτρια και μια ηττημένη

Σε μια ματσάρα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με δύο χαμένα πέναλτι, τέσσερα δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Πάφος FC επικράτησε με 2-1 της Δόξας στο «Στέλιος Κυριακίδης» για τη δέκατη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Ήταν η 15η νίκη για την παφιακή ομάδα που ανέβηκε 54 βαθμούς, παρέμεινε στην κορυφή του Β’ γκρουπ και διατήρησε τη διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ στο +4. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Βα (16’) και Τόρες (56’). Από ένα πέναλτι έχασαν Βαλακάρι (67’) και Μπεριγκό(77’).

Δεύτερη σερί ήττα για τη Δόξα, η οποία τα έχει με την τύχη της για τα τρία δοκάρια. Λουίς Κάρλος (74’), Κίκας (88’) και Ολιβέιρα (89’), είδαν τις προσπάθειες να μην αποφέρουν καρπούς. Η προσφυγική ομάδα έμεινε στους 42 βαθμούς και την ένατη θέση. Προσωρινά στα ίσα έφερε το ματς ο Κίκας στο 26’.

Το ματς

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, Πάφος FC και Δόξα δημιούργησαν ελάχιστα, κατάφεραν ωστόσο να σκοράρουν από ένα γκολ. Αρχικά στο 16’ ο Βα άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της παφιακής ομάδας με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά από γύρισμα του Καμπράλ. Δέκα μόλις λεπτά αργότερα (26’) η προσφυγική ομάδα απάντησε, φέρνοντας το ματς στα ίσα με γκολ του Κίκας. Ο Ρούντκο απομάκρυνε λανθασμένα με τον Αντωνίου να γίνεται κάτοχος της μπάλας, ωστόσο να μην μπορεί να την ελέγξει, δίνοντας την ευκαιρία στον Ασαμόα να κλέψει και να γυρίσει στον Κίκας. Ο Πορτογάλος σε κενή εστία είχε εύκολο έργο και πλάσαρε εύστοχα. Ο Σωτηρίου έλεγξε στο VAR το ενδεχόμενο να υπήρξε φάουλ στο κλέψιμο του Ασαμόα, όμως δεν άλλαξε τελικά την απόφαση του.

Το δεύτερο ημίχρονο τα είχε όλα. Χαμένα πέναλτι (2), δοκάρια (4), γκολ (1) και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Στο 56’ ο Τόρες με κοντινή προβολή στο πίσω δοκάρι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Δέκα λεπτά μετά (66’) ο Σισκόφσκι είπε «όχι» στην εκτέλεση πέναλτι του Βαλακάρι, ενώ στο 68’ ο Φινλανδός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με σουτ από το ύψος της περιοχής. Τα δικά της δοκάρια είχε στο 74’, 88’ και 89’ η Δόξα με τους Λουίς Κάρλος, Κίκας και Ολιβέιρα αντίστοιχα. Στο 76’ η παφιακή ομάδα έχασε και δεύτερο πέναλτι, με τον Μπεριγκό αυτή τη φορά και τον Σκοπιανό τερματοφύλακα να πέφτει ξανά σωστά, αυτή τη φορά στην άλλη γωνία και να μπλοκάρει.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Στιβ Κωνσταντινίδης): Ρούντκο, Αουρέλιο, Σάιθ, Αντωνίου (46′ Τόρες), Βαλεριάνος, Βα, Φουρ, Πάνιτς, Καμπράλ (75′ Μέρφι), Βαλακάρι, Μπεριγκό (82′ Ράκελς).

Δόξα (Μαρίνος Σατσιάς): Σισκόφσκι, Μουκτάρης, Γκολομπάρτ (83′ Γκλίσιτς), Χριστοφή (69′ Άδωνη), Εγγλέζου, Μπιλάλ (60′ Ολιβέιρα), Ασαμόα, Τραϊτσέφσκι, Λουίς Κάρλος (83′ Φασουλιώτης), Μπόλιεβιτς (69′ Γκίλσον), Κίκας.

Σκόρερ: Βα 16′, Τόρες 56′ / Κίκας 26′

Κίτρινες: Πάνιτς, Μέρφι / Εγγλέζου, Λουίς Κάρλος, Γκολομπάρτ, Μουκτάρης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

16′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ με τον Βα η Πάφος FC. Από το ύψος του πέναλτι ο Ανγκολέζος με δυνατό σουτ νίκησε τον Σισκόφσκι, μετά από γύρισμα του Καμπράλ.


26′ ΓΚΟΛ 1-1 Στα ίσα φέρνει το ματς ο Κίκας. Λάθος του Ρούντκο, η μπάλα έφτασε στον Αντωνίου από τον οποίο έκλεψε ο Αντωνίου και γύρισε στον Κίκας, που πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία. Στο VAR o Σωτηρίου για να εξετάσει την περίπτωση φάουλ στον Κύπριο αμυντικό από τον Ασαμόια. Δεν αλλάζει την απόφαση του, μετράει κανονικά το γκολ.


31′ Κίτρινη κάρτα στον Εγγλέζου για διαμαρτυρίες.

45+2′ Κίτρινη κάρτα στον Πάνιτς, για φάουλ στον Εγγλέζου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

45+1′ Τόρες στη θέση του Αντωνίου.

51′ Εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρούντκο, την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς από πολύ καλό σημείο.

56′ ΓΚΟΛ 2-1 Ο Τόρες με κοντινή προβολή στο πίσω δοκάρι δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

59′ Κίτρινη κάρτα στον Λουίς Κάρλος για φάουλ στον Πάντιτς.

60′ Ολιβέιρα στη θέση του Μπιλάλ.

66′ Πέναλτι για την Πάφος FC, σε μαρκάρισμα του Γκολομπάρτ στον Μπεριγκό.

67′ Το έπιασε ο Σισκόφσκι. Ο Σκοπιανός τερματοφύλακας έπεσα σωστά και απομάκρυνε τη δυνατή εκτέλεση του Βαλακάρι.

68′ Δοκάρι για την παφιακή ομάδα. Πολύ δυνατό σουτ του Βαλακάρι από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

69′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Άδωνη αντί Χριστοφή και Γκίλσον αντί Μπόλιεβιτς.

74′ Δοκάρι και για τη Δόξα, με τον Λουίς Κάρλος που έκανε το σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να χτυπά στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού του Ρούντκο.

75′ Μέρφι στη θέση του Καμπράλ.

76′ Νέο πέναλτι για την Πάφος FC. Άτσαλο μαρκάρισμα του Γκίλσον στον Βαλακάρι.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Γκολομπάρτ για διαμαρτυρίες.

78′ Το έπιασε και αυτό ο Σισκόφσκι. Ο Μπεριγκό εκτέλεσε αυτή τη φορά, από την άλλη γωνία. Ο Σκοπιανός έπεσε ξανά σωστά και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

79′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC. Ο Μέρφι βρέθηκε απέναντι από τον Σισκόφσκι, ξανά εντυπωσιακά ο Σκοπιανός σε κόρνερ.

82′ Ράκελς αντί Μπεριγκό.

83′ Νέα διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Γκλίσιτς και Φασουλιώτης εντός, εκτός οι Γκολομπάρτ και Λουίς Κάρλος.

83′ Πολύ δυνατό σουτ του Ασαμόα, σε κόρνερ ο Ρούντκο.

88′ Σουτ του Κίκας, το έβγαλε ο Ρούντκο, χτύπησε και στο δοκάρι η μπάλα και έφυγε κόρνερ.

89′ Νέο δοκάρι για τη Δόξα, μετά από σουτ του Ολιβέιρα από καλή θέση.

90+1′ Σουτ του Εγγλέζου, κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

90+4′ Από μια κίτρινη σε Μέρφι και Μουκτάρη.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ