aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΠάφος FC – Δόξα 1-1: Η κυνική και η… σπάταλη (vid)

Πάφος FC – Δόξα 1-1: Η κυνική και η… σπάταλη (vid)

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Πάφος FC και Δόξα στο «Στέλιος Κυριακίδης» σε αναμέτρηση για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Κατωκοπιάς ήταν κυνική αφού στη μοναδική της τελική προσπάθεια (27’) στον αγώνα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Η παφιακή ομάδα από την άλλη ήταν σπάταλη, δημιούργησε 14 τελικές προσπάθειες, μερικές εξ αυτών κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να ισοφαρίσει τον αγώνα με τον Ζάιρο στο 67’.

Οι δύο ομάδες χέρι – χέρι, με την τρίτη τους φετινή ισοπαλία σε σύνολο πέντε αγώνων, ανέβηκαν μαζί στους έξι βαθμούς και παρέμειναν στην πέμπτη (Δόξα) και έκτη (Πάφος FC) θέση.

Το ματς

Στην κατοχή της είχε τη μπάλα η Πάφος FC στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Τα πολλά εκατέρωθεν φάουλ «πάγωναν» το ρυθμό του ματς. Οι γηπεδούχοι παρόλα αυτά είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, δημιούργησαν ευκαιρίες και περιόρισαν τη Δόξα σε παθητικό ρόλο. Στην πρώτη όμως και μοναδική τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 27’ με κοντινή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Χριστοφή, ο Εμπραλίτζε άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στη συνέχεια η παφιακή ομάδα έβαλε περισσότερη πίεση στην προσφυγική ομάδα, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και έφτασε πολύ κοντά στο να τα καταφέρει σε δύο τουλάχιστον ευκαιρίες, δις με τον Ζάιρο (39’, 45+1’).

Στο δεύτερο μέρος η Πάφος FC ανέβασε ακόμα περισσότερο το ρυθμό της, δημιούργησε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για γκολ όμως οι ποδοσφαιριστές του Ντάρκο Μίλανιτς ήταν πολύ άστοχοι. Στο 67’ το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Ζάιρο, ο οποίος μετά από λάθος στην άμυνα της προσφυγικής ομάδας από κοντά είχε εύκολο έργο.

Έψαξαν το δεύτερο γκολ της ανατροπής οι Παφίτες, οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στα καρέ τους, ωστόσο παρά τη σωρεία ευκαιριών που τους παρουσιάστηκαν, δεν τα κατάφεραν και ως αποτέλεσμα το 1-1 που διαμορφώθηκε στο 67’ έμεινε μέχρι τέλους…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούντκο, Πάγιτς, Κβίντα, Μπάριτς, Αουρέλιο, Πάνιτς, Φουρ (63′ Μπεριγκό), Ντράγκομιρ, Βαλακάρι (63′ Κοβάσεβιτς), Σεμέδο, Ζάιρο.

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Κυριάκου (87′ Καραμανώλης), Αντενόν, Χριστοφή, Κοβάσεβιτς, Αντάμοβιτς (90+3′ Καλλής), Τραϊτσέφσκι, Εμπραλίτζε (46′ Μέσκα), Τιτζιάνι (68′ Οικονομίδης), Σάσι (68′ Μπαλντέ), Σαντίκ.

Σκόρερ: Ζάιρο 67′ / Εμπραλίτζε 27′

Κίτρινες: Πάνιτς (τρίτη), Πάγιτς, Ντράγκομιρ, Αουρέλιο, Μπάριτς / Αντάμοβιτς, Κοβάσεβιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Guida Marco.

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8′ Πολλά τα φάουλ στα πρώτα λεπτά.

17′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για την Πάφος FC. Ο Σισκόφσκι απομάκρυνε σε κόρνερ εντυπωσιακά το γυριστό σουτ του Φουρ, μετά από σέντρα του Πάγιτς.

18′ Κίτρινη κάρτα στον Πάνιτς.

23′ Σκοράρει η Πάφος FC με τον Σεμέδο, ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR για οφσάιντ.

25′ Κίτρινη κάρτα στον Πάγιτς για την αντίδραση του μετά από φάουλ που σφύριξε ο Αναστάση.

27′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η Δόξα κόντρα στη ροή του αγώνα, με κοντινή κεφαλιά του Εμπραλίτζε μετά από σέντρα του Χριστοφή. Στην πρώτη της καλή ευκαιρία στο ματς.

31′ Κεφαλιά του Κβίντα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντράγκομιρ, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

34′ Σουτ του Φουρ από το ύψος της περιοχής, σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

34′ Κίτρινη κάρτα στον Αντάμοβιτς.

39′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC, με τον Ζάιρο να φεύγει απέναντι από τον Σισκόφσκι από πλάγια θέση. Τον σταμάτησε ο Σκοπιανός τερματοφύλακας.

42′ Στο έδαφος ο Εμπραλίτζε, συνεχίζει.

44′ Νέα καλή στιγμή για την Πάφος FC, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πάνιτς πήρε την κεφαλιά, έδιωξε ο Κυριάκου.

45′ Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45+1′ Ο Ζάιρο κουβάλησε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έκανε το συρτό σουτ, έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Σισκόσκι.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Μέσκα αντί Εμπραλίτζε.

48′ Σουτ εκτός περιοχής του Φουρ, σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

48′ Εκτελέστηκε το κόρνερ, πήρε την κεφαλιά ο Ζάιρο, πάνω από τα δοκάρια.

52′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC, ο Ζάιρο έφυγε απέναντι από τον Σισκόφσκι, το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

53′ Κίτρινη στον Κοβάσεβιτς.

54′ Νέα καλή στιγμή για την παφιακή ομάδα. Εκτελέστηκε το φάουλ, ο Σισκόφσκι απομάκρυνε λανθασμένα, ο Μπάριτς με κοντινή κεφαλιά ήταν άστοχος.

63′ Κίτρινη κάρτα στον Ντράγκομιρ για φάουλ στον Μέσκα.

63′ Μπεριγκό και Κοβάσεβιτς στις θέσεις των Φουρ και Βαλακάρι αντίστοιχα.

65′ Κίτρινη και στον Αουρέλιο.

67′ ΓΚΟΛ 1-1 Φέρνει στα ίσα το ματς η Πάφος FC με τον Ζάιρο. Γύρισμα του Σεμέδο από αριστερά, δεν μπόρεσε να απομακρύνει η άμυνα της Δόξας. Από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Βραζιλιάνος και από κοντά έστειλε εύκολα τη μπάλα στα δίκτυα.

68′ Οικονομίδης και Μπαλντέ αντί των Τιντζιανί και Σάσι αντίστοιχα.

77′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για την Πάφος FC. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ζάιρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ο Κβίντα προσπάθησε αλλά ο Κοβάσεβιτς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

79′ Νέα πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Μπεριγκό από το ύψος του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα έξω.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Μπάριτς.

87′ Καραμανώλης στη θέση του Κυριάκου.

90′ Τρία λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+3′ Καλλής αντί του Αντάμοβιτς.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ