aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΠάφος FC – Άρης 1-1: Θρίλερ χωρίς νικητή με... χιτσκοκικό φινάλε! (vid)

Πάφος FC – Άρης 1-1: Θρίλερ χωρίς νικητή με… χιτσκοκικό φινάλε! (vid)

Τον χαρακτηρισμό «νέες δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου» δικαιολόγησαν Πάφος FC και Άρης σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς στο «Στέλιος Κυριακίδης». Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στον πρώτο χρονικά αγώνα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρώτου ομίλου με δύο γκολ που επιτεύχθηκαν σε χρόνο καθυστερήσεων!

Ο Ντελμίρο στο 90+2’ έδωσε προβάδισμα στον Άρη που έδειξε να αγκαλιάζει ένα σπουδαίο «διπλό» που θα ήταν το πρώτο επί ημερών του Αλεξέι Σπιλέφσκι, όμως η Πάφος FC αποδείχθηκε εφτάψυχη. Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς αν και αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές έσωσε την παρτίδα με τέρμα του Ζάιρο στο 90+8’!

Σε ένα παιχνίδι με μπόλικη ένταση, μάχες σώμα με σώμα, αναγκαστικές αλλαγές τερματοφυλάκων, κόκκινη κάρτα στον αναπληρωματικό πορτιέρε των γηπεδούχων (Πέτρου 61’) και τον Κβίντα σε ρόλο τερματοφύλακα για περίπου μισή ώρα οι δύο ανερχόμενες δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου μοίρασαν το καρπούζι στη μέση σε ανεπιθύμητη ισοπαλία. Μπορεί στο τέλος της ημέρας η Πάφος να αισθάνεται ικανοποιημένη με την ισοφάριση, καθώς έπαιζε με παίκτη λιγότερο, όμως και οι δύο «μονομάχοι» ήθελαν τη νίκη στην προσπάθειά τους για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στην 3η θέση ο Άρης με 46 βαθμούς, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της ΑΕΚ, ενώ η Πάφος FC παρέμεινε στην 6η θέση με 43 βαθμούς.

Οι αλλαγές τερματοφυλάκων

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από ένα σπάνιο γεγονός. Οι δύο ομάδες έχασαν τους βασικούς τους τερματοφύλακες λόγω τραυματισμού σε διάστημα 17’ και προχώρησαν σε αναγκαστικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, στο 17’ ο Ρούντκο αντικαταστάθηκε από τον Ευγένιο Πέτρου, εξαιτίας προβλήματος στους προσαγωγούς. Ο Ουκρανός πορτιέρε είχε ενοχλήσεις από τα αρχικά στάδια του αγώνα, προσπάθησε να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει, αλλά δεν τα κατάφερε και ζήτησε αλλαγή από τον Ντάρκο Μίλανιτς. Στο 33’ ο Βανά Άλβες ένιωσε ενοχλήσεις όταν βγήκε από την περιοχή του για να γίνει κάτοχος της μπάλας. Αμέσως αντιλήφθηκε τη ζημιά και έβγαλε εκτός γηπέδου την μπάλα για να δώσει τη θέση του στον Σωφρονίου.

Το πέναλτι έγινε φάουλ και η κίτρινη κόκκινη

Η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες καταγράφηκε στο 58’. Ο Ιταλός διαιτητής Αμπίσο Ροσάριο καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Ντζιαβέ από τον Πέτρου στα όρια της μεγάλης περιοχής της Πάφου. Μετά από παρέμβαση του επίσης Ιταλού VARιστα, Σάτσι Λούκα, ο ρεφ του αγώνα πήγε στο on field review και αφού είδε τις επαναληπτικές προβολές άλλαξε ολοκληρωτικά την απόφασή του. Το πέναλτι έγινε φάουλ εκατοστά εκτός της περιοχής και η κίτρινη κάρτα που αρχικά τιμωρήθηκε ο Ευγένιος Πέτρου κόκκινη! Έτσι, οι γηπεδούχοι έμειναν χωρίς τερματοφύλακα και ο Ντάρκο Μίλαντιτς επιστράτευσε τον κεντρικό αμυντικό Κβίντα, ο οποίος φόρεσε γάντια και πήγε να υπερασπιστεί την εστία της Πάφου για 25’.

Τα φύλαξαν στο τέλος

O Kβίντα είπε «όχι» αποκρούοντας με τα πόδια το πλασέ του Ντζιαβέ, όμως στο 90+2’ έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ των φιλοξενούμενων και μετά από φάση διαρκείας ο Ντελμίρο έδωσε προβάδισμα στον Άρη. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, «φόρτωσαν» παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και κατάφεραν στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων να ισοφαρίσουν με κοντινό σουτ του Ζάιρο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούντκο (17′ Πέτρου), Τόμετσακ, Παλάσιος, Μπάιριτς, Ταλίς, Χέσταντ (46′ Ν. Αουρέλιο), Χότσκο, Πάντσεον, Σεμέδο (90+5′ Κοβάσεβιτς), Βαλακάρι (66′ Κβίντα), Ζάιρο.

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά (33′ Σωφρονίου), Ρονκάλια (74′ Nτελμίρο), Μπρόνσον, Σίλντελφελντ, Σλόγκαρ (46′ Μπογκνάρ), Σιμιόν (33′ Μμαμπίκα), Γιαμπλόνσκι, Γιαγκό, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Κορομά (46′ Ντζιαβέ).

Σκόρερ: Ζάιρο 90+8′ / Ντελμίρο 90+2′

Κίτρινες: Ζάιρο, Πάντσεον / Σλόγκαρ, Γιαμπλόνσκι, Γιαγκό, Μπογκνάρ, Mπράουν.

Αποβολές: Πέτρου 61′ / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Abisso Rosario.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

VAR: Sacchi Juan Luca.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤO LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

8′ Καλή οργανωμένη προσπάθεια της Πάφου, ο Βαλακάρι βρέθηκε σε θέση βολής, όμως επέλεξε να πασάρει στον Ζάιρο και η ευκαιρία έκανε φτερά.

16′ Πρόβλημα στους προσαγωγούς αντιμετωπίζει ο Ρούντκο και προχωρεί σε αναγκαστική αλλαγή η Πάφος FC. Στη θέση του ο Ευγένιος Πέτρου.

22′ H πιο μεγάλη ευκαιρία στο ματς, ο Άρης έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Σλόγκαρ βρέθηκε φάτσα με τον Πέτρου, όμως ο Χότσκο έβαλε το πόδι σωτήρια και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

33′ Πρόβλημα τραυματισμού και για τον Βανά. Αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα και για τον Άρη. Στη θέση του Βανά ο Σωφρονίου. Μέσα και ο Μπαμπίκα, αντί του Σιμιόν.

40′ Φάουλ σε εξαιρετική θέση για τον Άρη. Εκτέλεσε ο Μπράουν, αλλά η μπάλα κτύπησε στο ανθρώπινο τείχος.

45′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

45+2′ Σουτ του Γιαγκό ο Πέτρου ήταν σε ετοιμότητα.

45+3′ Σέντρα του Χέσταντ ο Σωφρονίου έβαλε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα προ του Ζάιρο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

48′ Απειλεί η Πάφος FC, σέντρα του Σεμέδο, καρφωτή κεφαλιά του Ζάιρο ο Σωφρονίου ήταν στη σωστή θέση.

58′ Πέναλτι για τον Άρη δίνει ο διαιτητής για φάουλ του Πέτρου στον Ντζιαβέ. Γίνεται έλεγχος VAR κατά πόσο η ανατροπή έγινε εντός ή εκτός περιοχής. Η παράβαση ήταν ξεκάθαρη, όμως στις επαναληπτικές προβολές δεν ξεκαθαρίζεται εάν έγινε μέσα ή έξω. Αναμονή για την απόφαση του VAR.

60′ Ο Ιταλός VARίστας Σάτσι Λούκα κάλεσε τον συμπατριώτη του Αμπίσο Ροσάριο να πάει στο on field review για να δεί τη φάση.

61′ Ακυρώνει το πέναλτι και δίνει φάουλ ο διαιτητής, αλλά απέβαλε τον τερματοφύλακα της Πάφου με κόκκινη κάρτα. Δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος τερματοφύλακας καθώς ο Ρούντκο αντικαταστλαθηκε και έτσι η παφιακή ομάδα θα παίξει με τον Κβίντα τερματοφύλακα!

75′ H Πάφος έκανε εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ζάιρο ελευθερώθηκε και σούταρε, αλλά χωρίς δύναμη δεν ανησύχησε τον Σωφρονίου.

81′ Κεφαλιά του Σίλντενφελντ ο Κβίντα με γροθιές έδιωξε την μπάλα στην πρώτη του απόκρουση.

90′ Καθοριστική απόκρουση του Κβίντα με τα πόδια σε τετ α τετ με τον Ντζιαβέ!

90′ Οκτώ λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+2′ ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Ντελμίρο! Ο αμυντικός της Ελαφράς Ταξιαρχίας εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Κβίντα και μετά από γύρισμα του Μπαμπίκα με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

90+8′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC με τον Ζάιρο, ισοφαρίζει σε 1-1! Απίστευτο παιχνίδι στην Πάφο, ο Βραζιλιάνος με κοντινό σουτ μετά από κεφαλιά πάσα του Παλάσιος φέρνει το παιχνίδι στα ίσα!

– Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι, καθώς ένας οπαδός της Πάφου έπεσε από την κερκίδα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών και αμέσως έτρεξαν κοντά του τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων και το ασθενοφόρο. Όπως λέχθηκε από τη μετάδοση της Cablenet ο οπαδός έχει τις αισθήσεις του.

90+11′ Επανέναρξη του αγώνα μετά από τρία λεπτά.

90+12′ Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ