aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠάφος FC – Απόλλων: Τι προνοεί η προκήρυξη σε περίπτωση διακοπής αγώνα

Πάφος FC – Απόλλων: Τι προνοεί η προκήρυξη σε περίπτωση διακοπής αγώνα

Aναβλήθηκε η αναμέτρηση της Πάφος FC με τον Απόλλωνα για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης» άρχισε κανονικά, όμως διεκόπη στο 3’ εξαιτίας χαμηλού φωτισμού!

Το παράδοξο είναι πως το πρόβλημα στους προβολείς υφίστατο πριν την έναρξη του αγώνα κι όμως ο διαιτητής, Γιώργος Νικολάου επέλεξε να τον αρχίσει. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος αγώνας που διακόπηκε λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού για την οποία έλλειψη δεν φέρει ευθύνη η γηπεδούχος ομάδα ή αγώνας που διακόπτεται λόγω ανώτερης βίας θα συνεχίζεται από το ακριβές σημείο που διακόπηκε με το ίδιο φύλλο αγώνα.

Παρά το γεγονός πως με βάση την προκήρυξη η αναμέτρηση πρέπει να συνεχιστεί την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή (22/12) φαίνεται πως είναι αδύνατο να διορθωθεί το πρόβλημα, ενώ προκύπτει θέμα και με την τηλεοπτική προβολή του αγώνα, επομένως το παιχνίδι θα συνεχιστεί μέσα στο 2020.

Διαβάστε επίσης: Διασκέδασαν στην Πάφο οι Απολλωνίστες, τρολάροντας με τα φλας των κινητών

Αναλυτικά τι προνοεί η προκήρυξη

«Αγώνας που διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων αναταράξεων της φύσης ή αγώνας που διακόπτεται λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού για την οποία έλλειψη δεν φέρει ευθύνη η γηπεδούχος ομάδα ή αγώνας που διακόπτεται λόγω ανώτερης βίας θα συνεχίζεται από το ακριβές σημείο που διακόπηκε με το ίδιο φύλλο αγώνα (το οποίο θα συμπεριλαμβάνει το σκορ, τις παρατηρήσεις και τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ θα αποφασίζει εκάστοτε για την τιμή του εισιτηρίου που θα ισχύει για τον επαναληπτικό αγώνα, λαμβάνοντας την θέση και την άποψη του Σωματείου που αγωνίζεται στην έδρα του.

Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου, έλλειψη επαρκούς φωτισμού σημαίνει φωτισμό που να εμποδίζει τους ευρισκόμενους στο στάδιο θεατές από του να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε ολόκληρο το γήπεδο.

Σε περίπτωση που ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή θα διεξαχθεί την αμέσως επόμενη μέρα. Σε περίπτωση που ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος το Σάββατο θα διεξάγεται την αμέσως επόμενη μέρα. Σε περίπτωση αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί Κυριακή θα διεξάγεται την αμέσως επόμενη μέρα εκτός αν την ίδια εβδομάδα σε καθημερινή ημέρα υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκοί αγώνες όπου μια εκ των δύο ομάδων λαμβάνει μέρος ή αν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών.

Εφεδρική γεννήτρια
Σε όλα τα στάδια που διεξάγονται αγώνες του Πρωταθλήματος θα πρέπει να υπάρχει κατάλληλη εφεδρική γεννήτρια σε περίπτωση διεξαγωγής του αγώνα ή μέρος αυτού υπό το φως των προβολέων.

Σε περίπτωση που για τον φωτισμό του σταδίου και /ή μέρος αυτού χρησιμοποιείται σαν κύρια πηγή ενέργειας γεννήτρια, η ομάδα που αγωνίζεται στην έδρα της οφείλει είτε να διατηρεί κατάλληλη εφεδρική γεννήτρια για την γεννήτρια που χρησιμοποιεί
ή να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Μη ύπαρξη εφεδρικής πηγής ηλεκτρισμού δεν θα σημαίνει την μη έναρξη του αγώνα. Σε περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση εφεδρικής πηγής ηλεκτρισμού για την συνέχιση του αγώνα, την ευθύνη για τυχόν διακοπή του αγώνα λόγω μη ύπαρξης εφεδρικής πηγής ηλεκτρισμού που να λειτουργεί θα έχει η ομάδα που αγωνίζεται στην έδρα της.

Σε περίπτωση που μετά την χρήση της εφεδρικής πηγής ηλεκτρισμού αποδεικνύεται ότι η βλάβη στον φωτισμό δεν μπορεί να αποκατασταθεί ο αγώνας θα διακόπτεται χωρίς ευθύνη των διαγωνιζόμενων ομάδων εκτός στη περίπτωση που η ζημιά έχει προκληθεί σκόπιμα.

Στην περίπτωση κατά την οποία επέρχεται σκότος και ο αγώνας συνεχίζεται θα ανάβουν προβολείς για την κανονική λήξη του αγώνα.

Υπεύθυνη για τους προβολείς είναι η ομάδα που αγωνίζεται στην έδρα της, σε περίπτωση όμως που ο διαιτητής κρίνει ότι θα πρέπει να ανάψουν οι προβολείς τότε θα ενημερώνει τον Γυμνασίαρχο του αγώνα ο οποίος και θα είναι υποχρεωμένος να το πράξει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ