aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠάφος FC - Απόλλων: Τα είχε όλα, εκτός από αυτό που ήθελαν

Πάφος FC – Απόλλων: Τα είχε όλα, εκτός από αυτό που ήθελαν

Τα είχε όλα, με όλα το ψεσινό παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης» μεταξύ της Πάφος FC και του Απόλλωνα, το φινάλε των πλέι οφ.

Τρία γκολ, δύο για τους γηπεδούχους (Αμπντουραχίμι 84′, Μπρούνο 90’+5) και ένα για τους φιλοξενούμενους (Πίττας 35′), δύο γκολ των γαλάζιων ακυρώθηκαν σωστά ως οφ σάιντ (Αμπντουραχίμι 19΄, Παλάσιος 51’) ανατροπή του σκορ (το 0-1 έγινε 2-1) και μία κόκκινη κάρτα για κάθε ομάδα (90’+12 Μπρούνο, 57′ Ίλιεφ).

Τι δεν είχε; Κανένας εκ των δύο μονομάχων δεν έκοψε εν τέλει το νήμα του τερματισμού στην 3η θέση αφού η ΑΕΚ κέρδισε την Ομόνοια, μένοντας αμφότεροι χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που σκόρπησε την απογοήτευση.

Θέλετε και άλλα; Οι βασικοί στράικερ των ομάδων, δηλαδή ο Ιωάννης Πίττας και ο Ζάιρο, αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος στο α’ γκρουπ και μοιράζονται το χρυσό παπούτσι! Ο πρώτος βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό άλλη μία φορά και… έπιασε τον δεύτερο στα 18 γκολ.

Το σπουδαιότερο όλων; Πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια αναδεικνύει Κύπριος ποδοσφαιριστής πρώτος σκόρερ. Τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 2002-03, όταν ο Μάριος Νεοφύτου πέτυχε 33 τέρματα με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Πρόκειται για σπουδαία επίδοση για τον Πίττα, ο οποίος εάν ήταν λιγάκι πιο προσεχτικός, θα μπορούσε να πετύχαινε άλλο ένα τέρμα χθες βράδυ, αφήνοντας τον Ζάιρο (ήταν στον πάγκο) στη δεύτερη θέση.

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και κύλησε σε τεντωμένο σχοινί μέχρι το φινάλε. Η Πάφος FC είχε την κατοχή (60%), τις περισσότερες τελικές (9/5) και τα περισσότερα κερδισμένα κόρνερ (4/2), εκμεταλλευόμενη ασφαλώς την αριθμητική υπεροχή (57΄), σε μία φάση που αποτέλεσε εν πολλοίς το κλειδί του ματς. Μπορεί το δεύτερο τέρμα να ήλθε σε χρόνο καθυστερήσεων, αλλά η ομάδα του Σαλγκάδο θα μπορούσε να το πετύχει προηγουμένως, με πιο κραυγαλέα φάση την ευκαιρία του Αμπντουραχίμι (60΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ