aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠάφος FC – Aπόλλων 0-1: Καλώς τον Πίττα! (vid)

Πάφος FC – Aπόλλων 0-1: Καλώς τον Πίττα! (vid)

Ιωάννης Πίττας ο λυτρωτής! Με γκολ του Κύπριου επιθετικού στο 85’ ο Απόλλων επικράτησε 1-0 της Πάφου FC στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το «διπλό» της λεμεσιανής ομάδας στην Πάφο ήταν όσο δύσκολο μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως οι γαλάζιοι έπαιξαν με παίκτη παραπάνω για μεγάλο διάστημα λόγω της αποβολής του Κοβάσεβιτς στο 36’.

Τον γόρδιο δεσμό για τον Απόλλωνα έλυσε ο πρώτος Κύπριος σκόρερ του πρωταθλήματος στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά τις 12 Δεκεμβρίου. Ο Πίττας μπήκε ως αλλαγή στο 76’ και χρειάστηκε λιγότερο από δέκα λεπτά για να πετύχει το έκτο φετινό του τέρμα, να χαρίσει στην ομάδα του δεύτερη σερί νίκη και να υποχρεώσει την Πάφο στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα.

Με τη νίκη του στην Πάφο ο Απόλλων ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 35 βαθμούς σε 17 αγώνες και περιμένουν να δουν εάν θα έχουν απώλειες ΑΕΚ και Άρης στα παιχνίδια με Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, αντίστοιχα. Στον αντίποδα η Πάφος έμεινε στην 5η θέση με 25 βαθμούς και υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί εκτός εξάδας στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας η επιστροφή του Νικολά Ντιγκινί στην αγωνιστική δράση μετά τον Απρίλη του 2021.

Το ματς

Το 0-0 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά. Κάκιστο πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες. Μόλις μία τελική για την Πάφο που απλά καταγράφηκε από την στατιστική υπηρεσία, δύο (εκτός στόχου) για τον Απόλλωνα. Στο 36’ καταγράφηκε η φάση που άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα στο παιχνίδι. Ο Κοβάσεβιτς έπαιξε απρόσεκτα ενώ ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα πατώντας με προβολή τον Γιάνγκα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη). Ήταν η τέταρτη για την παφιακή ομάδα από την αρχή του έτους. Θυμίζουμε προηγήθηκαν οι αποβολές των Κβίντα στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ομόνοια, και οι δύο κόκκινες κάρτες των Ρούντκο και Παλάσιος, στο πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο την Ανόρθωση.

Πάντως, αυτή τη φορά η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς δεν κατέρρευσε όπως στα προηγούμενα δύο ματς που έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Απόλλων ήθελε να ασκήσει πίεση στην εστία του Πέτρου, αλλά δεν είχε ούτε την φρεσκάδα, ούτε τις ιδέες για να φτάσει στο ζητούμενο, με τους γηπεδούχους να κλείνουν τους διαδρόμους και να ψάχνουν σε αντεπιθέσεις ή στατικές φάσεις το γκολ. Η είσοδος των Ζράντι και Χάμπου Κυριάκου στο 66’ και του Πίττα στο 76’ έδωσαν επιθετική πνοή στον Απόλλωνα. Ο Λιβανέζος μεσοεπιθετικός που θα μεταβεί στην Αθήνα για επέμβαση τις επόμενες μέρες είχε καλή στιγμή δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, ενώ στο 75’ ήταν η σειρά του Κυριάκου να απειλήσει με συρτό σουτ.

Το χρονόμετρο πλησίαζε επικίνδυνα στο 90’, όμως ο πιο αξιόπιστος Κύπριος σκόρερ της τελευταίας τριετίας βρήκε τη λύση. Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 41 ημέρες και μετά την υπέροχη σέντρα του Μαυρία πήρε τ’ όπλο του και πυροβόλησε με απόλυτη ευστοχία!

Η TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Πέτρου, Μπάιριτς, Κβίντα, Πάγιτς, Τάλις, Πάντσεον, Ντράγκομιρ (72′ Χότσκο), Βαλακάρι (82′ Αλ Γκαντιούι), Ζάιρο, Χέσταντ (65′ Ν. Αουρέλιο), Κοβάσεβιτς.

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Φιλιώτης (76′ Πίττας), Κολ, Σπόλιαριτς (66′ Χ. Κυριάκου), Αλμπάνης (66′ Zράντι), Ίλιεφ (85′ Ντιγκινί), Γιάνγκα (76′ Ψύχας), Νταμπό.

Σκόρερ: – / Πίττας 85′

Κίτρινες: Κοβάσεβιτς, Ζάιρο / Ίλιεφ, Γιάνγκα.

Αποβολές:  Κοβάσεβιτς 36′ / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Lopes Martins Tiago Bruno.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

4′ Κάθετη πάσα του Κβίντα στον Ζάιρο, ο Γιοβάνοβιτς καθυστέρησε να κάνει έξοδο, αλλά στο τέλος μάζεψε την μπάλα.

10′ Χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά έχουν κυριαρχήσει η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες.

19′ Πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του Απόλλωνα στην περιοχή, σουτ του Σπόλιαριτς ο Πέτρου απέκρουσε σε κόρνερ.

26′ Πέσιμο του Ζάιρο στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Γιοβάνοβιτς, τίποτα λέει ο διαιτητής. Υπήρχε  κράτημα, όμως δεν κρίθηκε ότι ήταν τέτοιο για να ανατρέψει τον παίκτη της Πάφου.

29′ Σουτ του Κοβάσεβιτς από πλάγια θέση ο Γιοβάνοβιτς ήταν στη σωστή θέση.

36′ Κόκκινη κάρτα στον Κοβάσεβιτς. Δεύτερη κίτρινη για πάτημα στον Γιάνγκα, σωστή η απόφαση του διαιτητή.

38′ Σουτ του Αλμπάνη, άστοχο.

40′ Άναψαν τα αίματα στα τελευταία λεπτά, καθώς η κόκκινη κάρτα έφερε εκνευρισμό στους παίκτες της Πάφου. Θυμίζουμε πως είχαν αποβληθεί η Ρούντκο και Παλάσιος στο παιχνίδι κυπέλλου με την Ανόρθωση.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Το 0-0 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα. Κάκιστο πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες. Μόλις μία τελική για την Πάφο που απλά καταγράφηκε από την στατιστική υπηρεσία, δύο (εκτός στόχου) για τον Απόλλωνα. Η κόκκινη κάρτα του Κοβάσεβιτς με δεύτερη κίτρινη στο 36′ άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

49′ Καλή στιγμή για την Πάφο, ο Τάλις βρέθηκε σε θέση βολής μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν έκανε όπως θα ήθελε την κεφαλιά.

55′ Σέντρα του Μαυρία, δυνατή ο Αλμπάνης δεν πρόλαβε σε πρώτο χρόνο, όμως στη συνέχεια ο Ελλαδίτης εξτρέμ μπήκε με ταχύτητα στην περιοχή απέφυγε δύο αντιπάλους, γύρισε την μπαλα στον Κολ που σούταρε σε πόδια αμυντικών.

62′ Ο Απόλλων προσπαθεί να κλείσει την Πάφο στην περιοχή της, έχοντας ως όπλο το αριθμητικό πλεονέκτημα, χωρίς ωστόσο για την ώρα να καταφέρει να γίνει απειλητικός.

67′ Λίγο έλειψε ο Ζράντι να σκοράρει στην πρώτη επαφή του με την μπάλα. Πήγε κατά μέτωπο στην εστία, έκανε πλασέ με το δεξί και ο Πέτρου απέκρουσε με δυσκολία.

70′ O Mπάιριτς έβαλε την κόντρα και έδιωξε την μπάλα στην προσπάθεια του Νταμπό.

75′ Ο Ζράντι πάσαρε στον Χάμπο Κυριάκου, αυτός σούταρε ο Πέτρου απέκρουσε εύκολα. Δεν βρίσκει λύσεις μέχρι στιγμής ο Απόλλων. Η Πάφος σε αντίθεση με τους αγώνες κόντρα σε Ομόνοια (πρωτάθλημα) και Ανόρθωση (κύπελλο) δεν κατέρρευσε.

84′ Ο Πίττας αστοχεί με κεφαλιά από τα δύο μέτρα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

85′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Ιωάννη Πίττα! Υπέροχη σέντρα του Μαυρία από δεξιά ο Πίττας με πλασέ εντός περιοχής έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα της Λεμεσού. Έκτο φετινό τέρμα για τον Κύπριο επιθετικό που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τις 12 Δεκεμβρίου.

89′ Πολύ δυνατό φάουλ του Ζάιρο στον Νταμπό. Έπεσε με τα πόδια ο παίκτης της Πάφου, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση των παικτών του Απόλλωνα. Τη γλύτωσε με κίτρινη. Δεν παρενέβη το VAR.

90′ Τέσσερα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ