aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάφος FC – ΑΠΟΕΛ 3-1: Είδε… αστεράκια από την παφίτικη σφαλιάρα (vid)

Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ 3-1: Είδε… αστεράκια από την παφίτικη σφαλιάρα (vid)

Αντί τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ είδε… αστεράκια από την παφίτικη σφαλιάρα στην Πάφο. Η παφιακή ομάδα κέρδισε με 3-1 τους γαλαζοκίτρινους στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα στο Τσίρειο η ομάδα της Λευκωσίας υποχώρησε στην 3η θέση και έχασε το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Ζάιρο, ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα (33’, 78’) και οδηγό τον Κβίντα που έβαλε τους γαλάζιους σε θέση οδηγού στο 3’ πέτυχαν μια νίκη γοήτρου και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη σεζόν από την 6η θέση με 46 βαθμούς.

Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στην 3η θέση και επιστρέφει στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για να παίξει στο Κόνφερενς Λιγκ. Η σεζόν τελείωσε με εφιαλτικό τρόπο στο ίδιο γήπεδο που άρχισε με ντροπιαστική ήττα 4-0 τον Αύγουστο του 2021.

Tο ματς

Ο ΑΠΟΕΛ «καιγόταν» για τη νίκη ώστε να τσεκάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Πάφος FC ήταν αυτή που έβγαζε… φωτιές στο πρώτο ημίχρονο. Οι γαλάζιοι πέτυχαν δύο τέρματα, με τους Κβίντα (3’) και Ζάιρο (33’), είχαν δοκάρι με τον Ταλίς (8’) και κατέγραψαν άλλες 1-2 πολύ καλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Στον αντίποδα ο ΑΠΟΕΛ τα είχε χαμένα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Η άμυνα των γαλαζοκιτρίνων έμπαζε, αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και ως εκ τούτου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Ρούντκο. Στο 20’ ο Εφραίμ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ολιγώρησε και η ευκαιρία έκανε «φτερά» και στο 44’ η πισινή κεφαλιά του Σόουζα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ουκρανό τερματοφύλακα.

Στην πρώτη τελική της προσπάθεια η Πάφος ευτύχησε να πάρει προβάδισμα. Ο Χότσκο εκτέλεσε κόρνερ, ο Κβίντα πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και πέτυχε το 1-0. Στο 33’ ο Ζάιρο έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Ο Βραζιλιάνος είπε ευχαριστώ στο τραγικό λάθος της άμυνας του ΑΠΟΕΛ. Ο Πέδρο αντί να απομακρύνει την μπάλα έκανε κάτι σαν πάσα στη μικρή περιοχή του Σκουφέτ, ο Ζάιρο ήταν τουλάχιστον δύο φορές πιο γρήγορος από τον Βινίσιους και με πλασέ πέτυχε το 2-0.

Ο ΑΠΟΕΛ σουλουπώθηκε με την είσοδο των Καρώ και Ντιαβαρά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και νωρίς στην επανάληψη κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Λούκας Σόουζα στο 54’. Εντονγκαλά, Ντε Βινσέντι και Σόουζα συνεργάστηκαν εκπληκτικά, φοβερό τακουνάκι του Αργεντινού ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούντκο.

Ο Ζάιρο στο 78′ έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες του ΑΠΟΕΛ να φέρει τα πάνω κάτω, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Ταλίς, κινήθηκε στην πλάτη του Βινίσιους και με ψυχραιμία νίκησε τον Σκουφέτ για το 3-1. Στο 86′ ο Σόουζα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Μπάιριτς, ενώ ορθά ακυρώθηκαν τα τέρματα των Ντάγκλας Αουρελιο (87′) και Θεοδώρου (90′).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Μίτσελ Σαλγκάδο): Ρούντκο, Τόμετσακ, Κβίντα, Μπάιριτς, Ταλίς, Χότσκο, Ντράγκομιρ (69′ Πάνιτς), Βαλακάρι (81′ Ν. Αουρέλιο), Ζ.Αουρέλιο, Ζάιρο (89′ , Κοβάσεβιτς (89′ Φουρ).

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Πέδρο (80′ Θεοδώρου), Βινίσιους, Έσελινγκ, Σαμπάλα, Σατσιάς΄(46′ Καρώ), Σόουζα,  Σαρφό, Εντονγκαλά (70′ Μάγκλιτσα), Εφραίμ (46′ Ντιαβαρά), Ντε Βινσέντι.

Σκόρερ: Κβίντα 4′, Zάιρο 33′, 78′ / Σόουζα 54′, 86′

Κίτρινες: Μπάιριτς / Σόουζα, Σαμπάλα.

Αποβολές: – / Σόουζα 86′

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Costa Verissimo Fabio Jose.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Oliveira Melo Fabio.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

4′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 1-0 με κεφαλιά του Κβίντα! Στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα ο Χότσκο εκτέλεσε κόρνερ ο Κβίντα ανέβηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά σκόραρε!

7′ Κίτρινη κάρτα στον Σόουζα για φάουλ στον Βαλακάρι.

8′ Τεράστια ευκαιρία για την Πάφο να πετύχει δεύτερο γκολ, σέντρα του Ζάιρο από δεξιά ο Ταλίς αμαρκάριστος έκανε κεφαλιά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω, αφού προηγουμένως την άγγιξε ο Σκουφέτ και της άλλαξε πορεία.

9′ Κόρνερ του Χότσκο, κεφαλιά του Κβίντα και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ήταν άστοχος.

13′ Νέα ευκαιρία για την Πάφο, σουτ του Βαλακάρι, ο Σκουφέτ με δυσκολία απέκρουσε σε κόρνερ. Η Πάφος χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ δείχνει να τα έχει χαμένα και να είναι εξαιρετικά ευάλωτος στην άμυνα.

20′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, η πρώτη στο ματς για τους γαλαζοκίτρινους, εξαιρετική πάσα του Σατσιά στον Εφραίμ, ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Τόμετσακ να καλύψει το χώρο ευθύνης του, έβαλε την κόντρα στην μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ.

25′ 0-0 στο 23′ ο αγώνας στο Τσίρειο ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΚ. Ενδιαφέρει άμεσα τον ΑΠΟΕΛ ο αγώνας στη Λεμεσό. Στη 2η θέση με 52 βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ, στην 3η με 51 η ΑΕΚ πριν την έναρξη των αγώνων. Οι γαλαζοκίτρινοι υπερτερούν στην ισοβαθμία.

26′ Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, βελτιώθηκε στην κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθεί να γίνει απειλητικός.

33′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 2-0 με τον Ζάιρο! Ο Βραζιλιάνος είπε ευχαριστώ στο τραγικό λάθος της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην παφιακή ομάδα. Ο Πέδρο αντί να απομακρύνει την μπάλα έκανε κάτι σαν πάσα στη μικρή περιοχή του Σκουφέτ, ο Ζάιρο ήταν τουλάχιστον δύο φορές πιο γρήγορος από τον Βινίσιους και με πλασέ πέτυχε το 2-0 για την ομάδα του Μίτσελ Σαλγκάδο.

38′ Κάκιστος ο ΑΠΟΕΛ, δείχνουν να τα έχουν χαμένα οι παίκτες του Αυγουστή και πλέον έχουν ένα βουνό να ανέβουν για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ώρα είναι στη 2η θέση καθώς η ΑΕΚ είναι στο ισόπαλο 0-0 με τον Απόλλωνα. Εάν κερδίσουν οι Λαρνακείς ο ΑΠΟΕΛ μόνο με νίκη δική του θα τερματίσει δεύτερος.

44′ Φάουλ του Πέδρο, πισινή κεφαλιά του Σόουζα, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Καρώ και Ντιαβαρά στις θέσεις των Σατσιά και Εφραίμ.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Κόρνερ του Πέδρο, κεφαλιά του Βινίσιους η μπάλα έξω.

48′ Στο έδαφος ο Ντιαβαρά, ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι. Δεν έκανε παράβαση ο Μπάιριτς, δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι ο διαιτητής και τιμώρησε τον Σαμπάλα με κίτρινη για διαμαρτυρίες. Επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης του διαιτητή το VAR.

50′ Δυνατό σουτ του Σαρφό εκτός περιοχής, ο Ρούντκο σε ετοιμότητα απέκρουσε την μπάλα.

54′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ, 2-1 μειώνει ο Σόουζα. Εντονγκαλά, Ντε Βινσέντι και Σόουζα συνεργάστηκαν εκπληκτικά, φοβερό τακουνάκι του Αργεντινού ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

57′ Σκοράρει η ΑΕΚ με τον Λέντες και αυτή την στιγμή οι Λαρνακείς θα ήταν στη 2η θέση αν τελείωναν οι αγώνες.

59′ Ο Βαλακάρι βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του Φινλανδού ήταν πολύ άστοχο.

63′ Ο Κοβάσεβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, όμως ο Σκουφέτ διάβασε τη φάση έκανε έξοδο και έδιωξε την μπάλα, ενώ το σουτ του Ζάιρο στην εξέλιξη της φάσης βρήκε στο σώμα του Έσελινγκ.

70′ Φάουλ του Βαλακάρι, ο Σκουφέτ με γροθιές απέκρουσε την μπάλα στη δεξιά του αγωνία.

76′ Σουτ του Σόουζα εκτός περιοχής ο Ρούντκο ήταν σε ετοιμότητα.

78′ ΓΚΟΛ για την Πάφο, 3-1 με τον Ζάιρο! Σέντρα ακριβείας του Ταλίς στον Ζάιρο, στην πλάτη του Βινίσιους που ήταν ξανά εκτός θέσης, ο Βραζιλιάνος έκανε άψογο κοντρόλ και με ψυχραιμία έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

86′ Κόκκινη κάρτα στον Σόουζα. Αποβάλλεται ορθά με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βραζιλιάνος γιατί κτύπησε με τον αγκώνα του τον Μπάιριτς.

87′ Γκολ για την Πάφος, 4-1 με τον Ντάγκλας Αουρέλιο, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ.

90′ Γκολ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Θεοδώρου, επίσης ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ.

90+2′ Ο Μάγκλιτσα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα έξω.

Τέλος αγώνα.

Η Πάφος με 46 βαθμούς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 6η θέση, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στους 52 και είναι αυτή την στιγμή 3ος αφού η ΑΕΚ κερδίζει 1-0 τον Απόλλωνα, εν αναμονή της ολοκλήρωσης του αγώνα στο Τσίρειο.

Τέλος αγώνα στο Τσίρειο, οριστικά 3ος ΑΠΟΕΛ παίζει στο Κόνφερενς Λιγκ, στη 2η θέση η ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ