aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠάφος FC - ΑΕΛ: «Νίκη να ‘ναι κι όπως να ‘ναι...»

Πάφος FC – ΑΕΛ: «Νίκη να ‘ναι κι όπως να ‘ναι…»

Το γνωστό ποδοσφαιρικό θεώρημα «νίκη να ‘ναι κι όπως να ‘ναι» εφάρμοσε χθες η Πάφος FC κι άνοιξε με ιδανικό τρόπο τη 13η αγωνιστική. Νίκησε την ΑΕΛ με 1-0, ανέβηκε στην 4η θέση με 18 βαθμούς κι έδωσε την ευκαιρία στους φίλους της να πανηγυρίσουν την τέταρτή τους νίκη στην τρέχουσα περίοδο. Έκανε άλλο ένα βηματάκι για να υλοποιήσει τον πρώτο της στόχο που είναι μια θέση στην 6άδα. Στην άλλη πλευρά, η ομάδα της Λεμεσού προβλημάτισε και πάλι. Ίσως και περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Με νέο προπονητή τον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος καλά-καλά ίσως να μην γνωρίζει όλα τα ονόματα των παικτών, ήταν απογοητευτική. Σίγουρα επηρεάστηκε από κάποιες απουσίες (εκτός αποστολής έμειναν οι Πελέ, Τόρες, Έουλερ και Ριέρα), τις οποίες επικαλέστηκε και ο Ελλαδίτης τεχνικός, αλλά η συνολική της εικόνα, δεν δικαιολόγησε σε καμιά περίπτωση ένα σύνολο που άρχισε τη σεζόν με φιλοδοξίες κι όλοι στις τάξεις του είχαν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Με 12 βαθμούς σε δώδεκα αγώνες, η μετά Κέρκεζ εποχή συνεχίζει να είναι δύσκολη και μοιάζει, πλέον, με πολύ μεγάλη ανηφόρα. Όταν δεν καταφέρεις να σκοράρεις για έξι σερί ματς, πάει να πει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Βλέποντας το α’ ημίχρονο ο Σάββας Παντελίδης, μάλλον θα διερωτήθηκε «πού πήγα κι έμπλεξα;». Κοούτσαρε μια ομάδα που δεν… κατέβηκε στο γήπεδο. Μια ομάδα που δεν μπορούσε να σταυρώσει σωστή πάσα στο μισό (γήπεδο) της Πάφος FC, ενώ ούτε λόγος να γίνεται για ευκαιρία. Ούτε καν τελική προσπάθεια δεν κατέγραψε η λεμεσιανή ομάδα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο!

Με αυτά τα χάλια το 1-0 των γηπεδούχων στο ίδιο διάστημα ήταν «στενό», αν και δεν θάμπωσαν με την απόδοσή τους. Ο Βαλακάρι ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από ένα 40ήμερο (είχε σκοράρει δύο φορές κόντρα στην ΠΑΕΕΚ την 1η Νοεμβρίου). Ο Φινλανδός, στο 5’ αξιοποίησε την πάσα του Ζάιρο και από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βοζίνια που ήταν μακριά από την εστία του. Η Πάφος FC θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Σεμέδο από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν δραστικά τα πράγματα. Οι γηπεδούχοι είχαν κάθε λόγο να υπερασπίσουν το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βελτιώσουν κάπως την εικόνα τους, αλλά ήταν (πολύ) δύσκολο. Με ορεξάτο τον Παπαφώτη που μπήκε ως αλλαγή κατέγραψαν την πρώτη τους φάση στο 52’ και κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ στο 86’! Στα τελευταία πέντε λεπτά, λειτουργώντας προφανώς με το αίσθημα της επιβίωσης, οι γαλαζοκίτρινοι «αποφάσισαν» να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Στο 90’ ο Μάζουρεκ είχε μια καλή εκτέλση φάουλ που απέκρουσε με γροθιές ο τερματοφύλακας των μπλε, ενώ η καλύτερη στιγμή είχε τη σφραγίδα ενός πιτσιρικά, του Άγγελου Ανδρέου, τον οποίο επιστράτευσε ο Παντελίδης (αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα). Έδειξε στους ακριβοπληρωμένους συμπαίκτες του, αν μη τι άλλο, πώς μπορεί να απειληθεί η αντίπαλη εστία με ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση που απέκρουσε με υπερένταση ο Ρούντκο (90’+1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ