aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠάφος FC – ΑΕΛ 1-0: Ο Βαλακάρι… καλωσόρισε τον Παντελίδη (vid)

Πάφος FC – ΑΕΛ 1-0: Ο Βαλακάρι… καλωσόρισε τον Παντελίδη (vid)

Με τον Βαλακάρι «χρυσό» σκόρερ η Πάφος FC επικράτησε της ΑΕΛ με 1-0, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο «Στέλιος Κυριακίδης». Ο Φινλανδός «καλωσόρισε» τον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος μπήκε με το… αριστερό στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Δεν έχει σταματημό η κατρακύλα της λεμεσιανής ομάδας. Ήταν η πέμπτη ήττα στις έξι τελευταίες αγωνιστικές και έκτη συνολικά στο πρωτάθλημα, που την άφησε στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς. Έμεινε παράλληλα για έκτο σερί ματς «άσφαιρη», αφού τελευταίο της γκολ ήταν στις 23 Οκτωβρίου στην ισοπαλία με αντίπαλο τον Εθνικό. Χρειάζεται να διορθώσει πολλά ο Ελλαδίτης τεχνικός για να βελτιωθεί η εικόνα των γαλαζοκιτρίνων, αρχής γενομένης από το επόμενο ματς, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Τσίρειο.

Νίκη «τετράδας» για την παφιακή ομάδα. Με την τέταρτη φετινή νίκη της (σε 13 ματς) προσπέρασε Ολυμπιακό (12 ματς) και Ομόνοια (10 ματς) και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Επόμενος αντίπαλος η ΑΕΚ τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στο «ΑΕΚ Αρένα».

Το ματς

Τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε από το ξεκίνημα η Πάφος FC. Χωρίς να εντυπωσιάσει, κάνοντας απλά τα βασικά κατάφερε με το «καλημέρα» να πάρει προβάδισμα στο σκορ και να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Στο πέμπτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, ο Ζάιρο κατέβασε όμορφα τη μακρινή μπαλιά και έστρωσε στον Βαλακάρι. Αυτός με τη σειρά του, είδε τον Βοζίνια που ήταν εκτός εστίας, και με πλασέ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΛ από την πλευρά της δεν κατάφερε να φανεί απειλητική, ούτε να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ. Δεν κράτησε μπάλα και υπέπιπτε σε συνεχόμενα και πολλά λάθη. Η νευρικότητα ήταν φανερή, κάτι που «ομολογούν» και οι τρεις κίτρινες κάρτες στους γαλαζοκίτρινους.

Ακριβώς με την συμπλήρωση σαρανταπέντε λεπτών η παφιακή ομάδα «άγγιξε» το δεύτερο γκολ. Ο Σεμέδο όμως, από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Περισσότερα σε λίγο…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούντκο, Πάγιτς, Κβίντα, Μπάριτς, Ζ. Αουρέλιο, Πάντσεον, Φουρ (62′ Αμπντουσαλάμοφ), Ντράγκομιρ (90′ Πάνιτς), Βαλακάρι (71′ Λέιτε), Σεμέδο, Ζάιρο (71′ Ντ. Αουρέλιο).

ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Βοζίνια, Αντωνίου (63′ Ντάφερβελντ), Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Σάντος, Μεντόγεβιτς, Ζντραφσκόσκι (46′ Παπαφώτης), Μάζουρεκ (90+2′ Αβραάμ), Γεωργίου (78′ Ανδρέου), Μάιντεβατς (46′ Τσάβες), Τσέποβιτς.

Σκόρερ: Βαλακάρι 5′ / –

Κίτρινες: Φουρ, Ζ. Αουρέλιο / Αντωνίου, Μάιντεβατς, Μάζουρεκ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Πάφος FC με τον Βαλακάρι. Κατέβασε τη μακρινή μπαλιά ο Ζάιρο και έστρωσε στον Φιλανδό. Από το ύψος περίπου της περιοχής αυτός πλάσαερ εύστοχα. Εκτός εστίας ήταν ο Βοζίνια, δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση.


14′ Εκτός περιοχής σουτ του Βαλακάρι, κόντραρε στον Ζντραφσκόσκι και έφυγε κόρνερ.

17′ Κίτρινη κάρτα στον Φουρ.

27′ Κίτρινη και στον Αντωνίου. Από μια κίτρινη κάρτα οι δύο ομάδες.

28′ Νέα κίτρινη, στον Μάιντεβατς.

34′ Μια ακόμα κίτρινη κάρτα, στον Μάζουρεκ.

– Πολύ σκλήρο το παιχνίδι, με πολλά φάουλ.

45′ Καλή στιγμή για την Πάφος FC. Μπήκε στην περιοχή ο Σεμέδο και έκανε το σουτ από πλάγια θέση. Στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Βοζίνια και έξω.

– Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ, Τσάβες και Παπαφώτης αντί των Μάιντεβατς και Ζντραφσκόσκι.

53′ Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι για την ΑΕΛ. Μακρινή πάσα, κατέβασε με το στήθος ο Τσάβες και την έφερε μπροστά του, έκανε απευθείας το σουτ, όμως πέρασε λίγο έξω.

62′ Αλλαγή για την Πάφος FC, Αμπντουσαλάμοφ εντός, Φουρ εκτός.

63′ Αλλαγή και για την ΑΕΛ, Ντάφερβελντ αντί Αντωνίου.

71′ Διπλή αλλαγή για την Πάφος FC, Ντ. Αουρέλιο και Λέιτε στις θέσεις των Ζάιρο και Βαλακάρι αντίστοιχα.

78′ Ανδρέου αντί του Γεωργίου. Ντεμπούτο για τον νεαρό της ΑΕΛ.

85′ Σουτ του Ντ. Αουρέλιο εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Βοζίνια.

88′ Κίτρινη κάρτα στον Ζ. Αουρέλιο και φάουλ σε καλό σημείο για την ΑΕΛ.

90′ Πάνιτς στη θέση του Ντράγκομιρ.

– Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+1′ Απευθείας εκτέλεση του φάουλ από τον Μάζουρεκ, με τις γροθιές απομάκρυνε ο Ρούντκο.

90+1′ Δυνατό μακρινό σουτ του νεαρού Ανδρέου, με αρκετή δυσκολία σε κόρνερ ο Ρούντκο.

90+2′ Αβραάμ στη θέση του Μάζουρεκ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ