aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάφος-ΑΕΚ: Ο «ζεστός» Ιβάν αφύπνισε τους γαλάζιους

Πάφος-ΑΕΚ: Ο «ζεστός» Ιβάν αφύπνισε τους γαλάζιους

Ο Ιβάν «τρομερός» Τρισκόφσκι σκόραρε για τρίτο σερί ματς, αλλά η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έφυγε νικήτρια από το «Στέλιος Κυριακίδης», αλλά ήταν… ευχαριστημένη στο φινάλε.

Το τελικό 1-1 βρήκε περισσότερο στενοχωρημένους τους ποδοσφαιριστές της Πάφος FC, οι οποίοι αφυπνίστηκαν μετά το προβάδισμα των φιλοξενουμένων, αλλά δεν αξιοποίησαν τις μεγάλες ευκαιρίες που βρήκαν. Οι δύο μονομάχοι έχασαν την ευκαιρία να ζευγαρώσουν τις νίκες τους στην τρέχουσα περίοδο. Οι μπλε της Πάφου έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα), ενώ οι κιτρινοπράσινοι έχουν ένα βαθμό περισσότερο (μία νίκη και δύο ισοπαλίες).

Στο α’ μέρος κυριάρχησε η δύναμη και τα νεύρα παρά η ποιότητα. Γι’ αυτό κι η μοναδική μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 23’ όταν ο Ακοράν σούταρε από ευνοϊκή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα στα ύψη.

Το ζουμί ήταν στην επανάληψη. Η Πάφος FC απείλησε στο 51’ με τον Βαλακάρι και… καπάκι δέχθηκε γκολ από τον Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός συνεχίζει από εκεί που έμεινε στην περσινή περίοδο και στην τρέχουσα σκοράρει ανελλιπώς μετρώντας «3 στα 3». Ήταν στη σωστή θέση και εκμεταλλευόμενος το σουτ του Μάμα, απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα.

Κάπου εκεί, ανέβασαν ρυθμό οι γηπεδούχοι. Έχασαν δύο ευκαιρίες (Πάντσεον 56’ και Μπάγιτς 59’) για να ισοφαρίσει στο 60’ ο Ντράγκομιρ που μόλις είχε περάσει στο γήπεδο.

Η ισοφάριση έφερε τον ενθουσιασμό κι η Πάφος FC πίεσε ακόμη περισσότερο. Τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 61’ με τον Φουρ και στο 67’ με τον Σεμέδο, ενώ στη συνέχεια κυριάρχησαν κι ήταν μονίμως έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων.

Στο διάστημα αυτό, οι Λαρνακείς απείλησαν μόνο μια φορά στο 79’, αλλά ο Τρισκόφσκι με προβολή έστειλε την μπάλα έξω κι έτσι η αναμέτρηση «κλείδωσε» στο «Χ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ