aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΕΕΚΠΑΕΕΚ: Παραδίδουν… μαθήματα ψυχής και αγωνιστικότητας

ΠΑΕΕΚ: Παραδίδουν… μαθήματα ψυχής και αγωνιστικότητας

«Κερύνεια χαίρε τα παιδιά σου», έγραφε το πανό που ήταν αναρτημένο στην εξέδρα που φιλοξένησε προχθές στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τους λιγοστούς οπαδούς της ΠΑΕΕΚ. Η Κερύνεια έχει κάθε λόγο να χαίρεται τα παιδιά της, αφού καταγράφουν σπουδαίες επιτυχίες στα μεγάλα σαλόνια του κυπριακού ποδοσφαίρου. Από μόνο του το γεγονός ότι έχουν νικήσει τις ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, την Ομόνοια και την Ανόρθωση, είναι αρκετό για να αποτυπώσει το μέγεθος του άθλου των Κερυνειωτών. Ανέβηκαν στη μεγάλη κατηγορία κι όλοι προέβλεπαν ότι θα «πέσουν» στους μικρούς από τον… Οκτώβριο. Κι όμως, παλεύουν με νύχια και με δόντια και παραδίδουν μαθήματα αγωνιστικότητας. Κι αν συνυπολογίσουμε ότι οι απολαβές τους κυμαίνονται (περίπου) στο 10-15% των ακριβοπληρωμένων άσων της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης που είδαν την πλάτη τους, τότε οι επιτυχίες τους αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο εκτόπισμα.

Οι παίκτες του Μάκη Σεργίδη έφτασαν στο τρίποντο κόντρα στην «Κυρία» με άψογη λειτουργία του πλάνου τους. Εκμεταλλεύτηκαν στο ακέραιο τα τραγικά λάθη των αντιπάλων τους. Αμύνθηκαν σωστά και άρπαξαν από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Στο ποδοσφαιρικό εγχειρίδιο είναι ο ορισμός πώς να νικήσεις ένα ισχυρό φαβορί. Έπαιξαν πανέξυπνα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και με το χρονόμετρο και «ταπείνωσαν» τους αντιπάλους τους.

Το κλίμα ενθουσιασμού στις τάξεις των Κερυνειωτών, πήγε να χαλάσει με τις δηλώσεις του αρχιτέκτονα των επιτυχιών, αλλά όλα δείχνουν ότι η… κρίση εκτονώνεται. «Ποιος να το περίμενε προτού αρχίσει η σεζόν ότι θα νικούσαμε την περσινή πρωταθλήτρια (σ.σ.: Ομόνοια) και την περσινή κυπελλούχο (σ.σ.: Ανόρθωση)», δήλωσε ο Μάκης Σεργίδης για να ακολουθήσει η «βόμβα» «Θα περιμένω μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Μαζί μου περιμένουν και κάποιοι παίκτες. Θέλουμε να παλέψουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Αυτό θα γίνει μόνο αν ενισχυθεί η ομάδα. Υπάρχει σχέση ειλικρίνειας με τον πρόεδρο, αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συνεχίσουμε μετά την 1η Ιανουαρίου με τα δεδομένα που έχουμε. Δεν μπορεί ομάδα Α’ Κατηγορίας να την τρέχουν τρεις άνθρωποι», δήλωσε ο Κύπριος τεχνικός ρίχνοντας προφανώς το μπαλάκι σε όσους αγαπούν την προσφυγική ομάδα να έρθουν κοντά της και να τη βοηθήσουν.

Χθες ήταν η σειρά του προέδρου του συλλόγου της Κερύνειας, του Κλεάνθη Γεωργιάδη, ο οποίος με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τονίζει ότι ήρθε η ώρα του κόσμου: «Αυτή η ομάδα γράφει ιστορία μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η Κερύνεια ξαναμπήκε στον χάρτη της Κύπρου. Η προσπάθεια είναι τεράστια και δύσκολη αλλά όμορφη και ωραία. Οι 2-3 που στηρίζουμε οικονομικά την ομάδα, με τη βοήθεια των λίγων αλλά καλών μας φίλων χορηγών, δεν είναι πλέον αρκετοί. Τώρα είναι η ώρα που, όσοι πιστεύουμε στην ανάγκη παραμονής, πρέπει να βάλουμε ”πλάτη”. Η ομάδα χρειάζεται τη βοήθεια όλων. Ας γίνει ο καθένας μας ο λόγος να συνεχίσουμε την προσπάθεια πιο δυνατά. Επειδή τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια». Εν ολίγοις, Κλεάνθης και Σεργίδης ακολουθούν κοινή γραμμή και θα ήταν έκπληξη αν χωρίσουν οι δρόμοι τους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ