aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΠΑΕΕΚ – Εθνικός 0-4: Την έκανε να μην βγάλει άχνα και πήρε το φιλί της...

ΠΑΕΕΚ – Εθνικός 0-4: Την έκανε να μην βγάλει άχνα και πήρε το φιλί της ζωής! (vid)

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Το ντέρμπι ουραγών της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ μόνο τέτοιο δεν αποδείχθηκε στην πράξη. O Eθνικός επικράτησε με 4-0 της ΠΑΕΕΚ και πανηγύρισε την ευρύτερη επιτυχία του στο πρωτάθλημα, τη μοναδική φορά που σκόραρε πέραν των δύο τερμάτων στη σεζόν.

Η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία είχε τρομερή ευστοχία μετουσιώνοντας σε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και υποχρέωσε την ΠΑΕΕΚ στη μεγαλύτερη ήττα της σε έκταση σκορ. Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα η ομάδα της Κερύνειας είδε την εστία της να παραβιάζεται τέσσερις φορές!

Για την ομάδα της Άχνας σκόραραν τέσσερις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, οι Χουντόμπιακ (14′), Άμπραχαμ (41′), Nτούρις (54′) και Ζάκπα (86′). O Eθνικός ανέβηκε στην 11η θέση με 16 βαθμούς σε 23 αγώνες (εκκρεμεί ο αγώνας με την Ομόνοια που διακόπηκε) και έριξε την ΠΑΕΕΚ στην τελευταία θέση με 15 βαθμούς, εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η ομάδα της Κερύνειας παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε και ήταν τελευταία ευκαιρία για Εθνικό και ΠΑΕΕΚ. Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πρώτη τελική τους προσπάθεια στον στόχο στο 90+2′ και αυτό λέει πολλά, ενώ τους ακυρώθηκε ορθά γκολ του Ενόχ για χέρι στο 59′ με το σκορ στο 3-0. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το φιλί της ζωής είναι στο -7 από τον 10ο Ολυμπιακό και ελπίζουν ότι με αντεπίθεση διαρκείας στο τέλος θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Ντίας (76′ Χαραλάμπους), Τσόσιτς, Φραγκέσκου, Κούρος, Κωμοδίκης, Τίμερμανς (46′ Ράμος), Νεοφύτου, Μιλτς (46′ Νούνιτς), Ενόχ (88′ Καϊμόλεν), Βαρέλα (76′ Α. Νεοφύτου).

Εθνικός (Νταβίντ Μπαντία): Χριστοδούλου, Χολ, Ταράσοβς, Πηλέας, Βοϊτκόφσκι (88′ Ντόλεζαλ), Άμπραχαμ (88′ Περατικός), Χουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Ιωάννου (80′ Ζάκπα), Μάζουρεκ (84′ Koυμής), Ντούρις.

Σκόρερ: – / Χουντόμπιακ 14′, Άμπραχαμ 41′, Nτούρις 54′, Ζάκπα 86′

Κίτρινες: Μιλτς, Ενόχ / Γκόρουπετς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος: Σωτηρίου Λούκας.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Στο έδαφος στην περιοχή του Εθνικού ο Βαρέλα, σε μαρκάρισμα του Χολ, “παίζεται” λέει ο διαιτητής και επιβεβαιώνει την απόφασή του του VAR.

8′ Σέντρα του Κωμοδίκης, ο Ταράσοβς έβαλε το κεφάλι του και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ προτού απειληθεί η εστία του Εθνικού.

14′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό με τον Χουντόμπιακ! Τρομερό σουτ από τον Ουκρανό εκτός περιοχής, έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα της Άχνας. Αφιέρωσε το τέρμα στην πατρίδα του ο αρχηγός του Εθνικού.

20′ Αργός ρυθμός με λίγες φάσεις στο παιχνίδι. Ο Εθνικός διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ του προβάδισμα.

28′ Η ΠΑΕΕΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν απείλησε την εστία του Χριστοδούλου.

39′ Ζήτησε πέναλτι ο Εθνικός για χέρι μετά από κόρνερ του Μάζουρεκ. Έγινε έλεγχος VAR, να συνεχιστεί το παιχνίδι λέει ο διαιτητής.

41′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, 2-0, με τον Άμπραχαμ! Εξαιρετική ενέργεια από τον Ντούρις, έδωσε γκολ στο πιάτο στον Ισπανό. Πρώτο τέρμα του Άμπραχαμ με τη φανέλα του Εθνικού.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου. 

Σχόλιο: Καλύτερος και ουσιαστικός στις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Εθνικός, πήρε γερό προβάδισμα δύο τερμάτων με ισάριθμα τέρματα από τους ανασταλτικούς μέσους. Η ΠΑΕΕΚ δεν κατέγραψε ούτε μια τελική προσπάθεια σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. 

54΄ΓΚΟΛ για τον Εθνικό με τον Ντούρις, 3-0! Σέντρα ακριβείας από τον Πηλέα, καρφωτή κεφαλιά από τον Ντούρις και η μπάλα στα δίχτυα. Ο Σλοβάκος πέτυχε τα έξι από τα τελευταία εννέα γκολ του Εθνικού!

58′ ΓΚΟΛ για την ΠΑΕΕΚ με τον Ενόχ. Σέντρα του Κούρου, ο Χριστοδούλου έδιωξε με γροθιές η μπάλα κτύπησε στον Ενόχ και κατέληξε στα δίχτυα.

59′ Ακυρώνεται το γκολ για χέρι του Ενόχ με υπόδειξη του VAR. Σωστή απόφαση, καθώς δεν κάθε χέρι που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα είναι παράβαση.

70′ Φαλτσαριστό σουτ του Κωμοδίκη, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και έφυγε έξω.

86’΄ΓΚΟΛ για τον Εθνικό με τον Ζάκπα! Διαστάσεις θριάμβου για τους φιλοξενούμενους, με τον Πηλέα να δίνει στον Ζάκπα και αυτός να περνάει σαν σταματημένο τον Φραγκέσκου και να σκοράρει.

90+2′ Πρώτη τελική στον στόχο για την ΠΑΕΕΚ σε σουτ του Νεοφύτου.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ