aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΠΑΕΕΚ – Δόξα 1-2: Σε ένα λεπτό ο Τιτζανί έβαλε τέλος σε «φαγούρα» 76 ημερών!...

ΠΑΕΕΚ – Δόξα 1-2: Σε ένα λεπτό ο Τιτζανί έβαλε τέλος σε «φαγούρα» 76 ημερών! (vid)

Τη χαρά της νίκης μετά από 2,5 μήνες ή αν προτιμάτε 76 ολόκληρες μέρες ένιωσε η Δόξα. Η ομάδα της Κατωκοπιάς επικράτησε 2-1 της ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο, για την 11η αγωνιστική και πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη επιτυχία της στο φετινό μαραθώνιο. Η πρώτη και μοναδική ώς σήμερα νίκη για την ομάδα του Κώστα Σακκά ήταν επί της Ανόρθωσης (2-0) στις 12 Σεπτεμβρίου για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σπουδαίας σημασίας νίκη για τους Κατωκοπίτες, οι οποίοι παρέμειναν στη 10η θέση όμως ανάσαναν βαθμολογικά αφού έφτασαν τους 11 βαθμούς και άφησαν την ΠΑΕΕΚ στην προτελευταία θέση του πίνακα με 8 βαθμούς.

«Χρυσός» σκόρερ για τη Δόξα ήταν ο Τιτζανί Ανανέ. Ο επιθετικός από το Μπενίν μπήκε ως αλλαγή στο 60’ και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ένα λεπτό αργότερα σκόραρε με σουτ εντός περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με πανομοιότυπο τρόπο. Στο 16’ ο Νικόλας Νεοκλέους σφύριξε πέναλτι για χέρι του Έσελινγκ μετά από κόρνερ του Οικονομίδη και στο 18’ ο Σαντίκ με το πέμπτο εφετινό τέρμα του έδωσε προβάδισμα 1-0 στη Δόξα. Στο 21’ ήταν η σειρά της ΠΑΕΕΚ να κερδίσει την εσχάτη των ποινών σε τράβηγμα του Έσελινγκ από τον Λαφράνς. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπάμπιτς, ο οποίος νίκησε τον Σισκόφσκι στο 23’ και ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Μάκης Σεργίδης «φόρτωσε» παίκτες στην επίθεση με την ΠΑΕΕΚ να ψάχνει την ισοφάριση, είχε 1-2 καλές προϋποθέσεις με τους Ενόχ (89’) και Ορ (90’) όμως δεν πέτυχε το ζητούμενο και δέχθηκε την έκτη ήττα της στο πρωτάθλημα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου, Μασέδο (88′ Ορ), Έσελινγκ, Κούρος, Ντιας, Σουμαόρο (76′ Kωμοδίκης), Χαραλάμπους (70′ Καπαρτής), Νάντο (78′ Τίμερμανς), Ενόχ, Μπάμπιτς.

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μέσκα (81′ Καραμανώλης), Αντενόν, Λαφράνς, Στυλιανού, Οικονομίδης (60′ Τιτζανί), Αντάμοβιτς (60′ Τραϊτσέφσκι), Ασαμόα, Μπαλντέ (90′ Χριστοφή), Σασί (81′ Καλλής), Σαντίκ.

Σκόρερ: Μπάμπιτς (πέναλτι) 23′ / Σαντίκ (πέναλτι) 18′, Τιτζανί 61′.

Κίτρινες: – / Λαφράνς, Σασί.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας, αρχικά το σουτ του Νάντο σταμάτησε σε σώμα αμυντικού, ενώ ακολούθως ο Σουμαόρο ήταν άστοχος.

10′ Συρτό σουτ του Δημητρίου, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σισκόφσκι.

11′ Σουτ του Μπαλντέ, καμία ανησυχία για τον Πρόσεκ.

16′ Πέναλτι για τη Δόξα για χέρι του Έσελινγκ μετά απο κόρνερ του Οικονομίδη. Έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα ο Νικόλας Νεοκλέους.

18′ 1-0 για τη Δόξα με σκόρερ τον Μπεράτ Σαντίκ. Ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι ο Φινλανδός που έφτασε τα πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα.

21′ Πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ για ανατροπή του Έσελινγκ από τον Λαφράνς. Ο Γάλλος είχε τα χέρια στον αμυντικός της ΠΑΕΕΚ μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Νικόλας Νεοκλέους δεν δίστασε να σφυρίξει δεύτερο πέναλτι σε διάστημα πέντε λεπτών!

23′ 1-1 ισοφαρίζει η ΠΑΕΕΚ με σκόρερ τον Μπάμπιτς. Εκτέλεσε το πέναλτι στο κέντρο της εστίας, ο Σισκόφσκι άγγιξε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

44′ Ευκαιρία μετά από αρκετή ώρα στο παιχνίδι, ο Σισκόφσι είπε όχι στον Μπάμπτιτς. Ο Σαντίκ έχασε την μπάλα, ο Κροάτης έφυγε πίσω από την άμυνα της Δόξας, βρέθηκε απέναντι στον Σκοπιανό, ο οποός απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του επιθετικού της ΠΑΕΕΚ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

55′ Μακρινό σουτ του Σουμαόρο, αδύναμο η μπάλα έφυγε έξω.

61′ ΓΚΟΛ για τη Δόξα, 2-1 με τον Τιτζανί. Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο ποδοσφαιριστής από το Μπενίν σκόραρε, με σουτ εντός περιοχής, μετά από κεφαλιά πάσα του Σαντίκ.

83′ Βάζει κόσμο μπροστά η ΠΑΕΕΚ και πιέζει για την ισοφάριση, σουτ του Ενόχ η μπάλα βρήκε στον Αντενόν.

89′ Mεγάλη ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ, σουτ του Ενόχ η μπάλα αρκετά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σισκόφσκι.

90′ Νέα ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ, με την επιμονή του ο Ορ βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε ο Σισκόφσκι απέκρουσε με δυσκολία και στη συνέχεια ο Μπάμπιτς υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ.

90′ Τέσσερα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ