aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠΑΕΕΚ – ΑΕΛ 1-3: Με διπλή κίνηση… ματ ο Κέρκεζ το ‘φερε «τούμπα» (vid &...

ΠΑΕΕΚ – ΑΕΛ 1-3: Με διπλή κίνηση… ματ ο Κέρκεζ το ‘φερε «τούμπα» (vid & pics)

Με το διπλό και τους τρεις βαθμούς απέδρασε από το «Μακάρειο» η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι επιβλήθηκαν με 3-1 της ΠΑΕΕΚ, αν και έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο Ντούσαν Κέρκεζ με διπλή κίνηση… ματ από τον πάγκο, περνώντας στο γήπεδο Μάζουρεκ και Μάιντεβατς, βρίσκοντας τα γκολ που έψαχνε για να φέρει «τούμπα» το ματς.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της λεμεσιανής ομάδας σε σύνολο τεσσάρων αγώνων και η πρώτη εκτός έδρας. Ανέβηκε στους επτά βαθμούς και «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα της Κερύνειας γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττας στο πρωτάθλημα και την πρώτη εντός έδρας. Με απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και την όγδοη θέση.

Το ματς

Με το… καλημέρα του αγώνα η ΠΑΕΕΚ αιφνιδίασε την ΑΕΛ. Ο Κέβιν Γιάνσεν πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ του φετινού πρωταθλήματος μόλις στα 32 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας το πρώτο εντός έδρας γκολ της προσφυγικής ομάδας στην Α’ Κατηγορία, με το οποίο άνοιξε το σκορ. Ο Ολλανδός συνεργάστηκε άψογα με τον Καπαρτή, με τον τελευταίο με τακουνάκι να τον βγάζει απέναντι από τον Βοζίνια και τον Γιάνσεν να πλασάρει εύστοχα.

Οι γαλαζοκίτρινοι στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν και προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση. Είχαν στον έλεγχο τους τη μπάλα και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 19’ μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά, το σουτ του Παπαφώτη όμως από το ύψος της περιοχής πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Η προσφυγική ομάδα προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, όπως τη φάση του 35ου λεπτού. Ο Καπαρτής βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, μετά από πάσα του Νάντο, το σουτ του όμως απέκρουσε ο Βοζίνια.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (45’) οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τσέποβιτς να φέρουν το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πέρασε από όλους. Ο Σέρβος βρέθηκε στο πίσω δοκάρι μόνος του, ήταν όμως άστοχος.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντούσαν Κέρκεζ πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή, που έμελλε να αλλάξει τον αγώνα. Πέρασε στο ματς του Μάιντεβατς, Έουλερ και Μάζουρεκ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, έκλεισαν την ΠΑΕΕΚ στα καρέ της, δεν μπορούσαν να απειλήσουν όμως ουσιαστικά τον Παναγιώτου, πέραν ελάχιστων περιπτώσεων.

Στο 64’ όμως η έμπνευση του Μάζουρεκ να σουτάρει από μακριά έδωσε τη λύση. Ο τερματοφύλακας της ομάδας της Κερύνειας δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση στο σουτ του Αργεντίνου, και έτσι οι γαλαζοκίτρινοι έφεραν το ματς στα ίσα. Ο χρόνος κυλούσε επικίνδυνα και η ΑΕΛ έψαχνε το γκολ που θα έφερνε «τούμπα» το ματς, συνέχισε όμως να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα στη δημιουργία που αντιμετώπιζε και πριν την επίτευξη του γκολ.

Τελικά τη λύση ο Μάιντεβατς, η δεύτερη «χρυσή» αλλαγή του Βόσνιου τεχνικού στο 77’ με δυνατό σουτ εντός περιοχής, μετά από πάσα του Τσέποβιτς. Οι Κερυνιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στο 86’, το πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Νεοφύτου όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βοζίνια. Ο Σέρβος επιθετικός της λεμεσιανής ομάδας «χτύπησε» εκ νέου στο 90+3’ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Παναγιώτου, Δημητρίου, Έσελινγκ, Τσόσιτς, Κούρος, Ντίας (33′ Νεοφύτου), Χαραλάμπους, Γιάνσεν (76′ Κωμοδίκης), Αριστοτέλους (76′ Τίμερμανς), Νάντο (67′ Νάντο), Καπαρτής (67′ Βαρέλα).

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Τεϊσέιρα, Σωτηρίου, Μαζάν (58′ Ρέινολντς), Ριέρα (46′ Μάιντεβατς), Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης (46′ Έουλερ), Τόρες (46′ Μάζουρεκ), Πελέ (65′ Τσάβες), Τσέποβιτς.

Σκόρερ: Γιάνσεν 1′ / Μάζουρεκ 64′, Μάιντεβατς 77′, 90+2′

Κίτρινες: Νεοφύτου, Γιάνσεν, Καπαρτής / –

Αποβολές: – / –

Γήπεδο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Α’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ Βοηθός: Στέφανος Αναστασίου.

4ος: Δημήτρης Κουμή.

VAR: Fernandes Correia Gustavo.

AVAR: Πέτρος Πέτρου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η ΠΑΕΕΚ με τον Γιάνσεν να σκοράρει στα 32 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Ολλανδός έπαιξε ένα – δύο με τον Καπαρτή, με τον Κύπριο ποδοσφαιριστή με τακουνάκι να βγάζει τον συμπαίκτη του απέναντι από τον Βοζίνια, ο οποίος δεν έχει πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα. Το πρώτο εντός έδρας γκολ της προσφυγικής ομάδας στην Α’ Κατηγορία.

8′ Προσπαθεί να αντιδράσει η ΑΕΛ, ανεβάζει την πίεση στα καρέ της προσφυγικής ομάδας.

9′ Σέντρα του Πελέ από αριστερά, κεφαλιά του Τσέποβιτς, μπλόκαρε εύκολα ο Παναγιώτου.

19′ Σουτ του Παπαφώτη από το ύψος της περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πελέ, στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

23′ Σέντρα του Κούρου από αριστερά, αδύναμη η κεφαλιά του Αριστοτέλους.

27′ Γύρισμα του Μαζάν πέρασε από όλους, έγινε κάτοχος της μπάλας ο Πελέ πλάγια στην περιοχή και προσπάθησε να γυρίσει, απομάκρυνε ο Παναγιώτου.

29′ Στο έδαφος ο Ντίας, μυϊκός ο τραυματισμός.

33′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ, δεν μπορεί να συνεχίσει ο Βραζιλιάνος. Στη θέση του ο Άντρις Νεοφύτου.

35′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ που έβγαλε τη γρήγορη αντεπίθεση, ο Καπαρτής από το ύψος του πέναλτι, αμαρκάριστος έκανε το σουτ, έβγαλε με δυσκολία ο Βοζίνια.

36′ Κίτρινη κάρτα στον Νεοφύτου.

43′ Κίτρινη κάρτα και στον Γιάνσεν.

45′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Τσέποβιτς. Μετά από εκτέλεση φάουλ πέρασε από όλους η μπάλα, στο πίσω δοκάρι από πολύ κοντά ο Σέρβος ήταν άστοχος.

45+2′ Ζητά πέναλτι ο Καπαρτής σε πέσιμο στην περιοχή. Καμία παράβαση αποφασίζουν ο διαιτητής και το VAR. Η επαναληπτική προβολή τους δικαιώνει.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΛ, Έουλερ, Μάιντεβατς και Μάζουρεκ στις θέσεις των Παπαφώτη, Ριέρα και Τόρες.

48′ Μεγάλη ευκαιρία για τους γαλαζοκίτρινους. Μετά από γύρισμα του Μάιντεβατς, ο Σάντος πήρε την κεφαλιά, έσωσε ο Παναγιώτου.

56′ Στο έδαφος ο Μαζάν, ζήτησε αλλαγή.

58′ Ρέινολντς αντί του τραυματία Μαζάν.

64′ ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει η ΑΕΛ με εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Μάζουρεκ. Δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση ο Παναγιώτου.

65′ Τσάβες στη θέση του Πελέ, πραγματοποίησε και τις πέντε αλλαγές του ο Κέρκεζ.

66′ Κίτρινη κάρτα στον Καπαρτή για φάουλ στον Μάζουρεκ.

67′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ, Ενόχ αντί Νάντο και Βαρέλα αντί Καπαρτή.

70′ Νέο σουτ του Μάζουρεκ από το ύψος της περιοχής, απομάκρυνε με δυσκολία ο Παναγιώτου.

71′ Κίντρινη κάρτα στον Μεντόγεβιτς για φάουλ στον Ενόχ.

72′ Από πλάγια θέση στην περιοχή ο Αριστοτέλους έκανε το σουτ, αρκετά έξω η μπάλα.

76′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ, Αριστοτέλους και Γιάνσεν εκτός, Τίμερμανς και Κωμοδίκης εντός.

77′ ΓΚΟΛ 1-2 Φέρνει τούμπα το ματς η ΑΕΛ με τον Μάιντεβατς. Ο Τσέποβιτς γύρισε στον συμπατριώτη του, ο οποίος έκανε το κοντρόλ στην περιοχή και σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα. Ελέγχεται στο VAR η φάση για φάουλ στο ξεκίνημα της στον Χαραλάμπους από τον Μάζουρεκ. Μετρά κανονικά το γκολ.

86′ Έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση η ΠΑΕΕΚ. Πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Νεοφύτου, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, ακούμπησε λίγο και ο Βοζίνια.

90′ Γύρισμα του Ενόχ, πήρε περίεργη πορεία η μπάλα και χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Κάλυπτε ο Βοζίνια.

90′ Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+2′ ΓΚΟΛ 1-3 Τελειώνει το ματς η ΑΕΛ, ξανά με τον Μάιντεβατς.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ