aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠΑΕΕΚ - ΑΕΚ: «Έμφραγμα» στις καθυστερήσεις

ΠΑΕΕΚ – ΑΕΚ: «Έμφραγμα» στις καθυστερήσεις

Τι και αν προηγήθηκε δύο φορές; Τι και αν είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας; Τι και αν ο αντίπαλος, μόλις δύο φορές κατέγραψε τελική προσπάθεια εντός εστίας; Η ΑΕΚ, όχι μόνο κατάφερε να μην κερδίσει χθες βράδυ στο Μακάρειο Στάδιο την ψυχωμένη ΠΑΕΕΚ, μένοντας εν τέλει στην ισοπαλία 2-2, αλλά γκρεμίστηκε από την κορυφή της βαθμολογίας, βλέποντας πλέον την πλάτη του Άρη (-1). Μάλιστα, εάν ο Απόλλων κερδίσει την Ομόνοια, θα την πιάσει στους 32 βαθμούς.

Όλα τα γκολ επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τα δύο από τα τρία – ένα για κάθε ομάδα – να επιτυγχάνονται με εκτέλεση πέναλτι. Οι Λαρνακείς άνοιξαν το σκορ με εκπληκτικό μακρινό σουτ του Ροσάλες (68΄) και μετά το 80ό λεπτό, άρχισε η «βροχή» των πέναλτι. Ο Μπάμπιτς αρχικά ισοφάρισε στο 81’ (χέρι του Αμπραχαμ), ο Τρισκόφσκι δεν λάθεψε στο 90’ (αυστηρότατη υπόδειξη στο πέσιμο του Τιάγκο) και επτά λεπτά μετά, ο Καπαρτής έγραψε τον επίλογο (ανατροπή Βαρέλα από τον Τόμοβιτς). Όλες οι υποδείξεις πέναλτι από τον διαιτητή Δημητρίου, είχαν επικυρωθεί από τον VAR Νικολάου.

Η ΠΑΕΕΚ, παρά το γεγονός πως κέρδισε μία μόλις φορά στα τελευταία εννέα παιχνίδια, απέδειξε και χθες ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ποτέ δεν παράτησε το παιχνίδι, ακόμα και όταν στην εκπνοή ξαναβρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο ομάδα, αποδεικνύοντας πάρα πολλά. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που σπατάλησε το ένα ολόκληρο ημίχρονο και μετά «έτρεχε».

Στο πρώτο 45λεπτο, κρατούσε ανούσια την μπάλα, αδυνατώντας να γίνει δημιουργική. Με εξαίρεση δύο φάσεις (Τόμοβιτς 7΄, Γκιούρσκο (37’) από εκεί και πέρα σχεδόν τίποτα. Στο δεύτερο 45λεπτο, παρά το γεγονός ότι ανέβασε ρυθμό, βρήκε τον τρόπο να διασπάσει τη συμπαγής αμυντική διάταξη της αντιπάλου, ωστόσο προδόθηκε σε άλλο ένα παιχνίδι από την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών της, «χαρίζοντας» στην ΠΑΕΕΚ δύο πέναλτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ