aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠΑΕΕΚ – ΑΕΚ 2-2: Έγινε του πέναλτι, η… μπίλια έκατσε στο «Χ» (vid)

ΠΑΕΕΚ – ΑΕΚ 2-2: Έγινε του πέναλτι, η… μπίλια έκατσε στο «Χ» (vid)

Έγινε του… πέναλτι στο Μακάρειο! Ο «κεραυνός» του Ροσάλες (68’) και τα τρία εύστοχα πέναλτι σε λιγότερο από είκοσι λεπτά, των Μπάμπιτς (81′), Τρισκόφσκι (90′) και Καπαρτή (90+7′) διαμόρφωσαν το τελικό 2-2 ανάμεσα σε ΠΑΕΕΚ και ΑΕΚ, για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η άνοστη «σούπα» του πρώτου ημίχρονο δεν προμήνυε με τίποτα το «ροντέο» της τελευταίας μισής περίπου ώρας του αγώνα. Οι κιτρινοπράσινοι πήραν δις το προβάδισμα, δεν κατάφεραν ωστόσο να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού η προσφυγική ομάδα είχε την απάντηση και στις δύο περιπτώσεις.

Εμφανώς επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες, η ομάδα της Λάρνακας, χωρίς να εντυπωσιάσει, κρατούσε τη νίκη στα «χέρια» της μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το γκολ-πέναλτι του Καπαρτή της στέρησε τελικά δύο πολύτιμους βαθμούς στη «μάχη» του τίτλου, ρίχνοντας την παράλληλα, από την κορυφή, στην οποία ανέβηκε ο Άρης (33 β.). Με 32 βαθμούς βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, και κινδυνεύει να την «πιάσει» και ο Απόλλων, που είναι στην τρίτη θέση με 29 βαθμούς και αντιμετωπίζει την Κυριακή την Ομόνοια.

Πάλεψε μέχρι τέλους η «ψυχωμένη» ΠΑΕΕΚ, η οποία κατάφερε και έβγαλε αντίδραση και στα δύο γκολ των φιλοξενουμένων. Με την τέταρτη της ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα ανέβηκε στους 13 βαθμούς, αύξησε τη διαφορά της από τον ουραγό Εθνικό στο +5, ενώ μείωσε τη διαφορά από ΑΕΛ (-2), Ολυμπιακό (-3) και Δόξα (-4).

Την Τρίτη (18/1) οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν ξανά τα «ξίφη» τους στην «Αρένα», για τον θεσμό του κυπέλλου, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16».

Το ματς

Άνοστη «σούπα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του, έψαχνε για τους διαδρόμους, ώστε να μπει στην περιοχή του Πρόσεκ, όμως η ΠΑΕΕΚ είχε κλείσει καλά τους χώρους. Αμύνθηκαν μαζικά οι γηπεδούχοι, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως επιτυχία. Από την πλευρά τους οι κιτρινοπράσινοι δημιούργησαν ελάχιστες, αλλά μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά στο 7ο λεπτό, με την κεφαλιά του Τόμοβιτς να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, και μισή περίπου ώρα αργότερα, στο 37’, με τον Πρόσεκ να λέει αρχικά «όχι» στον Ροσάλες, και τον Γκιούρσκο στη συνέχεια να είναι άστοχος.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο ήταν εντυπωσιακό, με δραματικό φινάλε. Αρχικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Χωρίς να απειλεί, κρατούσε την κατοχή της μπάλας, με την ΠΑΕΕΚ να αμύνεται ξανά μαζικά. Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε η… ρουκέτα του Ροσάλες στο 68’, η οποία έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα της Κερύνειας πήρε μέτρα στο γήπεδο, στη συνέχεια, και έψαξε την ισοφάριση.

Στο 79’ ο Βασίλης Δημητρίου έδειξε την άσπρη βούλα, για πρώτη φορά. Ο διαιτητής «τιμώρησε» ορθά το χέρι του Άμπραχαμ στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπάμπιτς, ο οποίος στο 81’ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Νταβίδ Καταλά ρίσκαρε μετά το γκολ της ισοφάρισης, έριξε όσα επιθετικά «όπλα» είχε στα χέρια του στο γήπεδο. Στο 87’ ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε ξανά παράβαση στην περιοχή, αυτή τη φορά υπέρ της ΑΕΚ, για μαρκάρισμα του Δημητρίου στον Τιάγκο. Μια απόφαση που αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού στην επαναληπτική προβολή φαίνεται ο Βραζιλιάνος να είναι αυτός που βρίσκει τον αμυντικό των γηπεδούχων. Ο Γιώργος Νικολάου πάντως στο VAR δεν διαφώνησε, η παράβαση επικυρώθηκε και η ΑΕΚ πήρε νέο προβάδισμα στο 90’ με τον Τρισκόφσκι.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι κιτρινοπράσινοι θα έφευγαν από το Μακάρειο με τους τρεις βαθμούς της νίκης, ο Τόμοβιτς στο 90+5’ σήκωσε ψηλά το πόδι στην περιοχή, βρήκε τον Βαρέλα, και ο Δημητρίου έδειξε ξανά, για τρίτη φορά, το σημείο του πέναλτι. Ο Καπαρτής εκτέλεσε εύστοχα, και διαμόρφωσε στο 90+7’ το 2-2, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους…


H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου, Ομπανόρ, Σουμαόρο, Κούρος, Τίμερμανς (73′ Καπαρτής), Αριστοτέλους, Νάντο (58′ Μιλτς), Φραγκέσκου, Ενόχ (73′ Βαρέλα), Μπάμπιτς.

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς (85′ Εγγλέζου), Τόμοβιτς, Γκαρσία, Άμπραχαμ, Μάμας (66′ Τιάγκο), Γκιούρσκο, Εσπινόσα, Ακοράν (58′ Ρομό), Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: Μπάμπιτς 81′ (πεν.), Καπαρτής 90+7′ (πεν.) / Ροσάλες 68′, Τρισκόφσκι 90′ (πεν.)

Κίτρινες: Καπαρτής / Γκαρσία, Άμπραχαμ, Τόμοβιτς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7′ Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Μετά από σέντρα του Γκιούρσκο, η κεφαλιά του Τόμοβιτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

– Κρατάει μπάλα η ΑΕΚ, προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την περιοχή της ΠΑΕΕΚ. Στην αντεπίθεση θέλει να χτυπήσει η προσφυγική ομάδα, που έχει κλείσει καλά τους χώρους.

– Χωρίς ευκαιρία εδώ και ώρα ο αγώνας.

37′ Πολύ μεγάλη διπλή χαμένη ευκαίρια για την ΑΕΚ. Ατομική ενέργεια του Ροσάλες, έκανε το σουτ, το ‘βγαλε με δυσκολία ο Πρόσεκ. Πήρε το ριμπάουντ ο Γκιούρσκο, από πλάγια θέση όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα σε κενή εστία.

– Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

45+1’ Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία για φάουλ στον Μπάμπιτς.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

47′ Νέα πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι βρήκε τον Μάμα στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ ο Κύπριος μέσος, έδιωξε εντυπωσιακά ο Πρόσεκ.

58′ Από μια αλλαγή για τις δύο ομάδες. Μιλτς αντί Νάντο για την ΠΑΕΕΚ, Ρομό αντί Ακοράν για την ΑΕΚ.

– Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η ΠΑΕΕΚ αμύνεται μαζικά, και την ΑΕΚ να βρίσκεται στην επίθεση.

66′ Νέα αλλαγή για την ΑΕΚ, Τιάγκο στη θέση του Μάμα.

68′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ, με… ρουκέτα του Ροσάλες. Πολύ μακρινό και δυνατό σου στην κίνηση του Βενεζουελάνου, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίκτυα του Πρόσεκ η μπάλα.

73′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ, Βαρέλα και Καπαρτής εντός, Ενόχ και Τίμερμανς εκτός.

79′ Πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ. Ο Βασίλης Δημητρίου δείχνει την άσπρη βούλα, για χέρι του Άμπραχαμ στην περιοχή της ΑΕΚ, μετά από κεφαλιά του Καπαρτή. Ελέγχθηκε η φάση από το VAR, σωστά δεν άλλαξε η απόφαση. Και κίτρινη κάρτα στον Ισπανό.

81′ ΓΚΟΛ 1-1 Εύστοχη εκτέλεση από τον Μπάμπιτς, φέρνει στα ίσα το ματς.

85′ Εγγλέζου αντί Μιλίτσεβιτς.

87′ Νέο πέναλτι, για την ΑΕΚ αυτή τη φορά. Το κέρδισε ο Τιάγκο, σε μαρκάρισμα του Δημητρίου στην περιοχή. Εξετάστηκε από το VAR και αυτή η απόφαση, δεν άλλαξε επίσης. Στην επαναληπτική προβολή πάντως, φαίνεται ο Βραζιλιάνος να είναι αυτός που βρίσκει τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕΕΚ.

90′ ΓΚΟΛ 1-2 Εύστοχος ο Τρισκόφσκι, παίρνει εκ νέου προβάδισμα η ΑΕΚ.

– Έξι λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+5′ Νέο πέναλτι! Δεύτερο για την ΠΑΕΕΚ, τρίτο στο ματς. Το κέρδισε ο Βαρέλα. Ο Τόμοβιτς σήκωσε ψηλά το πόδι και βρήκε τον Ουρουγουανό. Σωστή η απόφαση. Κίτρινη στον Σέρβο.

90+7′ ΓΚΟΛ 2-2 Εύστοχος και ο Καπαρτής, ξανά στην ισοπαλία το ματς. Κίτρινη στον σκόρερ για τον πανηγυρισμό.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ