aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΌταν ο Νούχιου έστελνε τη Ραπίντ Βιέννης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (vid)

Όταν ο Νούχιου έστελνε τη Ραπίντ Βιέννης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (vid)

Ήταν 19 Αυγούστου του 2010 όταν η Ραπίντ Βιέννης αντιμετώπιζε την Άστον Βίλα, για τον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα, για τον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στo Στάδιο «Γκέρχαρντ Χάναπι». Οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 12’, ένας… γνωστός μας ωστόσο έμελλε να έχει τον τελευταίο λόγο σε εκείνο το ματς. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Άντχε Νούχιου, ο οποίος φόρεσε τη γαλαζοκίτρινη φανέλα κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο, στο 32’ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Μια εβδομάδα αργότερα, το σκηνικό μεταφέρθηκε στην Αγγλία και το «Βίλα Παρκ». Οι «χωριάτες» άνοιξαν ξανά το σκορ στο 22’ με τον Αγκμπονλαχόρ. Ξανά όμως ο Κοσοβάρος επιθετικός πήρε το… όπλο του και με μια ακόμα κεφαλιά ισοφάρισε στο 52’. Το τελικό σκορ εκείνο το βράδυ ήταν 3-2 υπέρ της Ραπίντ (από ένα γκολ πέτυχαν στη συνέχεια Σονλέιτνερ και Γκάρτλερ), η οποία πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα δύο γκολ που πέτυχε ο Άντε Νούχιου υπήρξαν καθοριστικά, στέλνοντας ουσιαστικά τους Αυστριακούς στους ομίλους, όπου πάντως σε πέντε συμμετοχές δεν κατάφερε να «ματώσει» τα αντίπαλα δίκτυα.

Δείτε στο 38:15 του βίντεο το γκολ του Νούχιου στην Αυστρία:


Δείτε στο 3:20 του βίντεο το γκολ του Νούχιου στην Αγγλία:


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ