aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΌταν λείπει ο Τζολοβάρτ από τη Νέα Σαλαμίνα…

Όταν λείπει ο Τζολοβάρτ από τη Νέα Σαλαμίνα…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Νέα Σαλαμίνα βρήκε στο πρόσωπο του Ρομάν Τζολοβάρτ τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής. Ο 26χρονος Καταλανός έχει το «πακέτο» που απαιτείται για έναν κεντρικό αμυντικό. Είναι ύψους 1,93μ., διαθέτει αλτικότητα, είναι δυνατός, χειρίζεται καλά την μπάλα, διαβάζει το παιχνίδι και έχει σωστές τοποθετήσεις. Μοναδικό ψεγάδι του η… αδυναμία του στις κίτρινες κάρτες. Σε 13 εμφανίσεις τιμωρήθηκε εννιά φορές (!), με αποτέλεσμα να χάσει τα τέσσερα από τα 17 ματς πρωταθλήματος.

Στην απουσία του, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν μόνο τον Ερμή (1-0), ενώ δέχτηκαν τις τρεις από τις εφτά ήττες τους από την Αλκή (0-2), τον Απόλλωνα (0-3) και (προχθές από) την Ομόνοια (1-3). Επίσης, από τα έξι παιχνίδια που δέχτηκαν πάνω από ένα γκολ, στα μισά απουσίαζε ο Τζολοβάρτ. Με αυτόν στο γήπεδο, δέχτηκαν τρία τέρματα από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (5-3), στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν κατά το οποίο ήταν εμφανώς ανέτοιμη η Νέα Σαλαμίνα, ενώ τα άλλα δύο ήταν εντός (2-3) και εκτός έδρας (0-4) από τον ΑΠΟΕΛ. Στο δεύτερο ματς μάλιστα, η ομάδα της Αμμοχώστου αγωνίστηκε αποδεκατισμένη.

Ιατρικό δελτίο

Οι Ρόμπερτ Βεσελόφσκι και Άγους δεν αγωνίστηκαν προχθές απέναντι στην Ομόνοια και η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί αύριο. Ο πρώτος υπέστη αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο και ο δεύτερος δέχτηκε χτύπημα στο πέλμα. Επίσης, ο Φαρσάντ Νουρ αγωνίστηκε στο ΓΣΠ, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από ψύξη στην πλάτη, αλλά υπολογίζεται ότι με ξεκούραση λίγων ημερών θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ερμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ