aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΞιούρουππας: «Θα γέμιζε και το πάρκιγνκ. Ο Μπεργκ περίμενε…»

Ξιούρουππας: «Θα γέμιζε και το πάρκιγνκ. Ο Μπεργκ περίμενε…»

Με οδηγό τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων πορεύεται η Ομόνοια στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Πανίκο Ξιούρουππα. Ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων, μιλώντας στον Super Sport FM εκτίμησε πως ο Χένινγκ Μπεργκ στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ανόρθωση και ΑΕΛ περίμενε τον αντίπαλο να ανοιχτεί και ακολούθως να «κτυπήσει».

Ο Πανίκος Ξιούρουππας στάθηκε στην απουσία του κόσμου από τις εξέδρες και δήλωσε βέβαιος πως αν επιτρεπόταν η παρουσία οπαδών το ΓΣΠ θα αποδεικνυόταν μικρό για να χωρέσει τους φίλους της Ομόνοιας, οι οποίοι διψούν για κατάκτηση τίτλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την επιτυχία επί της ΑΕΛ, ανέφερε: «Δεν περίμενα το παιχνίδι με την ΑΕΛ για να κρίνω την Ομόνοια. Τα τελευταία δύο χρόνια η Ομόνοια είναι πρωταγωνίστρια. Έχει φύγει από το άσχημο παρελθόν των τελευταίων χρόνων που ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα. Αποτελείται από ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ και ένα καταπληκτικό ρόστερ. Αυτά είναι η συνταγή της επιτυχίας».

Τι κάνει την Ομόνοια να ξεχωρίζει; «Είτε υποστηρίζεις την Ομόνοια είτε όχι, είναι αποδεκτό από όλους πως έχει μία καλή φιλοσοφία σε όλα τα παιχνίδια. Χρησιμοποιεί όλο το ρόστερ, δεν φοβάται να ρίξει στο παιχνίδι και τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, που μας έχουν δώσει πάρα πολλούς βαθμούς. Είναι από τα κέρδη της Ομόνοιας, γιατί διαθέτει ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τον κορμό του ρόστερ στα επόμενα χρόνια. Σε συνδυασμό με τους ξένους ποδοσφαιριστές, η Ομόνοια ξέρει πως να κερδίζει παιχνίδια. Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ, όσοι ξέρουμε από ποδόσφαιρο, περίμενε ο Μπεργκ να ανοιχτεί η ΑΕΛ και να χτυπήσει για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Μία τακτική που είχε εφαρμόσει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την εικόνα της ομάδας: «Η εικόνα και η απόδοση της ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια δείχνουν πως ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την εικόνα που βγάζει η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Αυτό είναι ο πρωταθλητισμός».

Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, είπε: «Αν δεν υπήρχε η πανδημία, το ΓΣΠ δεν θα έφτανε για να καλύψει τις ανάγκες των οπαδών της Ομόνοιας. Θα γέμιζε και το πάρκινγκ δίπλα. Φανταστείτε την ατμόσφαιρα που θα υπήρχε στο γήπεδο, η οποία θα έδινε στους ποδοσφαιριστές ακόμα 20-30% ώθηση στο παιχνίδι τους. Αυτό είναι σίγουρο και το λέω γιατί το έχω ζήσει. Ο ποδοσφαιριστής είναι σαν καλλιτέχνης. Θέλει να δείχνει στον κόσμο τις ενέργειές του και να παίρνει το χειροκρότημα. Έχω τις απόψεις μου για την πανδημία, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας. Το γήπεδο είναι ανοικτός χώρος, που θα μπορούσε με αποστάσεις να φιλοξενήσει κόσμο. Ελπίζω πως με το εμβόλιο θα λυθούν αυτά τα προβλήματα και να βοηθήσει ο κόσμος τις ομάδες μας και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: «Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Το δείχνει και η βαθμολογία της UEFA. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τίτλος, η ΑΕΛ μόλις τώρα βγήκε εκτός πρωταθλήματος και πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την φετινή της πορεία. Ο Απόλλων είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, που διεκδικεί τον τίτλο και φυσικά η Ομόνοια. Βέβαια και στον δεύτερο όμιλο, βλέπουμε καλές ομάδες να ανταγωνίζονται για την παραμονή τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ