aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΞιούρουππας: «Ο Μπεργκ μπορεί να λέει ότι θέλει, ίσως να κάνει παιχνίδια»

Ξιούρουππας: «Ο Μπεργκ μπορεί να λέει ότι θέλει, ίσως να κάνει παιχνίδια»

Βέβαιος ότι οι αποτυχίες της Ομόνοιας των περασμένων ετών στην Ευρώπη δεν θα επηρεάσουν τους πράσινους στο σημερινό ιστορικό ραντεβού με τον Ερυθρό Αστέρα (16/9, 18:00) στο ΓΣΠ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε ο Πανίκκος Ξιούρουππας.

Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» δήλωσε αισιόδοξος για πρόκριση της Ομόνοιας στηριζόμενη στην υπομονή στο παιχνίδι της και την ισχυρή ανασταλτική της λειτουργία.

Ο Πανίκκος Ξιούρουππας χαρακτήρισε μεγάλη απώλεια την απουσία του κόσμου και προέβλεψε πως αν έρθει η πολυπόθητη πρόκριση η Λευκωσία θα ζήσει πρωτόγνωρες στιγμές από τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Ομόνοιας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Επηρεάζει το σύνδρομο της αποτυχίας στην Ευρώπη των προηγούμενων χρόνων; «Θεωρώ είναι παντελώς αδιάφορο. Αυτή η ιστορία είναι για εμάς τους απ’ έξω. Τους οπαδούς, τα καφενεία και τους δημοσιογράφους. Οι σημερινοί παίκτες της Ομόνοιας δεν ξέρουν τι έγινε πριν πέντε και δέκα χρόνια. Ο κορμός της ομάδας είναι ο ίδιος, ξέρει τι ζητά στο γήπεδο, έχει ένα προπονητή που πέρασε τη φιλοσοφία του. Άρα, το μόνο που νοιάζει τους παίκτες της Ομόνοιας είναι το πώς θα προκριθούν. Φανταστείτε τι θα γίνει απόψε στην Κύπρο και τη Λευκωσία αν προκριθεί η Ομόνοια. Εάν υπήρχε η δυνατότητα να υπήρχε απόψε κόσμος στο γήπεδο φανταστείτε τι θα γινόταν στο ΓΣΠ. Είναι μείον η απουσία του κόσμου. Οι φίλαθλοι έχουν περισσότερο άγχος από τους παίκτες».

Αυτό που λένε ότι η παρουσία κόσμου προκαλεί άγχος στην ομάδα ισχύει; «Είναι παραμύθι. Φανταστείτε 20.000 κόσμο, να βούιζε το ΓΣΠ. Ειδικά ο Ομονοιάτης που περίμενε ένα παιχνίδι να μπει ομίλους. Ο ποδοσφαιριστής είναι καλλιτέχνης, χρειάζεται χειροκρότημα για να πάρει εμψύχωση. Είναι άδικο για όλες τις ομάδες να διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς κόσμο».

Είναι κλειδί για την Ομόνοια που έχει τον ίδιο κορμό σχεδόν από πέρσι; «Το πιο σημαντικό είναι πως ο Μπεργκ έβαλε ένα τρόπο παιχνιδιού εφαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες των μονών αγώνων. Στέκεται καλά στην αμυντική λειτουργία και παίρνει το παιχνίδι σιγά – σιγά. Έτσι πήρε τις προκρίσεις σε Αρμενία και Πολωνία. Πιστεύω και σήμερα θα πάει το παιχνίδι στην υπομονή. Ξέρει ότι ένα γκολ θα το βάλει, γιατί του το δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσει να κρατήσει το μηδέν».

Ναι, αλλά δεν είναι επικίνδυνο; Αν έβαζε ένα γκολ η Αραράτ θα λέγαμε τα ίδια; «Είναι ένα παιχνίδι. Δεν μπορείς να ανοιχτείς νωρίς και να κινδυνεύσεις να δεχθείς γκολ. Η Ομόνοια έχει τον έξυπνο τρόπο με αμυντική συμπεριφορά και γρήγορες επιθέσεις να γίνεται επικίνδυνη επιθετικά. Δεν είναι τυχαίο που δύσκολα δέχεται γκολ».

Στο ματς με την Ανόρθωση δέχθηκε φάσεις η Ομόνοια στο τέλος… «Συμφωνώ, και σίγουρα ο αντίπαλος σήμερα που είναι ακόμα καλύτερος θα βρει φάσεις. Το πρωτάθλημα Σερβίας είναι εύκολη υπόθεση φέτος ο Αστέρας. Έβαλε 21 τέρματα στο πρωτάθλημα Σερβίας, αλλά σε πολλές χώρες που είναι ισχυρές κάποιες ομάδες δεν μου λέει τίποτα».

Ο Μπεργκ στη συνέντευξη Τύπου χθες είπε ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι ισχυρός επιθετικά… «Ο Μπεργκ μπορεί να λέει ότι θέλει, γιατί ίσως να κάνει παιχνίδια επικοινωνιακά. Ίσως να τα είπε για να τα διαβάσει ο αντίπαλος προπονητής. Παίζουν παιχνίδια τακτικής οι προπονητές».

Άρα, Πανίκκο τα όσα είπε αρκετές φορές και για το περσινό πρωτάθλημα τα λέει για να πικάρει την Ανόρθωση; Είναι παιχνίδι τακτικής και αυτό; «Είδες κάποιο προπονητή να μην υπονοεί κάτι;».

Το ρωτάμε γιατί οι δύο ομάδες (Ομόνοια και Ανόρθωση) βρίσκονται στα χαρακώματα τις τελευταίες μέρες: «Είναι υπερβολές από όλες τις πλευρές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει τα όρια. Εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Κανένας παράγοντας δεν έχει δικαίωμα να κάνει . Ένας προπονητής δικαιούται ναι να λέει διάφορα και να κάνει παιχνίδι τακτικής, φτάνει βέβαια να είναι στα όρια της αθλητοπρέπειας. Είναι παιχνίδι τακτικής και γίνεται από όλους τους προπονητές ανά το παγκόσμιο».

Στην καριέρα σου θυμάσαι ένα ευρωπαϊκό ματς που βούιζε το γήπεδο; «Εγώ έζησα τη μεγάλη πρόκριση της Ομόνοιας με τη Σλάβια Πράγας με το γκολ του Καλοθέου. Ήταν γεμάτο το Μακάρειο, φανταστείτε τι γινόταν τότε. Επίσης, το ματς της Ανόρθωσης με τον Ηρακλή που σκόραρα. Αυτά τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Απόψε αν κερδίσει η Ομόνοια όλοι θα το χαρούν, αλλά είναι άλλο πράγμα να ήταν ο κόσμος εκεί. Φανταστείτε τι θα γίνει σε ολόκληρη την Κύπρο αν περάσει η Ομόνοια».

Κάνε μας μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα: «Δεν κάνω προγνωστικά, θα πω μόνο ότι το θέλω μου και η ευχή μου είναι να προκριθεί η Ομόνοια έστω και με 1-0 και θα ζήσουμε πρωτόγνωρες στιγμές. Αυτή η Ομόνοια μπορεί να μην είναι ατομικά σπουδαία από θέμα ποιότητας, όμως ομαδικά είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα που μπορεί να τα καταφέρει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ