aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΞιούρουππας: «Δεν θα περάσει εύκολα με την Ομόνοια ο Ολυμπιακός»

Ξιούρουππας: «Δεν θα περάσει εύκολα με την Ομόνοια ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις με την Ομόνοια στα πλέι οφ του Champions League, αλλά στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ένα αποτέλεσμα μέχρι την εξέλιξη των αγώνων.

Αυτό υποστήριξε ο βετεράνος άσος των πρασίνων, Πανίκος Ξιούρουππας, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6, σκιαγράφησε το προφίλ της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ και υπογράμμισε πως δεν εγκαταλείπει κανένα παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πανίκος Ξιούρουππας στην εκπομπή «Αντεπίθεση»:

Για το παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Ολυμπιακό και τις πιθανότητες: «Αν ήταν μονός ο αγώνας, θα έδινα περισσότερες πιθανότητες στην Ομόνοια. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρη ομάδα από την Ομόνοια, η οποία φτιάχτηκε την περσινή σεζόν και φέτος κατάφερε να κερδίσει την πορεία της. Στο χθεσινό ματς έχει κάνει ροτέισον με 16χρονα και 17χρονα και κέρδισαν μία πολύ καλή ομάδα, την ΑΕΚ Λάρνακας. Δείχνει τη σωστή δουλειά που γίνεται από προπονητικής άποψης και στο κλίμα της ομάδας που υπάρχουν οι κατάλληλες παροχές για να προχωρήσει».

Για τους παίκτες που στηρίζεται η κυπριακή ομάδα: «Δεν θα δώσουμε όλα τα στοιχεία για τον Ολυμπιακό. Πρώτα από όλα διαθέτει έναν τερματοφύλακα… μορφή. Ο Φαμπιάνο είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και είχε σημαντική συμβολή στα παιχνίδια της Ευρώπης. Από εκεί και πέρα, η άμυνα αποτελείται από κάποιους παίκτες που έχουν παραστάσεις. Μπορούν να μεταφέρουν την άμυνα προς την επίθεση. Όλοι παίζουν τη φιλοσοφία του προπονητή. Έχει καταφέρει ο κ. Μπεργκ να μεταφέρει τη φιλοσοφία, την τακτική του σκέψη και δεν αλλάζει τίποτα ανεξαρτήτως προσώπων. Οι πιτσιρικάδες που έπαιξαν δεν είχαν διαφορά από εκείνους που είναι στην πρώτη ομάδα και φαίνεται πως υπάρχουν εννιά ενδεκαδάτοι στον πάγκο».

Για την πορεία της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια: «Η Ομόνοια είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου. Το 60-65% της Κύπρου είναι Ομόνοια και έχουμε περάσει πολύ δύσκολα. Ήρθε ένας άνθρωπος από την Αμερική που ανέλαβε την ομάδα και τώρα βλέπει τους κόπους του να βγάζουν καρπούς. Όλα είναι καλά. Η ομάδα πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους του Europa League. Ήρθε φέτος αυτή η επιτυχία. Τώρα παίζει με τον Ολυμπιακό, τον οποίο έχουμε παρακολουθήσει που ήταν άψογος την περσινή σεζόν. Στο ποδόσφαιρο “ποτέ μη λες ποτέ”.

Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει ένα αξιόλογο σύνολο. Δεν θα περάσει εύκολα στα ματς. Επειδή είναι διπλοί αγώνες, δίνω παραπάνω πιθανότητες στον Ολυμπιακό, όμως επαναλαμβάνω πως στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Η Ομόνοια μπορεί και ξέρει να κρατήσει το αποτέλεσμα. Αυτό απέδειξε και στα προηγούμενα αποτελέσματα και χθες με τα νεαρά παιδιά. Ξέρει να κερδίζει αποτελέσματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ