aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΞέρει να κάνει κουμάντο!

Ξέρει να κάνει κουμάντο!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

«Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται» λένε. Και για την Ομόνοια το… ξημέρωμα ενός πρωταθλήματος συνήθως αρχίζει θετικά και ευχάριστα, αφού τις πλείστες φορές η ομάδα της Λευκωσίας κάνει ποδαρικό στον «μαραθώνιο». Μπορεί οι αριθμοί να μην παίζουν ποδόσφαιρο, όμως τα στατιστικά στοιχεία πολλές φορές λένε την αλήθεια.

Με αφορμή, λοιπόν, το αυριανό πρώτο παιχνίδι της σεζόν του «τριφυλλιού» με αντίπαλο τον Ερμή στο ΓΣΠ, το «Goal» γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τις τελευταίες 20 πρεμιέρες των πρασίνων σε διοργάνωση πρωταθλήματος. Το ποσοστό επιτυχίας που εντοπίσαμε είναι εκπληκτικό για την Ομόνοια και αγγίζει το 70%, αυτό της αποτυχίας μόλις το 20%, ενώ -όπως θα έχετε καταλάβει- το υπόλοιπο 10% αφορά τα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή.

Πιο συγκεκριμένα; Η Ομόνοια μετράει, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεκατέσσερις άριστες εκκινήσεις, τέσσερις μόλις ήττες και δύο ισοπαλίες σε σύνολο είκοσι πρεμιέρων. Ακόμη ένα εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο που εντοπίσαμε για τους πράσινους είναι ότι, όταν δίνουν ενώπιον του κόσμου τους την πρώτη τους παράσταση δεν συνηθίζουν να χάνουν.

Πάνε δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που απογοήτευσαν τους οπαδούς τους σε πρεμιέρα στην έδρα τους και συγκεκριμένα, τη σεζόν 2006-07, όταν έχασαν από τον ΑΠΟΕΛ (1-2). Από τότε μέχρι σήμερα η Ομόνοια δεν απώλεσε άλλους βαθμούς μέσα στο «σπίτι» της σε πρώτο αγώνα πρωταθλήματος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι πρεμιέρες… πάνε στην Ομόνοια, που εκτός από αγωνιστικής πλευράς είναι και από στατιστικής το απόλυτο φαβορί στο αυριανό ματς κόντρα στον Ερμή. Ξεκάθαρος στόχος λοιπόν των πρασίνων είναι να υπερπηδήσουν το εμπόδιο των «φτεροπόδαρων» για να μπουν ιδανικά στο νέο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και το ποσοστό επιτυχίας τους στις πρεμιέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ