aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΞεκάθαρες οι προθέσεις του και το έδειξε

Ξεκάθαρες οι προθέσεις του και το έδειξε

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Εδώ που έφθασε η Ομόνοια, δηλαδή να βρίσκεται 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή και να μετρά την απώλεια 17 βαθμών σε 12 αγώνες, αυτό που μετρά είναι η ουσία. Και αυτό κυνήγησε στο ματς με τη Δόξα. Άλλωστε, δεν την έπαιρνε άλλο μετά τα τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Επιβαλλόταν η επάνοδος στις επιτυχίες, αφού πέρα από τους βαθμούς μετρά και η ηρεμία και η ψυχολογία της ομάδας, τη στιγμή που ακολουθούν ντέρμπι. Και το ματς με τη Δόξα δεν φάνταζε εύκολο, σύμφωνα με τις είχαν παρουσιάσει οι δυο ομάδες προηγουμένως, άρα το «διπλό» κρίνεται σημαντικό για τη συνέχεια.

Μετά από ένα μήνα η Ομόνοια επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Η προηγούμενη επιτυχία ήταν και πάλι εκτός έδρας, στις 24 Οκτωβρίου επί της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος». Μάλιστα, και τότε όπως και προχθές, το «διπλό» ήλθε με ανατροπή. Η ομάδα έδειξε αντίδραση και έφερε τα κάτω – πάνω. Το γεγονός αυτό συγκαταλέγεται στα θετικά των πρασίνων, παρόλο που επιβάλλεται να αποφεύγονται τα αμυντικά λάθη που στοιχίζουν με γκολ και φέρουν τους πράσινους να… τρέχουν το αποτέλεσμα.

Ο τρόπος με τον οποίο η Ομόνοια έφθασε στο στόχο της, μπορεί να μην άρεσε στη μεγαλύτερη μάζα των οπαδών της, που τη θέλουν να παίρνει τη νίκη παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της για να «σκοτώσει» το ματς με ένα τρίτο γκολ, έριξε το βάρος στη διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος. Ο Πάμπος Χριστοδούλου το «φώναξε» με τις αλλαγές του, αποσύροντας την επιθετική τριάδα (Λόπες, Χριστοφή, Αντόνια) και πέρασε στον αγώνα τρεις μέσους ποδοσφαιριστές (Κατελάρη, Μπρέβελντ, Μαντούρο).

Ήταν ξεκάθαρες οι προθέσεις του και άλλωστε το παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου. «Για μας μετρά το αποτέλεσμα και στα τελευταία λεπτά, προτίμησα να “κλείσω” την ομάδα όσο μπορούσα», είπε χαρακτηριστικά. Μπορεί να νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του να προσεγγίσει με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι στο τέλος, έχοντας υπ’ όψιν του το πάθημα σε προηγούμενα ματς. Αυτό που θα μετρήσει στο μέλλον για την Ομόνοια είναι, να βελτιώσει σε κάποια στιγμή την αμυντική συμπεριφορά της και από την άλλη να αξιοποιεί σε μεγαλύτερο βαθμό τις ευκαιρίες της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ