aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Ξεμπούκωσε» με 3άρα πριν τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια! (pics & video)

«Ξεμπούκωσε» με 3άρα πριν τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια! (pics & video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Νίκη… ψυχραιμίας και τώρα… ΑΠΟΕΛ! Η Ομόνοια επικράτησε 3-0 της ΕΝΠ στο ΓΣΠ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος και επέστρεψε στις νίκες μετά από μια ήττα (Εθνικό) και μια ισοπαλία (ΑΕΛ). Το «τριφύλλι» παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και άνοιξε από νωρίς το σκορ με τον Ντάρμπισαϊρ (6’), ενώ οι Κούσουλος και Λοΐζου σφράγισαν το τρίποντο στο 82’ και 90’ αντίστοιχα.

Από την άλλη, οι «βυσσινί» δεν έδειξαν σημάδια αντίδρασης, και μοιραία δέχθηκαν τη βαριά ήττα. Πλέον, στο οικοδόμημα των πρασίνων στρέφουν την προσοχή τους στο δευτεριάτικο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ευελπιστούν σε… στραβοπάτημα της Ανόρθωσης που αγωνίζεται αύριο με την Άχνα καθώς το «τριφύλλι» είναι στο -1 από την κορυφή και στους 42 βαθμούς.

Το ματς…

Γκολ με το «καλημέρα» πέτυχε η Ομόνοια η οποία μπήκε… φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Μποτεάκ-Ακτινόλα συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο τελευταίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντάρμπισαϊρ που ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Η ΕΝΠ προσπάθησε να απαντήσει στο 13’ όμως ο Ουντότζι δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λανγκ και παρά το γεγονός πως βρέθηκε σε πλεονεκτική  θέση έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Παντίλιμον.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με τους Μποτεάκ-Ακιντόλα να βρίσκονται σε πολύ μέρα και να δημιουργούν κινδύνους στην άμυνα των «βυσσινί». Στο 26’ ο Γκόμες έπιασε το σουτ-βολίδα, ο Κλάιμαν απέκρουσε ασταθώς όμως ο Νιγηριανός που πήρε το… ριμπάουντ σημάδεψε το δοκάρι. Το «τριφύλλι» συνέχισε να απειλεί και στο 30’ κατέγραψε άλλη μια καλή στιγμή με τον Ντάρμπισαϊρ ο οποίος ανενόχλητος αστόχησε από πολύ κοντινή θέση και εντελώς ανενόχλητος.

Στο δεύτερο μέρος η Ομόνοια… χαμήλωσε την ένταση της, ενώ η ΕΝΠ προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 55’ ο Ουντότζι έπιασε το σουτ-βολίδα από πλάγια θέση εντός περιοχής όμως ο Παντίλιμον ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια δεν δημιουργήθηκαν φάσεις παρά μόνο προϋποθέσεις από τις δύο ομάδες, ενώ οι πράσινοι στο 82’ πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Κούσουλο. Ο Μποτεάκ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Κύπριος μέσος με ψύχραιμο πλασέ εντελώς ανενόχλητος πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Τέλος, ο Λοΐζου, επτά λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς (90’) «χόρεψε» την άμυνα των φιλοξενουμένων και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Παντίλιμον, Μαυρίας, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμες, Τιάγκο, Ακιντόλα (83′ Λοΐζου), Μποτεάκ (90’+1 Χαραλάμπους), Ντάρμπισαϊρ (85′ Κακουλλής).

ΕΝΠ (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Κλάιμαν, Μουλαζίμης, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόσα, Ριέρα, Σπόλιαριτς, Στάροκιν, Ουντότζι (74′ Κολοκούδιας), Θεοδώρου, Αγκίρι (46′ Κοσμά), Ρουσιάς (46′ Σαντίκ).

Σκόρερ: 6′ Ντάρμπισαϊρ, 82′ Κούσουλος, 90′ Λοΐζου

Κίτρινες: Μαυρίας, Ακιντόλα / Στάροκιν, Σπόλιαριτς, Κοσμά, Μπαρμπόσα, Μουλαζίμης

Αποβολές:

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

Β’ Βοηθός:  Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος: Δημητρίου Βασίλης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ