aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΒρήκε ρυθμό, «φώναξε» έτοιμη

Βρήκε ρυθμό, «φώναξε» έτοιμη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την καλύτερή της εμφάνιση έως τώρα, τόσο στα επίσημα όσα και στα φιλικά παιχνίδια, πραγματοποίησε η Ομόνοια που επιβλήθηκε με 3-0 του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Τζον Κάρβερ «φώναξε» έτοιμη ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Απέναντι σ’ ένα δυνατό αντίπαλο, που την ερχόμενη βδομάδα θα δηλώσει «παρών» στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, η Ομόνοια έβγαλε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της και ήταν αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τα ματς που προηγήθηκαν, δείγμα της δουλειάς που γίνεται το τελευταίο διάστημα, ώστε να αρχίσει με απαιτήσεις το πρωτάθλημα.

Σκόρερ για τους πράσινους της Λευκωσίας ήταν οι Ντέρμπισαϊρ (24’), Αγκάγιεφ (57’) και Σέρινταν (79’).

Ο Άγγλος τεχνικός της Ομόνοιας παρουσίασε την ομάδα του με το σχήμα (4-2-3-1) και τους ποδοσφαιριστές που προορίζει για την πρεμιέρα. Ο Σοϊλέδης που προοριζόταν για το αριστερό άκρο της άμυνας ένιωσε ενόχληση και έμεινε εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους και τη θέση την κάλυψε ο Μαργκάσα. Ο Παναγή ήταν κάτω από τα δοκάρια. Την τετράδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Δημητρίου, Νασιμέντο, Παντελιάδης, Μαργκάσα. Φυλακτού και Τουρέ είχαν ανασταλτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, με τον δεύτερο να δίνει και στήριγμα στον Κλέιτον που κάλυψε τη θέση του επιτελικού. Αγκάγιεφ δεξιά και Χριστοφή αριστερά κάλυψαν τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ντέρμπισαϊρ ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Σχηματισμό και πρόσωπα που διατήρησε έως το 58ο λεπτό ο Κάρβερ, χρονικό σημείο που προέβη σε αλλαγές, μετατρέποντας και το σχήμα του σε 4-4-2.

Η Ομόνοια κυκλοφόρησε τη μπάλα και προσπάθησε με κάθετες μπαλιές να γίνει απειλητική και το κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Χριστοφή παρουσιάζεται συνεχώς βελτιωμένος και ήταν συνεχώς πηγή κινδύνου. Μαζί με τον Τουρέ ήταν ίσως οι κορυφαίοι. Ο 22χρονος μέσος «έφαγε» το γήπεδο και έδειξε σε άλλο ένα παιχνίδι πως ήλθε για να αποτελέσει βασικό γρανάζι στη νέα προσπάθεια. Κανείς δεν υστέρησε και οι πράσινοι του Κάρβερ έβγαλαν στοιχεία που θέλει ο Άγγλος στο παιχνίδι της ομάδας του και κυρίως αυτοματισμούς, δείχνοντας ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους.

Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και είναι κάτι που θα δουλέψει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια ο Κάρβερ με τους ποδοσφαιριστές του, ενώ θα γίνουν τουλάχιστον άλλες δυο προσθήκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ