aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΒοηθήστε τον για να βοηθήσει

Βοηθήστε τον για να βοηθήσει

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ο Γκεόργκε Φλορέσκου είναι από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας που δέχεται αρκετά πυρά για την δυσλειτουργία που παρουσιάζουν οι πράσινοι στην μεσαία γραμμή, στα έξι επίσημα παιχνίδια που έδωσαν μέχρι στιγμής (τέσσερα στην Ευρώπη και δύο στο πρωτάθλημα).

Για την τιμητική του Νούνο Ασίς η διοίκηση του «τριφύλλου», ως γνωστό, διευθέτησε φιλικό αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα, ματς το οποίο έληξε με σκορ 1-1. Κάπου στο δεύτερο ημίχρονο (66ο λεπτό) ο Τζον Κάρβερ αποφασίζει να αποσύρει τον Ρενάτο Μαργκάσα και να περάσει στο παιχνίδι τον Φλορέσκου, αλλαγή θεωρητικά αναμενόμενη.

Οι φίλοι της Ομόνοιας όμως είχαν άλλη γνώμη, αφού την ώρα της αλλαγής ο Ρουμάνος ανασταλτικός χαφ αποδοκιμάζεται έντονα, κάτι που συνεχίστηκε και στις πρώτες 2-3 επαφές που είχε με την μπάλα. Ευτυχώς, για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας, η «γιούχα» σταμάτησε και τα… φώτα στράφηκαν ξανά στον Ασίς.

Στο Σαββατιάτικο φεστιβάλ της Θύρας 9, ο Φλορέσκου ήταν εκεί. Δεν κώλωσε να πάει μπας και του κάνει κανείς σκληρή κριτική πρόσωπο με πρόσωπο. Από την άλλη, ίσως θέλησε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τον σεβασμό που τρέφει για τον κόσμο και την ομάδα. Όλα είναι πιθανά. Σύμφωνα με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τις οπαδικές ιστοσελίδες, ο μέσος των πρασίνων είχε μια διαφορετική προσέγγιση από τους παρευρισκόμενους, εντελώς αντίθετη.

Σίγουρα οι αποδοκιμασίες δεν βοηθούν ούτε τον ίδιο αλλά ούτε την ομάδα, η ψυχολογία παίρνει την… κατιούσα και η απόδοση την ακολουθεί. Οι φίλαθλοι ήθελαν να στείλουν το μήνυμα προς τον ίδιο ότι η εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι αρεστή και ο ρόλος του στο κέντρο του γηπέδου είναι κομβικής σημασίας.

Η αντιμετώπιση που είχε στο φεστιβάλ είναι προφανώς πιο… ανθρώπινη και ίσως πιο αποτελεσματική ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Αν βρίσκεται στις επιλογές του Κάρβερ στον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στην Δόξα (19:00, ΓΣΠ), τότε ο Ρουμάνος μέσος έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει την… τάξη.

Οι… αριθμοί του Φλορέσκου

Ο Ρουμάνος μέσος από τον Ιανουάριο που βρίσκεται στο ρόστερ της Ομόνοιας, αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια, 10 ως βασικός και 2 ως αλλαγή (σύνολο 870 λεπτά) για την περίοδο 2015-16, ενώ στις πρώτες δύο αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος (2016-17) αγωνίστηκε δύο φορές ως αλλαγή, με τον Ερμή μπήκε στο παιχνίδι στο 50ο λεπτό και στον αγώνα με την Αναγέννηση Δερύνειας έπαιξε 39 λεπτά. Στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ομόνοιας έπαιξε 90 λεπτά στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα απέναντι στην Μπάναντς, ενώ στον επαναληπτικό 73. Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Μπεϊτάρ έπαιξε 90 λεπτά, όπως επίσης και στον επαναληπτικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ