aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΒέσκο Μιχαΐλοβιτς: «Το πλήρωσε ακριβά ο Μπεργκ, άστοχες οι δηλώσεις του»

Βέσκο Μιχαΐλοβιτς: «Το πλήρωσε ακριβά ο Μπεργκ, άστοχες οι δηλώσεις του»

Ρίσκο που πλήρωσε ακριβά με αποκλεισμό από το Κύπελλο και μάλιστα από τον «αιώνιο» αντίπαλο χαρακτήρισε ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς την απόφαση του Χένινγκ Μπεργκ να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation με εννιά αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας στον επαναληπτικό προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο παλαίμαχος άσος των ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωσης και Ομόνοιας που εργάζεται στις ακαδημίες της «Κυρίας» μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» διαφώνησε με τα όσα ανέφερε ο Νορβηγός προπονητής στις δηλώσεις του, σημειώνοντας πως μετά από τέτοιο αποκλεισμό και κακή εμφάνιση δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όσον αφορά το ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΛ έδωσε ίσες πιθανότητες στις δύο ομάδες και υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει νικητής θα αποκτήσει βαθμολογικό, αλλά κυρίως ψυχολογικό προβάδισμα για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Περίμενες το εκτεταμένο rotation του Μπεργκ; «Είμαστε έξω από την ομάδα και δεν ξέρουμε τι γίνεται στις προπονήσεις. Ο προπονητής πιστεύει ότι το έκανε σωστά και ότι όλοι οι παίκτες αξίζουν. Για μένα να αλλάξεις εννέα παίκτες είναι πολλοί και φάνηκε χθες. Το 0-1 δεν δείχνει την εικόνα του αγώνα γιατί θα μπορούσε να έχανε με πολλά περισσότερα τέρματα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλός χθες και πήρε δίκαια την πρόκριση».

Θεωρείς ότι έβαλε σε μεγάλο ρίσκο την πρόκριση με εννιά αλλαγές; «Σίγουρα ήταν τεράστιο ρίσκο, αποδείχθηκε, και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Πριν το παιχνίδι ήταν φαβορί, όμως το πλήρωσε ακριβά και είναι έξω από το κύπελλο».

Ο λόγος που το έπραξε ήταν γιατί ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΛ… «Χθες δεν ήταν σπουδαίο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ; Σίγουρα φάνηκε ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο το πρωτάθλημα. Όμως, μετά τον αποκλεισμό από τον αιώνιο αντίπαλο το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εάν έρθει νέα ήττα από την ΑΕΛ σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Ο Μπεργκ εξέφρασε παράπονα για το πιεσμένο πρόγραμμα, αφού ο αγώνας με την ΑΕΛ είναι μόλις σε τρεις μέρες… «Πολύ άστοχες οι δηλώσεις. Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι και κακή εμφάνιση για μένα δεν κάνεις τέτοιες δηλώσεις και δεν προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες. Ο Απόλλων αν δεν κάνω λάθος έπαιξε Δευτέρα νύχτα και θα παίξει αύριο. Δεν είναι το ίδιο πράγμα; Συνέβη και στην Ανόρθωση 3-4 φορές αυτό πράγμα. Δεν συμφωνώ με αυτές τις δηλώσεις. Πρέπει να βλέπεις τι κάνεις και τον επόμενο αντίπαλο. Σίγουρα παίζει ρόλο για να είμαστε δίκαιο, δεν τον αδικώ, αλλά μετά από τέτοια ήττα δεν κάνεις αυτές τις δηλώσεις».

Τι περιμένεις στο ΑΕΛ – Ομόνοια: «Το σημαντικό είναι το πώς θα μπει η Ομόνοια στο παιχνίδι μετά τον αποκλεισμό. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ έπαιξε υπερβολικά αμυντικά, αλλά τώρα πιστεύω ότι θα προσέξει να μην δεχθεί γκολ και να καταφέρει να σκοράρει πρώτη. Εάν σκοράρει πρώτη δύσκολα χάνει. Η ΑΕΛ, είναι ομάδα που πιέζει σε όλο το γήπεδο και προσπαθεί να επιτεθεί. Αυτό θεωρώ να προσπαθήσει να κάνει και το Σάββατο. Οι ισορροπίες και η ποιότητα των ομάδων είναι περίπου η ίδια. Το παιχνίδι ξεκινά από το 50-50%. Σίγουρα η ΑΕΛ μόνο την ΑΕΛ δεν κέρδισε στο Τσίρειο, αλλά δεν υπάρχει κόσμος και πιστεύω είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Μένω στο 50-50%. Αν κάποια ομάδα καταφέρει και κερδίσει το παιχνίδι θα αποκτήσει τουλάχιστον ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα από τις υπόλοιπες ομάδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εάν κερδίσει η Ομόνοια και πάει στο +4 θα πάρει σοβαρό πλεονέκτημα. Εάν κερδίσει η ΑΕΛ θα αποκτήσει ακόμα περισσότερη δυναμική».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ