aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΒασιλεία – Ομόνοια 3-1: Έμεινε στο χειροκρότημα… (vids & pics)

Βασιλεία – Ομόνοια 3-1: Έμεινε στο χειροκρότημα… (vids & pics)

Στάθηκε στο ύψος της η Ομόνοια, αλλά δεν ήταν αρκετό απέναντι στη Βασιλεία στο «Σανκτ Γιάκομπ-Παρκ». Οι πράσινοι ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα της Ελβετίας όμως ηττήθηκαν 3-1, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πάλεψε μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για βαθμολογικό κέρδος και θα μπορούσε να επέστρεφε στην Κύπρο με βαθμολογικό κέρδος, εάν ήταν λίγο πιο προσεκτική και εύστοχη στην τελική  προσπάθεια, με αποκορύφωμα την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ανδρόνικου Κακουλλή στο 76’, με το σκορ στο 2-1.

Ο Τζόρντι Γκόμεθ με πέναλτι στο 27’ πέτυχε το πρώτο εκτός έδρας γκολ κυπριακής ομάδας στη νεοσύστατη διοργάνωση και ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 το τέρμα του Μίλαρ στο 19. Ο Καμπράλ με πέναλτι στο 41’ πέτυχε το 2-1 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι «κλείδωσαν» το τρίποντο με γκολ του Ζεγκρόβα στο 88’.

Πάντως, οι πράσινοι κέρδισαν το χειροκρότημα από τους περίπου 1300 οπαδούς της, ο οποίοι βρέθηκαν στη Βασιλεία και έστησαν τρελό γλέντι από το πρωί στη βελγική πόλη και έκαναν αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο. Στην τελευταία θέση του 8ου ομίλου η Ομόνοια με μόλις έναν βαθμό, καθώς μειονεκτεί από την Καϊράτ που επίσης έχει ένα βαθμό.

Το ματς

Το γκολ που πέτυχε ο Ζόρντι Γκόμεθ στο 27′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Τσέποβιτς από ανατροπή του από τον Τσέμερτ, είναι το πρώτο εκτός έδρας για την Ομόνοια στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Είναι το δεύτερο γκολ γενικά στη διοργάνωση για τους πράσινους. Το πρώτο το είχε πετύχει ο Λέσγιακς απέναντι στην Καραμπάχ την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Καραμπάχ.

Το «πράσινο» γκολ του Γκόμεθ, με άψογη εκτέλεση πέναλτι πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 1.300 Ομονοιάτες. Στο 40′ Στέφανι Φραπάρ έδειξε πέναλτι για χέρι του Γκόμεθ στην περιοχή. Αν και ήταν από κοντινή απόσταση και ο αρχηγός της Ομόνοιας προσπάθησε να μαζέψει το χέρι η Γαλλίδα διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητά της και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Καμπράλ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα δεξιά, τον Ουζόχο αριστερά και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Ο Χένινγκ Μπεργκ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (Μπασιρού αντί Γκόμεθ, Σέχου αντί Ντίσκερουντ, Κίκο αντί Λέσγιακς, Κακουλλής αντί Τσέποβιτς) με ξεκάθαρη διάθεση να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και να κάνει διαχείριση ενόψει των υποχρεώσεων στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Αν και η Βασιλεία είχε την εδαφική υπεροχή και κυριαρχία στην αναμέτρηση οι πράσινοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ντούρις στο δεύτερο ημίχρονο και την τεράστια ευκαιρία με τον Κακουλλή στο 76’. Μετά από γύρισμα του Κίκο ο Κύπριος επιθετικός έκανε την κοντινή προβολή αλλά αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα για δεύτερη φορά.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε ροντέο, η Ομόνοια προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο αφήνοντας χώρους στα μετόπισθεν και οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους να «σκοτώσουν» το ματς με γκολ του Ζεγκρόβα στο 88’.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Καραμπάχ έφερε τα κάτω πάνω και επικράτησε 2-1 της Καϊράτ με ανατροπή και είναι στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς, όσους έχει και η Βασιλεία.

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο

Untitled 2
 

4η αγωνιστική – 4/10/21

Ομόνοια – Βασιλεία

Καραμπάχ – Καϊράτ

Fonbet xorigos

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Βασιλεία (Πάτρικ Ράμεν): Λίντνερ, Λανγκ, Τσέμερτ, Πελμάρ, Ταβάρες, Κασάμι, Φράι (63΄Κιντίγια), Ζεγκρόβα (89′ Στόκερ), Μάλες (89′ Εσπόσιτο), Μίλαρ (71′ Εντογιέ), Καμπράλ (71′ Παλάσιος).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Ψάλτης, Λανγκ, Παναγιώτου, Λέσγιακς (46′ Κίκο), Λοΐζου (66′ Παπουλής), Γκόμεθ (46′ Μπασιρού), Ντίσκερουντ (46′ Σέχου), Τζιωνής, Ντούρις, Τσέποβιτς (46′ Κακουλλής).

Σκόρερ: Mιλάρ 19′, Καμπράλ (πέναλτι) 41′, Ζεγκρόβα 88′ / Γκόμεθ (πέναλτι) 27′

Κίτρινες: – / Γκόμεθ, Μπεργκ, Ντούρις.

Αποβολές: – / –

Γήπεδο: Σανκτ Γιάκομπ-Παρκ.

Διαιτητής: Στέφανι Φραπάρ (Γαλλία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μίκαελ Μπερσεμπρού (Γαλλία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γκουλιάμ Ντεμπάρτ (Γαλλία).

4ος Διαιτητής: Γιόχαν Χάμελ (Γαλλία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η είσοδος των παικτών της Ομόνοιας για ζέσταμα, αποθέωση από τους περίπου 1200 φίλους της Ομόνοιας.

Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες για την έναρξη του αγώνα.

Έναρξη αγώνα.

4′ Πρώτη καλή στιγμή για την Ομόνοια στο παιχνίδι, σουτ του Λέσγιακς η μπάλα έξω.

8′ Πιέζει η Ομόνοια, νέα χαμένη ευκαιρία με το σουτ του Ντίσκερουντ να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να φεύγει έξω.

14΄Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο η Βασιλεία μετά το μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο, υποχρεώνει σε θέση άμυνας την Ομόνοια.

16′ Σέντρα σουτ του Λοΐζου ο Τσούμερτ έδιωξε προτού η μπάλα φθάσει στον Τσέποβιτς που καραδοκουσε.

19′ ΓΚΟΛ για τη Βασιλεία με τον Μιλάρ. Στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια η Βασιλεία ανοίγει το σκορ. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν γρήγορα στην περιοχή της Ομόνοιας, ο Κασάμι έκανε το γύρισμα, η μπάλα αφού κτύπησε στο δοκάρι έφθασε στον Μιλάρ, ο οποίος σούταρε η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ψάλτη και κατέληξε στα δίχτυα.

21′ Σουτ του Ζεγκρόβα εκτός περιοχής ο Ουζόχο ήταν στη σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα.

25′ Πέναλτι κερδίζει η Ομόνοια σε ανατροπή του Τσέποβιτς από τον Τσέμερτ. Υπάρχει παράβαση, ορθή η απόφαση της Γαλλίδας Φραπάρ.

27′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια, 1-1 με πέναλτι του Τζόρντι Γκόμεθ! Ο αρχηγός των πρασίνων έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας. Έξαλλα πανηγύρια από τους φίλους της Ομόνοιας στο πέταλο.

31′ Σουτ του Καμπράλ ο Ουζόχο έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ.

36′ Γλίστρησε ο Λανγκ ο Καμπράλ έγινε κάτοχος της μπάλας, ο Παναγιώτου επέλεξε να «κόψει» την πάσα παρά να μαρκάρει τον φορ της Βασιλείας, ο οποίος έφτασε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Ουζόχο να αποκρούει και τον Λεσγιακς να διώχνει σε κόρνερ.

40′ Πέναλτι για τη Βασιλεία για χέρι του Τζόρντι Γκόμεθ. Ο αρχηγός της Ομόνοιας προσπάθησε να μαζέψει το χέρι, αλλά η μπάλα κτύπησε σε αυτό και η Γαλλίφα Φραπάρ, καταλόγισε δεύτερο πέναλτι στο ματς, αυτή τη φορά για τους Ελβετούς.

41′ ΓΚΟΛ για τη Βασιλεία, με πέναλτι του Καμπράλ. Έστειλε την μπάλα δεξιά και τον Ουζόχο αριστερά.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Σχόλιο Κώστας Καλλής: Καλύτερη η Βασιλεία, προηγείται με 2-1 της Ομόνοιας στο ημίχρονο. Οι Ελβετοί είναι μια ταχύτητα πιο μπροστά, παίζουν με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και με ποιότητα στην επίθεση, βάζουν δύσκολα στην Ομόνοια. Παρόλο η κυπριακή ομάδα ισοφάρισε άμεσα το γκολ που δέχθηκε, ήλθε η άτυχη στιγμή με το χέρι του Γκόμεθ να δώσει την ευκαιρία στη Βασιλεία να πάρει εκ νέου προβάδισμα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, το σκορ του ημιχρόνου είναι τέτοιο που επιτρέπει στην πρωταθλήτρια Κύπρου εάν ανεβάσει την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

46΄Τέσσερις αλλαγές για την Ομόνοια με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Μπασιρού αντί Γκόμεθ, Σέχου αντί Ντίσκερουντ, Κίκο αντί Λέσγιακς, Κακουλλής αντί Τσέποβιτς.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

49′ Σωτήρια απόκρουση του Ουζόχο με το πόδι, σε πλασέ του Κασάμι μέσα από την περιοχή.

54′ Καλή στιγμή για την Ομόνοια, σουτ του Ντούρις μέσα από την περιοχή ο Λίντνερ απέκρουσε.

65′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Η Βασιλεία ελέγχει το υπέρ της προβάδισμα.

69′ Απειλεί ξανά ο ορεξάτος σήμερα Ντούρις, έκανε σουτ εκτός περιοχής η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

76′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια να ισοφαρίσει με τον Κακουλλή. Μετά από γύρισμα του Κίκο έκανε την κοντινή προβολή ο Κύπριος επιθετικός, ήταν άστοχος.

85′ Δυνατό σουτ του Παλάσιος από το ύψος της περιοχής, το ‘βγαλε ο Ουζόχο εντυπωσιακά και μετά χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

87′ Εκτός περιοχής σουτ του Ντογιέ, μάζεψε εύκολα ο Ουζόχο.

87′ Νέα ευκαιρία για την Ομόνοια, από γύρισμα του Κακουλλή. Ο Ντουρίς έκανε το σουτ, που μπλόκαρε με προβολή ο Πελμάρ. Νέο σουτ του Σέχου, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

88’ ΓΚΟΛ 3-1 Τελειώνει το ματς η Βασιλεία με τον Ζεγκρόβα. Έφυγαν στην αντεπίθεση οι Ελβετοί, τρεις εναντίον ενός, με τον σκόρερ να βγένει απέναντι από τον Ουζόχο και να πλασάρει εύστοχα.

89′ Διπλή αλλαγή για τη Βασιλεία, εκτός Ζεγκρόβα και Μάλες, εντός Στόκερ και Εσπόσιτο.

90+1′ Κίτρινη κάρτα στον Ντούρις για φάουλ στον Ταβάρες.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Fonbet xorigos

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ