aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤζον Κάρβερ: Έτσι «αφόπλισε» την ΑΕΚ (video)

Τζον Κάρβερ: Έτσι «αφόπλισε» την ΑΕΚ (video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Από τη χθεσινή μεγάλη νίκη της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ μεγάλο μερίδιο θα πρέπει να πάρει το κοουτσάρισμα, αλλά και οι επιλογές του Τζον Κάρβερ πριν από την έναρξη του ντέρμπι. Και ας είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές απουσίες, κατά τη διάρκεια της διακοπής που δυσκόλευαν το πλάνο του.

«Ζήτησα από τους παίκτες να πιέσουμε ψηλά και φτιάξαμε φάση από το πρώτο λεπτό. Είχαμε συγκεκριμένο πλάνο, το ακολουθήσαμε και κάναμε ότι έπρεπε», δήλωσε ο Άγγλος τεχνικός και η αλήθεια είναι πως η Ομόνοια έβγαλε στο χορτάρι του ΓΣΠ δείγμα των φετινών δυνατοτήτων της, οι οποίες μπορούν να τη συγκαταλέξουν ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες.

Οι πράσινοι «έπιασαν» την ΑΕΚ από τον λαιμό, πίεσαν μέχρι… αηδίας ακόμη και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και κατάφεραν έτσι να ανακτούν γρήγορα την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά και να κρατούν μακριά από την περιοχή του Χριστοδούλου τους ιδιαίτερα ποιοτικούς Τέτε, Τρισκόφσκι και Άλβες. Αφόπλισαν έτσι το πιο μεγάλου ατού της πρωτοπόρου: το passing game.

Η μεσαία γραμμή λειτούργησε σαν ελβετικό ρολόι με τον Κατελάρη ως βάση του «ρόμβου» να αποτελεί τον κυματοθραύστη για κάθε επίθεση του αντιπάλου και τους Μαργκάσα-Τουρέ σε ένα πιο σύνθετο ρόλο «εξαρο-οκταριού». Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Κλέιτον, όσο τον έφταναν οι δυνάμεις του, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά με κάθετες πάσες… δηλητήριο.

Η επιλογή του Χριστοφή ως παρτενέρ του Ντάρμπισαϊρ έκανε την Ομόνοια σαφώς πιο ευέλικτη και γρήγορη στην επίθεση, ενώ όποτε ο Τζίμης τραβιόταν στα άκρα (π. χ φάση του γκολ) για να παίξει 1vs1 τον αντίπαλο του ήταν πραγματικά κίνδυνος θάνατος.

Στο τελευταίο μισάωρο και μετά το 2-1 το «τριφύλλι» επέλεξε συνειδητά να δώσει χώρο στην ΑΕΚ και να «χτυπήσει» στον κενό χώρο, όμως και πάλι δεν απειλήθηκε σοβαρά. Η τακτική προσήλωση των ακραίων Κωνσταντινίδη και Σοϊλέδη, αλλά και το σπουδαίο ματς του Όρσουλιτς δημιούργησαν ένα τείχος μπροστά από την εστία του Χριστοδούλου.

Και κάπως έτσι, με το περισσό πάθος και φυσικά τη στήριξη του κόσμου η Ομόνοια πήρε το δεύτερο φετινό ντέρμπι της, μετά τη νίκη επί της Ανόρθωσης, ενώ ακολουθούν η ΑΕΛ και ο ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ