aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤζον Χριστοδούλου: Η μυθική περιουσία, η ζιβανία της Ομόνοιας και ο πανηγυρισμός του τίτλου

Τζον Χριστοδούλου: Η μυθική περιουσία, η ζιβανία της Ομόνοιας και ο πανηγυρισμός του τίτλου

Ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Ευρώπης στον τομέα του real estate και τρίτος πιο πλούσιος Κύπριος στον κόσμο με περιουσία €2.1 δισεκατομμύρια ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτων μετοχών της Ομόνοιας. Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα inbusiness.com ο Τζον Χριστοδούλου είναι σε επαφές με τον Σταύρο Παπασταύρου πώληση των μετοχών της εταιρείας. Σύμφωνα με την Sunday Times Rich ο 55χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στην 82η θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στη Βρετανία.

Ο Τζον (Γιάννης) Χριστοδούλου, ήταν εννέα ετών όταν η οικογένειά του μετανάστευσε στη Βρετανία, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα στην κοσμηματοποιία, όμως σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες του Λονδίνου. Η αυτοκρατορία που κατάφερε να χτίσει ο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο πεντάστερα ξενοδοχεία στο Κάναρι Γουάρφ του Λονδίνου (τα Marriott West India Quay και Canary Riverside Plaza).

Έχει τρία παιδιά και ζει κυρίως στο Μονακό όπου ελλιμενίζεται και το «Zeus», το μήκους 74 μέτρων γιοτ του. Έχει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα αφού είναι ο ιδρυτής των  Yianis Group και του Yianis Christodoulou Foundation.

Είναι φανατικός οπαδός της Ομόνοιας και όποτε του δίνεται η ευκαιρία το δηλώνει αλλά και το εκφράζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον Μάη του 2019 παρακολούθησε τη νίκη της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ με 3-2 παρέα με ζιβανία της Ομόνοιας, ενώ όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια ανήρτησε το έμβλημα του «τριφυλλιού» με την υποσημείωση «καλύτερη ομάδα της Κύπρου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ