aekaelakritasanorthosisapoelapollonarisdoksakarmiotissasalaminaomonoiaolympiakosparalimnipafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤζιωνής: «Η επιτυχία του Σχεδίου Ομολόγων θα δώσει τεράστια ώθηση στην Ομόνοια»

Τζιωνής: «Η επιτυχία του Σχεδίου Ομολόγων θα δώσει τεράστια ώθηση στην Ομόνοια»

Για θέματα που άπτονται των προσπαθειών άντλησης εσόδων, αλλά και για τα νέα σχέδια που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, μίλησε στην ιστοσελίδα www.omonoianews.com ο Πρόεδρος της Ομόνοιας, Αντώνης Τζιωνής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νέο Σχέδιο Ομολόγων, στο χρέος του Συλλόγου, στο Ομόνοια Premium, στα προϊόντα, αλλά και στην ανάγκη εγγραφής νέων μελών, όπως και στον στόχο των 7000 εισιτηρίων διαρκείας.

1. Πρόεδρε, Σχέδιο Ομολόγων ανακοίνωσε η Ομόνοια στην πρόσφατη Γενική της Συνέλευση, με ένα επιτόκιο αρκετά ελκυστικό (5%)…

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας, με επιτόκιο 5% ετησίως, αλλά και με εξασφαλίσεις όσον αφορά την αποδοτικότητά του. Στόχος είναι η άμεση οικονομική ενίσχυση, μέσα από ένα Σχέδιο αμοιβαία επωφελές για τον σύλλογο και τους συμμετέχοντες. Η μαζική συμμετοχή στο Σχέδιο θα δώσει σημαντική ανάσα ρευστότητας στην Ομόνοια και τεράστια ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλλει για οικονομική εξυγίανση και επιστροφή σε πορεία πρωταθλητισμού. Το Σχέδιο εκπονήθηκε σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα.

2. Πιστεύετε ότι θα πετύχει το εγχείρημα;

Αισιοδοξούμε ότι θα πετύχει. Πρέπει να πετύχει και θα δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Καλούμε τον κόσμο της Ομόνοιας, όσους και όσες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, να αγκαλιάσουν αυτό το ανταποδοτικό επενδυτικό πρόγραμμα. Το επιτόκιο είναι αρκετά ελκυστικό και το άμεσο όφελος για την ομάδα μας θα είναι τεράστιο.

3. Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Ομολόγων;

Στοχεύουμε στην άντληση 1,5 εκ. ευρώ. Το επιτόκιο είναι αρκετά ελκυστικό, 5% ετησίως. Το σχέδιο είναι πενταετές, με ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 500 ευρώ. Θα εκδοθούν περίπου 3000 ομολογίες, στοχεύοντας σε 1000 έως 1500 ομολογιούχους. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων αποπληρωμής του Σχεδίου Ομολόγων, οι Ομολογιούχοι θα έχουν το δικαίωμα μετατροπής των Ομολογιών σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας (θα συσταθεί εκδότρια εταιρεία). Εγγυητής του Σχεδίου είναι το ίδιο το Σωματείο, ενώ οι ομολογίες θα εισαχθούν στο ΧΑΚ. Περισσότερες πληροφορίες, υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, www.acomonia.com και στο Facebook. Να προσθέσω ότι το σχέδιο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε Ομονοιάτες, αλλά και σε ξένους επενδυτές.

4. Τι είναι αυτό που εγγυάται την επιτυχία του Σχεδίου;

Κοιτάξετε, για να είμαστε ειλικρινείς, σε κάθε επένδυση ή επιχειρηματικό σχεδιασμό, υπάρχει πάντοτε το περιθώριο του ρίσκου. Έτσι λειτουργεί η αγορά, αυτό είναι κανόνας. Όπου επενδύεις κάποια χρήματα, ρισκάρεις. Απ’ εκεί και πέρα, όπως ανακοινώσαμε, υπάρχουν εξασφαλίσεις όσον αφορά την αποδοτικότητα του Σχεδίου: Η πρώτη υποθήκη στο ακίνητο της Παπανικολή (ιδιοκτήτης του ακίνητου είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Ομόνοια Λευκωσίας) και η εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι εξασφαλίσεις αυτές, μαζί με άλλα έσοδα που έχει ο σύλλογος, περιορίζουν σημαντικά το ρίσκο.

5. Τι είναι αυτό που σας ώθησε στην έκδοση του Ομολόγου;

Πέραν της σοβαρής ανάγκης άντλησης ρευστότητας, πρέπει να τολμήσουμε με κάποια νέα ανταποδοτικά σχέδια, καινοτόμα και ριζοσπαστικά. Η Ομόνοια δεν είναι εταιρεία. Δύναμή της είναι τα μέλη της και ο κόσμος της στο σύνολό του. Πρέπει να σκεφτούμε out of the box λύσεις, εντός της δομής και του πλαισίου λειτουργίας του Συλλόγου.

6. Ανακοινώσατε στη Γενική Συνέλευση 14 εκ. ευρώ χρέος. Ο κόσμος θα ήθελε να γνωρίζει που θα δαπανηθούν τα χρήματα που θα δώσει για το ομόλογο.

Φυσικά και δικαιούται να γνωρίζει. Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικός παράγοντας για να κάνει βήματα μπροστά ο Σύλλογος. Καταρχάς, θέλουμε μέσα από αυτό το Σχέδιο και την άντληση ρευστότητας, να διασφαλίσουμε τα εξής: Ηρεμία, θετικό κλίμα, σταθερότητα στις πληρωμές των αθλητών μας, εξάλειψη κάποιων όρων που έχει φέρει η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών. Απ’ εκεί και πέρα, τα χρήματα θα δαπανηθούν ως εξής:
• €400,000 για την εξόφληση υποθήκης σε τραπεζικό δάνειο
• €400,000 στο μπάτζετ της νέας περιόδου λόγω αυξημένων αγωνιστικών στόχων
• €100,000 σε αναπτυξιακά έργα για την ακαδημία ποδοσφαίρου
• €450,000 θα δοθούν σε παλιούς πιστωτές, πρώην ποδοσφαιριστές, εξόφληση άλλων οφειλών (στόχος η μείωση του συνολικού κόστους των οφειλών)
• €100,000 θα δοθούν για την αναβάθμιση των υποδομών του Ηλίας Πούλλος
• €50,000 ευρώ για την αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού για τις προπονήσεις

7. Μιλήστε μας για το χρέος του Συλλόγου. Δώσατε εξηγήσεις στη ΓΣ, αλλά αρκετός κόσμος ανησυχεί όταν ακούει πως αυξήθηκε το χρέος της Ομόνοιας.

Να επαναλάβω όσα είπα και εντός της Γενικής Συνέλευσης. Αναλαμβάνοντας τα ηνία του Συλλόγου, είχαμε πει ότι κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η συνετή οικονομική διαχείριση και η συνέχιση του τριετούς πλάνου οικονομικής εξυγίανσης. Το πλάνο ολοκληρώθηκε φέτος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα απαλλάγηκε από τα οικονομικά προβλήματα. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη να διανύσουμε. Επιτρέψτε μου, όμως, να πω όμως ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό το πλάνο έχει πετύχει. Και εξηγώ: Ο μεγάλος βραχνάς, οι μηνιαίες υποχρεώσεις σε πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές που στραγγαλίζουν τη ρευστότητα του συλλόγου, απότοκα της περιόδου της εγκληματικής διαχείρισης, μειώθηκαν αισθητά. Συγκεκριμένα, από τους 60 διακανονισμούς που πλήρωνε η ομάδα πριν 3 χρόνια, απέμεινε μόνο ένας ποδοσφαιριστής, συν κάποιοι άλλοι της περσινής περιόδου, τους οποίους βέβαια τα συμβόλαια και η διαδικασία αποπληρωμής, δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τα εγκλήματα του παρελθόντος. Αυτή η ραγδαία μείωση, αποτελεί από μόνη της μεγάλη πρόοδο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Η Ομόνοια για αρκετά χρόνια πλήρωνε 2-3 ρόστερ.

Όσον αφορά το χρέος, να πούμε ότι μειώθηκε μετά τη διαγραφή του δανείου της RCB. Ωστόσο, στα πλαίσια της διαδικασίας έγκρισης από το Κράτος, σχεδίου αποπληρωμής των οφειλών των σωματείων που προωθείται από την Ομοσπονδία, η ΚΟΠ ζήτησε το πραγματικό ποσό που οφείλει το κάθε σωματείο ξεχωριστά. Δυστυχώς, το πραγματικό ποσό των οφειλών του Σωματείου μας προς το κράτος, είναι κατά 2,5 εκατομμύρια αυξημένο, σε σχέση με το ποσό που φαινόταν στους λογαριασμούς της περασμένης περιόδου. Το πραγματικό ποσό προέκυψε από τον ακριβή υπολογισμό επιβαρύνσεων και τόκων, επί των παλαιών υπολοίπων. Αυτό συνέβη και με άλλες Κυπριακές ομάδες, των οποίων οι πραγματικές οφειλές είναι εξίσου υψηλότερες, σε σχέση με αυτές που υπολόγιζαν. Ως αποτέλεσμα των όσων έχω αναφέρει προηγουμένως, αλλά και από το γεγονός ότι κάποιες δικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούσαν εδώ και κάποια χρόνια, έχουν καταλήξει σε απόφαση, τα επίδικα ποσά έχουν μεταφερθεί στις συνολικές υποχρεώσεις του Σωματείου. Με βάση αυτά, οι συνολικές υποχρεώσεις παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή περίπου στα 14 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας μια μικρή μείωση της τάξης των 300,000 ευρώ. Επιπλέον, φαίνεται ότι το σχέδιο που προωθεί η ΚΟΠ, για αποπληρωμή των χρεών προς το κράτος σε 180 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα εφαρμοστεί, εξέλιξη που θα δώσει σημαντικές ανάσες ρευστότητας.

Η Ομόνοια σήμερα οφείλει: €7.5 εκατομμύρια στο κράτος (στον Φόρο Εισοδήματος και στον ΦΠΑ), €700,000 στις κοινωνικές ασφαλίσεις, €600,000 σε εμπορικές τράπεζες και τα υπόλοιπα σε εμπορικούς πιστωτές/τραπεζικά ιδρύματα, σε πρώην και εν ενεργεία παίκτες και προπονητές και σε άλλους πιστωτές.

Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να υπογραμμίσω ότι η συζήτηση για το ύψος του χρέους, είναι κατά κάποιον τρόπο παραπλανητική. Το ύψος του χρέους έχει τη δική του σημασία, ασφαλώς. Περισσότερη όμως έχει το ύψος των υποχρεώσεων στο τέλος κάθε μήνανα. Χωρίς διακανονισμούς και με μια καλή συμφωνία μεταξύ σωματείων και κράτους, το συνολικό χρέος είναι απόλυτα βιώσιμο και μπορεί να εξυπηρετείται σε σταθερή βάση.

8. Πέραν της έκδοσης Ομολόγου, ποιες άλλες ενέργειες προγραμματίζετε για να αυξήσετε τα έσοδά σας;

Προσπαθούμε μέσα από αμοιβαία επωφελείς προσπάθειες να επιστρέφουμε πίσω στον κόσμο: Είτε μέσα από ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες είτε μέσα από ελκυστικά πακέτα. Κάποιες ενέργειες που έγιναν και πέρσι, ενδέχεται να επαναληφθούν. Πιο συγκεκριμένα:

• Έγινε το Gala Dinner το οποίο απέφερε έσοδα της τάξης των €60 χιλιάδων.
• Κυκλοφόρησε λαχείο μεταγραφών το οποίο έφερε έσοδα €60 χιλιάδων
• Άλλες €40 χιλιάδες έχουν εισρεύσει από τον ετήσιο λαχνό
• Όσον αφορά τα προϊόντα μας, να πω ότι ο λόγος που παρατηρείται μια στασιμότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι έληξαν τα συμβόλαια που είχαμε με τους υφιστάμενους συνεργάτες, οι οποίοι δεν ενδιαφέρθηκαν για να ανανεώσουν και έτσι ο Σύλλογος, στα πλαίσια της διαδικασίας αξιολόγησης προσφορών, έχει καταλήξει από την αρχή του χρόνου με νέο συνεργάτη για το Νερό, ενώ αναμένεται εντός των ημερών να υπογραφεί νέο συμβόλαιο για την Μπύρα.
• Ενέργειες έγιναν, επίσης, στους τομείς της Επικοινωνίας και του Μάρκετινγκ. Επιδιώχθηκε από την αρχή μια πιο αναβαθμισμένη εικόνα στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ πριν από λίγες μέρες εγκαινιάστηκε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Συλλόγου, στην οποία λειτουργεί η συνδρομητική ενότητα «Ομόνοια Premium».
• Η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει επίσης τo Διαδικτυακό Κατάστημα της Green Boutique, κάτι που αποτελούσε και προεκλογική μας δέσμευση.
• Στο Μάρκετινγκ, συνάψαμε συνεργασία με εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, την εταιρεία Consultics, ώστε να ενδυναμώσουμε της προσπάθειες ενίσχυσης του brand του συλλόγου και προσέλκυσης νέων χορηγών.

9. Ένας άλλος τρόπος να αυξηθούν τα έσοδα είναι και η εγγραφή νέων μελών.

Ασφαλώς. Η Ομόνοια απαριθμεί σήμερα κοντά στα 2000 μέλη και ο στόχος της είναι να φτάσει τις 3000. Πέραν της ένεσης ρευστότητας σε μηνιαία βάση, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η συμμετοχή στα δρώμενα του συλλόγου. Πλούτος μας είναι ο κόσμος μας και τον χρειαζόμαστε κοντά. Για την εκστρατεία εγγραφής νέων μελών, να πούμε ότι αρκετοί από αυτούς που έλαβαν έγκριση δεν ενεργοποίησαν τις συνδρομές τους. Συγκεκριμένα, από τις 400 αιτήσεις που εγκρίθηκαν, οι 70 δεν ενεργοποίησαν τη συνδρομή τους. Φέτος η Ομόνοια ενέγραψε στο ενεργητικό της 330 νέα μέλη.

10. Να περιμένουμε μια ισχυρή Ομόνοια φέτος; Έχει τεθεί και ο στόχος των 7000 εισιτηρίων διαρκείας
Αυτός είναι ο στόχος. Υπάρχει αποφασιστικότητα, θέληση και ζήλος. Σοβαρά, μακριά από μεγάλα λόγια, με σκληρή δουλειά από όλους. Μας χαροποιεί το κλίμα συσπείρωσης και ενότητας των τελευταίων εβδομάδων. Μια ισχυρή Ομόνοια με γεμάτες κερκίδες θα είναι η καλύτερη απάντηση προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε καλοθελητή. Εξ’ ού και ο στόχος των 7000 διαρκείας. Έχουμε μέχρι σήμερα διαθέσει 4700 season tickets. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Με την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω και τον υπόλοιπο κόσμο της Ομόνοιας να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, αγοράζοντας εισιτήριο διαρκείας. Τα 7000 εισιτήρια διαρκείας, είναι ένας στόχος εφικτός και ρεαλιστικός για τα δεδομένα της Ομόνοιας. Εάν δουλέψουμε όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε. Τόσο η επιτυχία του στόχοου των 7000, όσο και η επιτυχής κατάληξη του ομολόγου, είναι 2 βασικοί παράγοντες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν οικονομικά για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε εξαγγείλει. Καλώ τον κόσμο της Ομόνοιας να αγκαλιάσει αυτές τις προσπάθειες, για να μην βρεθεί η ομάδα σε δύσκολη θέση. Τώρα είναι η ώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ