aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Τσέκαρε» εισιτήριο, κέρδισε Ασάντε και έβαλε τους Ομονοιάτες στην... πρίζα

«Τσέκαρε» εισιτήριο, κέρδισε Ασάντε και έβαλε τους Ομονοιάτες στην… πρίζα

«Τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου από το πρώτο παιχνίδι η Ομόνοια, χάρις τη νίκη (5-0) της επί του Π.Ο. Ξυλουτύμπου. Οι πράσινοι αν και αρχικά αντιμετώπισαν πρόβλημα στη δημιουργία, στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την είσοδο των Γκόμεθ, Λοΐζου και Τσέποβιτς, απλοποίησαν τα πράγματα ενόψει του επαναληπτικού.

Η «καταιγίδα» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ανέβασε τον δείκτη του σκορ, κάτι που δεδομένα ικανοποίησε τον Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος εμφανίστηκε «κεφάτος» στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης. Αυτά όμως που κρατάει ο Νορβηγός τεχνικός, πέραν φυσικά της πρόκρισης, είναι η επανεμφάνιση των Γιούστε – Ασάντε στο αρχικό σχήμα, το γκολ του Γκανέζου, αλλά και το ντεμπούτο, του νεαρού Χρίστου, το οποίο συνδύασε με το «παρθενικό» του γκολ.

Στην άμυνα ο Ισπανός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, αφού οι γηπεδούχοι ελάχιστες ήταν οι φορές που απείλησαν. Στο επιθετικό κομμάτι όμως, η δεύτερη φετινή συμμετοχή του Ασάντε (έπαιξε για 16 λεπτά στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Απόλλωνα), μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του, έστειλε θετικά μηνύματα, αν και κόντρα σε αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας.

Ο Γκανέζος είχε διάθεση, δημιούργησε ρήγματα, ενώ σκόραρε και το γκολ με το οποίο οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ. Αντικαταστήθηκε βέβαια νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (54′), αφού είναι ακόμα πίσω σε φυσική κατάσταση, ωστόσο πρόλαβε να φωνάξει «παρών» ενόψει της συνέχειας. Άκρως ενθαρρυντική ήταν επίσης η εμφάνιση του Μποτέακ, που σκόραρε με πέναλτι (74’) και έδωσε την ασίστ στον Ασάντε. Ο Γάλλος είναι δεδομένο ότι μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Μπεργκ αν βρει τον παλιό, καλό του εαυτό.

Την πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα πραγματοποίησε, παράλληλα, και ο 19χρονος Κωνσταντίνος Χρίστου. Ο νεαρός άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του από τα «μαλλιά», συνδυάζοντας μάλιστα την πρώτη του συμμετοχή με γκολ, και αποδεικνύοντας ότι αποτελεί επάξια μέλος της «πλούσιας» φουρνιάς που έρχεται από τις πράσινες ακαδημίες.

Πλέον η προσοχή της Ομόνοιας στρέφεται στην αναμέτρηση της Δευτέρας (24/1) με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ, κόντρα στην οποία τα βρήκε «σκούρα» στον πρώτο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα (0-1), αλλά και στη μετεγγραφική ενίσχυση. «Είμαστε πιο κοντά απ’ ότι την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Νορβηγός τεχνικός, αναφορικά με την απόκτηση ποδοσφαιριστή και έβαλε στην «πρίζα» τους φίλους της ομάδας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ