aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤρίτη και (ίσως) φαρμακερή για την Ομόνοια…

Τρίτη και (ίσως) φαρμακερή για την Ομόνοια…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ξέρετε πότε ήταν η τελευταία φορά που η Ομόνοια πανηγύρισε σε βάρος της Πάφου, εκτός έδρας; Τη σεζόν 2012-13, όταν ονομαζόταν ΑΕΠ. Τότε, πριν έξι σεζόν, οι πράσινοι επικράτησαν με το στενό 2-1. Ακολούθως, με την μετ’ ονομασία σε Πάφος FC, στις προηγούμενες δυο σεζόν που δήλωσε παρούσα στην Α’ Κατηγορία (2015-16, 2017-18), η Ομόνοια δέχθηκε ισάριθμες ήττες, μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-2). Δεν έφτανε αυτό, ήλθε καπάκι η φετινή εντός έδρας ήττα από την αυριανή αντίπαλό της. Είχε προηγηθεί με 2-0 και μέσα σ’ ένα 9λεπτο δέχθηκε τέσσερα γκολ και μια μεγάλη σφαλιάρα μέσα στο ΓΣΠ (2-4).

Όσον αφορά στα μεταξύ των δυο ομάδων ματς στο πρώην Παφιακό και πλέον «Στέλιος Κυριακίδης», είπαμε, η Ομόνοια έχοντας απέναντί της την Πάφος FC ακόμη να γευθεί τη χαρά της νίκης. Απόψε, θα είναι η τρίτη απόπειρα και (ίσως) φαρμακερή, για την προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα της Λευκωσίας να δηλώσει παρούσα στην εξάδα με το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια δύσκολη έξοδο, απέναντι σ’ έναν καλό αντίπαλο, που με τα νέα δεδομένα (την αφαίρεση έξι βαθμών) βρίσκεται στην τελευταία θέση και «καίγεται» για βαθμούς.

Ο βαθμός δυσκολίας δεδομένος, όπως σε κάθε αγώνα, όμως εάν θέλει η Ομόνοια να φωνάξει, «εξάδα ερχόμαστε», θα πρέπει να φύγει νικήτρια. Άλλωστε, μόνο έτσι θα δώσει αξία στη νίκη που πέτυχε την περασμένη βδομάδα επί της Νέας Σαλαμίνας, αλλά θα αποτελέσει και επιβεβαίωση της αγωνιστικής βελτίωσης που παρουσιάζει η ομάδα του Αναστασίου το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, θα δείξει με την προσπάθεια και την εμφάνισή της η Ομόνοια, πόσο πολύ θέλει να υλοποιήσει τον στόχο της.

Η προετοιμασία των πρασίνων ολοκληρώθηκε χθες και στις τάξεις της ομάδας επικρατεί αποφασιστικότητα για νέα καλή παρουσία και κυρίως για δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο. Το έχει ανάγκη από κάθε άποψη, ισοφαρίζοντας το φετινό σερί νικών της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ