aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο ύστατο χαίρε «στο 10 το καλό»

Το ύστατο χαίρε «στο 10 το καλό»

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Χαραλάμπους είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου συγγενείς και φίλοι. «Το 10 το καλό» της Ομόνοιας και τους κυπριακού ποδοσφαίρου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία έγινε δαπάνη της ποδοσφαιρικής εταιρείας της Ομόνοιας. Η νεκρώσιμος τελετή έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης στη Λευκωσία.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Άφησε εποχή αγωνιζόμενος στην Ομόνοια για 9 χρόνια, φορώντας τον αριθμό 10 στην πλάτη.

Ήταν «το 10 το καλό» στη δεκαετία του 1970, στην οποία το «τριφύλλι» σάρωνε τους τίτλους. Γεννημένος τον Ιανουάριου του 1950, άρχισε να παίζει μπάλα στην Ομόνοια το 1969 και μέχρι το 1978 κατέγραψε 289 συμμετοχές. Πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, ενώ πέτυχε 56 τέρματα. Φόρεσε 19 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της Κύπρου.

Είχε σκοράρει, μάλιστα, σε αγώνα της χώρας μας απέναντι στη Σοβιετική Ένωση, το 1971, ένα από τα σημαντικότερα τέρματα της ποδοσφαιρικής του πορείας. Ηγετική φυσιογνωμία, διέθετε εξαιρετική φυσική κατάσταση και γι’ αυτό απουσίασε από ελάχιστα παιχνίδια της ομάδας. Ξεχώριζε για την υψηλή τεχνική κατάρτιση, την ποδοσφαιρική ευφυΐα και το δυνατό του σουτ.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρο στον σύνδεσμο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών. Ο σύνδεσμος με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για τη δυσάρεστη είδηση.

«Καλό ταξίδι ΑΡΧΗΓΕ. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», το μήνυμα των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ