aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο σύστημα που της πάει…

Το σύστημα που της πάει…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σημασία σ’ ένα σύστημα έχει να εφαρμόζεται στον καλύτερο δυνατό βαθμό από τους ποδοσφαιριστές. Επίσης, είναι σημαντικό τα στοιχεία και τα προσόντα των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ, να είναι τέτοια που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κάθε συστήματος. Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί.

Ο Τζον Κάρβερ έδειξε προτίμηση στο 4-4-2, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις δεν του βγήκε και θέλησε να εμπιστευθεί και το 4-2-3-1, που όπως φάνηκε, σύμφωνα και με τις επιλογές που έχει, αποδίδει καλύτερα.

Στο φιλικό με την ΑΕΖ παρουσίασε την ομάδα του μ’ έναν επιθετικό (4-2-3-1) σ’ όλο το 90λεπτο και στο πρόσφατο με την Αναγέννηση Δερύνειας, στο πρώτο ημίχρονο εφάρμοσε το 4-4-2 και στην επανάληψη το 4-2-3-1. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Στο πρώτο μέρος η Ομόνοια δεν μπορούσε να δημιουργήσει παιχνίδι, αφού ο επιτελικός μέσος (Σίλβα Κλέιτον) υποχρεωτικά κάλυπτε θέση στο άκρο της μεσαίας γραμμής.

Αντιθέτως, στο δεύτερο 45λεπτο, η παρουσία του Βραζιλιάνου στη φυσική του θέση και με γρήγορους εξτρέμ, τους Χριστοφή και Αγκάγιεφ αλλά και τους Τουρέ και Φυλακτού ως ανασταλτικούς, η ομάδα παρουσίασε αισθητή βελτίωση. Κυκλοφόρησε μπάλα και δημιούργησε ευκαιρίες. Έγινε πιο συμπαγής, ενώ απέκτησε και ταχύτητα. Ο Κάρβερ ξέρει καλύτερα. Έδειξε πως θα στηριχθεί σ’ αυτούς τους δύο σχηματισμούς και αυτό θα κρίνεται αναλόγως και του αντιπάλου αλλά και των επιλογών του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ