aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο… σκάουτινγκ της Μπεϊτάρ (pic)

Το… σκάουτινγκ της Μπεϊτάρ (pic)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η πυξίδα της Ομόνοιας είναι στραμμένη από προψές στην Ιερουσαλήμ. Την ερχόμενη Πέμπτη, οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν την Μπεϊτάρ του γνωστού μας Ραν Μπεν Σιμόν στο «Ιστάντιον Τέντι». Η «Goal News» έκανε το σκάουτινγκ της αντιπάλου των πρασίνων, εντοπίζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο Ισραηλινός τεχνικός δεν εγκατέλειψε το προσφιλές του 4-3-3, το οποίο εφάρμοζε κατά κανόνα στην ΑΕΚ (2012-13). Στις δύο αναμετρήσεις με τη Σλόμποντα Τούζλα, παρέταξε το ίδιο αρχικό σχήμα. Όπως οι πλείστοι προπονητές, δείχνει ότι στην έναρξη της σεζόν θέλει να ποντάρει στην ομοιογένεια, γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποίησε στην 11άδα μόνο δύο νεοφερμένους, τον σέντερ μπακ Νταν Μορί και τον μέσο Κομπί Μογιάλ.

Απέναντι στην ομάδα της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης, η πρόκριση επιτεύχθηκε με μία ισοπαλία δίχως γκολ και με νίκη 1-0 στο Ισραήλ. Αποτελέσματα που δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα των πλείστων αγώνων της Μπεϊτάρ, που τη θέλουν να μη δέχεται εύκολα τέρματα και να νικά με στενά σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λήξασα σεζόν διατήρησε ανέπαφη την εστία της στα 15 από τα 36 παιχνίδια πρωταθλήματος!

taktikes beitarΗ Μπεϊτάρ είναι νεανική ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας 24.77 και με μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 30 χρονών, τον Βραζιλιάνο μέσο, Κλαουντεμίρ Φερέιρα (31). Οι άλλοι δύο ξένοι της είναι ο Ισπανός αμυντικός Χεσούς Ρουέδα και ο Ολλανδός επιθετικός Αρσένιο Φάλπορτ.

Πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστή της είναι ο μεσοεπιθετικός Ομέρ Ατζιλί. Στη λήξασα σεζόν ήταν ο πρώτος της σκόρερ με επτά γκολ, ενώ εκτέλεσε το πέναλτι με το οποίο επιτεύχθηκε η πρόκριση στον προψεσινό αγώνα.

Αναφορικά με τις μετεγγραφές που πραγματοποιήθηκαν το τρέχον καλοκαίρι, ξεχωρίζει η απόκτηση του επιτελικού Γιακόμπ Μπιχόν, ο οποίος είχε στη λήξασα σεζόν 34 συμμετοχές και 14 γκολ με τη φανέλα της Χάποελ Ρισόν Λεζιόν. Επίσης, προστέθηκαν στο έμψυχο δυναμικό της ο κεντρικός αμυντικός Νταν Μορί, ο μέσος Κομπί Μογιάλ, ο μεσοεπιθετικός Αϊντά Βερέντ και ο σέντερ φορ Σόμι Αβίοντρις.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ