aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο Ρουσιάς δεν πουλάει παιδάκι μου…

Το Ρουσιάς δεν πουλάει παιδάκι μου…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω τον Ρουσιά με άλλους Κύπριους ή ξένους επιθετικούς. Όχι γιατί κάποιοι θα στραβώσουν τα μούτρα τους, ούτε γιατί δεν θέλω να κακοφανίσω κάποιους. Θα ασχοληθώ μόνο με τον φορ της Ομόνοιας και όχι με το τι κάνουν άλλοι στις ομάδες τους, αφού δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου.

Κατ’ αρχήν, αν οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής στην Κύπρο ή το εξωτερικό πετύχαινε το γκολ που πέτυχε ο παίκτης της Ομόνοιας μπορεί να γινόταν και viral! Ο Ονησίφορος όμως όχι, αφού δεν τον λένε Ζλάταν, Ζιρού ή Κριστιάνο! Ένας λόγος ίσως να είναι και το γεγονός ότι το γκολ του δεν «μέτρησε» στην υπόθεση πρόκριση, ενώ αν αυτό χάριζε το εισιτήριο για τον επόμενη γύρο στους πράσινους, θέλω να πιστεύω πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Δεν ήταν όμως μόνο το γκολ που πέτυχε ο 24χρονος επιθετικός των πρασίνων. Ήταν όλο εκείνο το πάθος που έβγαζε, η πίστη ότι θα πετύχαινε και δεύτερο γκολ για να πάρει η ομάδα του την πρόκριση. Είναι ακόμη ότι σε 60 λεπτά συμμετοχής πέτυχε τρία γκολ και ο Κάρβερ ακόμα το σκέφτεται να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Δικαίωμά του, αυτός είναι ο προπονητής, αυτός θα δεχτεί (στο τέλος) και την κριτική, όπως είπε και ο Νταμπίζας.

Ούτε και θα κρίνω αν ο Ρουσιάς είναι καλός ποδοσφαιριστής, καλός επιθετικός και δικαιούται μια θέση στην επίθεση της Ομόνοιας. Κι αυτό ο Κάρβερ θα το κρίνει και θα το αποφασίσει, όπως είπε και ο Νταμπίζας. Ο Ρουσιάς βρίσκεται στην Ομόνοια τα τελευταία τρία (αν δεν κάνω λάθος) χρόνια και βαδίζει στον τέταρτο, τζιαι το κοπελλούι ακόμα ψάχνει για τη δικαίωσή του, για μια θέση αν όχι στο αρχικό σχήμα, μια θέση στις επιλογές των προπονητών που κάθισαν στον πάγκο του «τριφυλλιού». Είπαμε όμως, το Ρουσιάς αγόρι μου, δεν είναι εμπορικό όνομα, δεν «πουλά».

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, από το Παραλίμνι ξεπήδησαν πολλοί μεγάλοι παικταράδες και ειδικότερα επιθετικοί. Με πρώτο και καλύτερο τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, αλλά και τον Γιασεμή Γιασεμάκη, ενώ ένας άλλος Παραλιμνίτης, ο Κάστανος, βρίσκεται για προετοιμασία με την Γιουβέντους. Με τον Ρουσιά όμως θα ασχολούμαστε τώρα, αν τον έβαλε ή δεν έβαλε ο Κάρβερ, που ο άνθρωπος ήρθε και τον βρήκε να παλεύει για να πάρει λίγες ευκαιρίες, αφού ποτέ του δεν ήταν στις βασικές επιλογές…

Εδώ η Ομόνοια έχει ένα σωρό επιθετικούς που κάνουν πάρτι με τα δίκτυα και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα (και) επιθετικό. Κι ύστερα ψάχνουμε με το τζιερί παίκτες για να στελεχώσουν την Εθνική, παίκτες για να κοιτάξουμε προς το μέλλον. Και στο κάτω-κάτω αν χαθεί ακόμα ένας Κύπριος παίκτης που θα μπορούσε να δώσει έστω κάποιες λύσεις, «σιγά το πράμα», που λέει και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, στο νέο του τραγούδι.

ΥΓ: Μη βιαστούν τώρα να πουν κάποιοι πως βάζω μέσον για τον Ρουσιά, γιατί ούτε που τον ξέρω, ούτε που με ξέρει. Για κάποιες αδικίες μιλώ, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ