aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο ρίσκο της απόφασης του Παπασταύρου και οι «υποχρεώσεις» του Αναστασίου

Το ρίσκο της απόφασης του Παπασταύρου και οι «υποχρεώσεις» του Αναστασίου

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η απόφαση πάρθηκε και ο Γιάννης Αναστασίου παραμένει στον πάγκο της Ομόνοιας. Η κάθοδος του Σταύρου Παπασταύρου στο νησί μας το Πάσχα έκλεισε το κεφάλαιο «προπονητής» για το οποίο μπορεί να μην λέχθηκε ποτέ επίσημα πως τέθηκε θέμα, ωστόσο είχε δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν, μίλησαν, και ο πρόεδρος των πρασίνων επέλεξε να τον έχει πλάι του στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής βάζοντας… τελεία στο όλο θέμα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Έκλεισε το επόμενο του ταξίδι ο Λάρκου

Υπάρχουν τρία δεδομένα για τον Αναστασίου και ένα ελαφρυντικό. Αρχικά, δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ του κόουτς των πρασίνων και του διευθυντή ποδοσφαίρου, Νεόφυτου Λάρκου, κυρίως στο κεφάλαιο προγραμματισμός, ο οποίος θα προχωρά όλο και περισσότερο στο άμεσο χρονικό διάστημα. Το πιο πάνω επιβεβαιώθηκε και από τον Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος μάλιστα είπε πως αν συμφωνούσαν σε όλα σημαίνει δεν υπήρχε λόγος να πληρώνει και τους δύο.

Έπειτα, ο Αναστασίου βελτίωσε ως ένα σημείο την εικόνα του «τριφυλλιού», όμως αυτό δεν είχε διάρκεια με αποτέλεσμα στα παιχνίδια υψηλών ταχυτήτων να δείχνει ανήμπορη να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Τρίτο και εξίσου σημαντικό είναι πως χάθηκε η εμπιστοσύνη των περισσότερων φιλάθλων προς τον προπονητή, οι οποίοι μάλιστα δεν πιστεύουν πως μπορεί να οδηγήσει την Ομόνοια σε καλύτερες μέρες.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το «θολό» τοπίο με Ντάρμπισαϊρ και η σημαντική… επιστροφή του

Ο Αναστασίου, όμως, έχει το εξής ελαφρυντικό: Ανέλαβε μια αποδυναμωμένη ομάδα, σε πολύ άσχημη φυσική κατάσταση και με τη ψυχολογία υπό το… μηδέν. Σαφώς και χρειάστηκε χρόνος για να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές στα κατάλληλα επίπεδα φυσικής κατάστασης γι’ αυτό και χάθηκε (επιπλέον) χαμένο έδαφος. Μάλιστα, οι παίκτες που μετεγγράφηκαν στο «τριφύλλι» του 2018 φάνηκε πως δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν ώστε να εκπληρώσουν το στόχο για Ευρώπη και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τελειώνει η σεζόν, υπομονή…

Η απόφαση του Δ.Σ. της Ομόνοιας και κυρίως του Παπασταύρου εμπεριέχει ρίσκο. Ο Αναστασίου θα χτίσει από την αρχή την ομάδα που επιθυμεί, ωστόσο στην πρώτη… στραβή θα δεχθεί (εκ νέου) τα «πυρά». Θα γίνουν λάθη τόσο από τον ίδιο όσο και από την διοίκηση, όμως από τη στιγμή που το έδαφος δεν είναι πρόσφορο με το «καλημέρα» της νέας σεζόν, τότε αυτό εγκυμονεί κινδύνους…

Ο Ελλαδίτης, λοιπόν, καλείται να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τον κόσμο αλλά και να δικαιώσει τις προσδοκίες του Δ.Σ. κτίζοντας μια ανταγωνιστική ομάδα και πείθοντας τον κόσμο πως μπορεί να δηλώνει «παρών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ