aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΤο πλάνο, ο Κάρβερ και το βάρος της επιλογής

Το πλάνο, ο Κάρβερ και το βάρος της επιλογής

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Παρόλο που η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Τζον Κάρβερ από τους οπαδούς της ομάδας αλλά και από μέλη της διοίκησης έφθασε σε οριακό σημείο μετά τη νέα απρόσμενη ισοπαλία, ο Άγγλος παραμένει στο πόστο του. Κι αυτό κυρίως λόγω της στήριξης που τυγχάνει από τον τεχνικό διευθυντή.

Τον άνθρωπο που τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση, θεωρώντας ότι ταιριάζει στο πλάνο του. Γιατί την ώρα δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Η παρουσία και τα αποτελέσματα της ομάδας δεν πείθουν. Οι εμφανίσεις είναι τέτοιες που δεν δίνουν έστω και μια ικμάδα ελπίδας, παρά τις υποσχέσεις για βελτίωσή της.

Ο Κάρβερ είναι μέρος του πλάνου του νέου πρότζεκτ, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές και ο Νταμπίζας, όπως είναι λογικό, θα τον στηρίξει με χίλια. Από την άλλη, όμως, μέχρι πόσο θα το κάνει αυτό; Άλλωστε, εδώ δεν είναι Αγγλία, που σε χειροκροτούν και στις ήττες, ακόμη κι αν αυτές είναι συνεχόμενες.

Άλλη κουλτούρα οι Άγγλοι, άλλη στην Κύπρο, και όπως είχε επισημάνει και ο Νταμπίζας στην παρουσίαση του Κάρβερ: «Το μόνο που είχα ως δισταγμό (για την πρόσληψή του) ήταν το θέμα της κουλτούρας, γιατί υπάρχει απόσταση μεταξύ Βορείου Ευρώπης και Μεσογείου». Και πρόσθεσε: «Είναι όμως ανοικτός χαρακτήρας και είμαι 100% σίγουρος για την επιλογή». Ο Ελλαδίτης φαίνεται να συνεχίζει να το πιστεύει ότι τον δικαιώσει ο προπονητής, γιατί στο αμέσως επόμενο χαστούκι τα πυρά θα στραφούν πρώτα στον Νταμπίζα και μετά στον Κάρβερ.

Ακόμη, ο τεχνικός διευθυντής, μιλώντας για τον Άγγλο, είχε πει συγκεκριμένα: «Ο Κάρβερ έχει τα χαρακτηριστικά που θέλαμε ως σύλλογος. Θεωρώ ότι η προσωπική μου επαφή με το κ. Κάρβερ μου έχει δώσει ένα δυνατό ερέθισμα για να αξιολογήσω σωστά όλα όσα είχα στο μυαλό μου. Το βάρος της επιλογής είναι σημαντικό κομμάτι για μένα προσωπικά».

Το βάρος της επιλογής, λοιπόν, ο Νταμπίζας θα πρέπει να το αναλάβει προτού είναι αργά για την ομάδα. Γιατί, σε περίπτωση απομάκρυνσης του προπονητή, το πλάνο δεν θα χαλάσει, αντιθέτως θα συνεχιστεί με ένα νέο πρόσωπο με την ελπίδα ότι θα αλλάξει την τραγική εικόνα που παρουσίασε έως τώρα η Ομόνοια.

Σε αντίθεση με το γεγονός να μείνει η ομάδα εκτός στόχων τόσο νωρίς, με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Ο καθένας αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και είναι υπεύθυνος των αποφάσεών του. Το ποια θα είναι η συνέχεια για την Ομόνοια, αγωνιστικά πάντα, θα το δείξει σύντομα ο χρόνος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ