aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο πιστεύει για επιστροφή στις ρίζες της

Το πιστεύει για επιστροφή στις ρίζες της

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ούτως ώστε η Ομόνοια να επιστρέψει στις ρίζες της, σ’ ένα στοιχείο που παλαιότερα γι’ αυτήν ήταν σήμα κατατεθέν, τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στη φετινή σεζόν, πόσο μάλλον όταν έχει στον πάγκο της έναν Κύπριο προπονητή, με πρόσφατο πέρασμα από την Εθνική Ανδρών. Άλλωστε, κάποια «δικά» της παιδιά πήραν την ευκαιρία, άφησαν ενθαρρυντικά μηνύματα και όχι απλώς ανήκουν στο ρόστερ αλλά διεκδικούν με αξιώσεις θέση στο αρχικό σχήμα, κι ας υπάρχει στην ομάδα πλειάδα ικανών ξένων ποδοσφαιριστών.

Στο ματς της πρεμιέρας για την Ομόνοια, την περασμένη Κυριακή, τέσσερις Κύπριοι ποδοσφαιριστές πήραν χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, οι τρεις απ’ αυτούς (Παναγή, Δημητρίου, Χριστοφή) ήταν στο αρχικό σχήμα και άλλος ένας (Κατελάρης) αγωνίστηκε ως αλλαγή. Δείγμα ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου τους πιστεύει και τους το δείχνει έμπρακτα. Ο Κύπριος τεχνικός έστειλε το μήνυμα ότι δεν διαχωρίζει ξένους και Κύπριους αλλά θα δίνει φανέλα βασικού σε αυτούς που κρίνει ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση. Και όταν οι (Κύπριοι) ποδοσφαιριστές δικαιώνουν τον προπονητή τους για την επιλογή του, τότε θα αυξήσουν και τις πιθανότητες καθιέρωσής τους στο αρχικό σχήμα.

Πέρα από τους πιο πάνω, άλλοι τρεις Κύπριοι ποδοσφαιριστές ήταν στον πάγκο, οι Παναγιώτου, Φραγκέσκου και Κατσαντώνης, αναμένοντας κι αυτοί την ευκαιρία τους. Παράλληλα, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» βλέπει με ικανοποίηση να έχει ένα γεμάτο πάγκο, από ικανούς ποδοσφαιριστές, και αναλόγως της εξέλιξης ενός αγώνα να κάνει τις κινήσεις του. Την περασμένη Κυριακή πέρα από τους πιο πάνω (Κύπριους) ποδοσφαιριστές, στον πάγκο βρίσκονταν και οι (λεγεωνάριοι) Φελτχούιζεν, Κανού, Αραούζο, Αντόνια, Καντέ, Αζίζ, Μπρέβελντ. Ενδεικτικό του βάθους που έχει η φετινή Ομόνοια και πρόθεση του Χριστοδούλου είναι να διαχειριστεί αναλόγως όλο το ρόστερ, πιθανότατα και αναλόγως τακτικής και αντιπάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ