aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο πιο δύσκολο δίλημμα του Νταμπίζα

Το πιο δύσκολο δίλημμα του Νταμπίζα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Έβγαλε αρετές χθες η Ομόνοια απέναντι στον Ερμή, παρουσίασε όμως και αρκετές αδυναμίες. Όχι μόνο στο κέντρο της άμυνας, γενικά οι πράσινοι προβλημάτισαν στην ανασταλτική τους λειτουργία.

Και αν για την τετράδα της επίθεσης τα αποτελέσματα ήταν… αναμενόμενα, λόγω της ποιότητας των Κλέιτον-Χριστοφή-Αγκάγιεφ-Ντάρμπισαϊρ, δεν μπορεί να λεχθεί και το ίδιο για τους κεντρικούς αμυντικούς.

Σαφώς και είναι πολύ νωρίς να κριθούν αυστηρά οι Νασιμέντο και Παντελιάδης (άλλωστε δεν είναι η φυσική του θέση), που αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά αν αντί του Ερμή ο αντίπαλος ήταν μία από τις μεγάλες ομάδες το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο.

Το θέμα που προκύπτει, πλέον, στους πράσινους είναι πως έχει απομείνει μία θέση κενή στο ρόστερ για ξένο ποδοσφαιριστή και είτε θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος ή αυτός που θα έρθει να είναι κάτω των 21 χρόνων, για να προχωρήσει σε περισσότερες μετεγγραφές.

Και αν κανένα από τα πιο πάνω σενάριο δεν προχωρήσει τότε ο Νίκος Νταμπίζας θα χρειαστεί να επιλέξει σε ποία θέση θα ενισχύσει την ομάδα του. Στο κέντρο της άμυνας που υπάρχουν δύο «καθαροί» κεντρικοί αμυντικοί ή στη μεσαία γραμμή που η απουσία ενός ποδοσφαιριστή με ανασταλτικά καθήκοντα (κυρίως) που θα κάνει τη διαφορά, είναι εμφανής.

Χθες, οι δύο στόπερ υπέπεσαν σε πολλά ατομικά λάθη. Όμως, το πρόβλημα άρχισε από την αδυναμία να αμυνθεί σωστά το «τριφύλλι» στη μεσαία γραμμή. Και σαφώς η ευθύνη δεν πέφτει στους ώμους των Φυλακτού και Τουρέ, που είναι ποδοσφαιριστές με πιο οργανωτικά καθήκοντα, αφού μέχρι να περάσει στο γήπεδο ο Φλορέσκου δεν υπήρχε κάποιος «κυματοθραύστης» μπροστά από τους Νασιμέντο και Παντελιάδη.

Το θετικό για τους πράσινους είναι πως δεν το πλήρωσαν, νίκησαν και μπόρεσε η τεχνική ηγεσία και ο τεχνικός διευθυντής να το επιβεβαιώσει ξανά πως χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Μέχρι το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου απομένουν άλλες 10 ημέρες και μένει να δούμε τελικά τους «εκλεκτούς» που θα κλείσουν τις τρύπες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ