aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο μεγάλο δίκαιο της διπλής τοποθέτησης

Το μεγάλο δίκαιο της διπλής τοποθέτησης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Το δήλωσε δύο φορές χθες το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου. Πρώτα στο ραδιόφωνο του «Άστρα» και έπειτα στον Super SportFM.

Και μπορεί ο κόσμος να έχει δίκαιο που φωνάζει, αφού η υπομονή εξαντλήθηκε και οι πράσινοι παρουσιάζουν αδυναμίες των προηγούμενων χρόνων, όμως η άλλη όψη του νομίσματος είναι αυτή που πολύ σωστά ανέλυσε.

Ο Δημητρίου μίλησε για την ανάγκη «σταθερότητας στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το ποδοσφαιρικό τμήμα, αφού τα τελευταία 20 χρόνια η Ομόνοια έχει αλλάξει σχεδόν 30 προπονητές και ένα πολύ μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών. Και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως δεν πέρασαν ικανοί προπονητές και ικανοί ποδοσφαιριστές. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και αυτής της φιλοσοφίας, όσον αφορά στο αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, σίγουρα δεν είναι το επιθυμητό».

Πέραν της πιο πάνω δήλωσης, όμως, το πιο σημαντικό από τις δηλώσεις του είναι το κομμάτι που ακολουθεί: «Από το υφιστάμενο ρόστερ, μόνο δύο ποδοσφαιριστές έχουν καταγράψει περισσότερες από 60 συμμετοχές με τη φανέλα της Ομόνοιας (σε όλες τις διοργανώσεις). Ο Χριστοφή (περίπου 180) και ο Μαργκάσα (περίπου 150). Αυτό το στοιχείο τι δείχνει; Δεν υπάρχει κορμός στην ποδοσφαιρική ομάδα, ούτε έχει γίνει δουλειά σε βάθος χρόνου. Υπάρχει μία σχεδόν εντελώς καινούργια κατάσταση, που μετρά μικρό χρονικό διάστημα δουλειάς. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι δύσκολο να φτάσουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο επίπεδο που θέλουμε. Η Ομόνοια θα μπορέσει να μας δώσει αυτά που όλοι ζητάμε, μόνο εάν αποκτήσει σταθερότητα και ισορροπία».

Και πρόσθεσε: « Το παρελθόν θα πρέπει να μας έχει διδάξει πως οφείλουμε να δουλέψουμε σταθερά και με πίστη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και σε βάθος χρόνου. Λάθη ασφαλώς έγιναν και θα γίνουν. Τα λάθη θα διορθωθούν μόνο εάν συλλογικά τα εντοπίσεις και συλλογικά κάνεις την προσπάθεια για να τα διορθώσεις, αλλά και παράλληλα εάν φροντίσεις να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να μην επαναληφθούν. Οι ανάγκες της ομάδας δεν γεννιούνται μετά από μία ήττα, ούτε πεθαίνουν μετά από μία νίκη. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι διορθωτικές κινήσεις, με στόχο η ομάδα όσο ο χρόνος περνά να ανεβάζει το επίπεδό της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ