aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο «μαύρο κουτί» της τραγικής σεζόν

Το «μαύρο κουτί» της τραγικής σεζόν

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, τόσο για το πέναλτι σε βάρος της που ήταν αυστηρό όσο και για το γκολ του Ντέρμπισαϊρ που κακώς δεν μέτρησε. Ωστόσο, η απουσία της από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν οφείλεται λόγω της διαιτησίας προχθές, αλλά όπως καταλογίζεται και από τον κόσμο της από τα δικά της λάθη, που άρχισαν από το καλοκαίρι και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Από πού να αρχίσει και πού να σταματήσει κάποιος. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι, η Ομόνοια διέγραψε τη χειρότερη σεζόν της 15ετίας και μια από τις πιο αρνητικές της ιστορίας της. Το «Goal» επισημαίνει και αναλύει τους πέντε βασικούς λόγους της «μαύρης σεζόν» για την Ομόνοια.

Ο ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Όπως αποδείχθηκε, σχετικά νωρίς, ο σχεδιασμός που έγινε το καλοκαίρι από τον Νταμπίζα ήταν πλήρως αποτυχημένος. Παρόλο που στην Ομόνοια στήριξαν πολλά στο πλάνο του τεχνικού διευθυντή, για αλλαγή της εικόνας της ομάδας, διαψεύστηκαν. Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που επέλεξε για μια μεγάλη ομάδα όπως η Ομόνοια (και δεν αποτελεί δικαιολογία το ύψος του προϋπολογισμού), αποδείχθηκαν… λίγοι. Υπερεκτιμήθηκε η αξία τους και δεν ανταποκρίθηκαν στα «θέλω» του συλλόγου. Χωρίς τη νοοτροπία νικητή, με τεράστιες αδυναμίες και έλλειψη ποιότητας.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ: Η επιλογή ενός Άγγλου για τη θέση του προπονητή, μάλιστα χωρίς να έχει την εμπειρία, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Η πορεία της ομάδας επιβεβαίωσε όσους δεν πίστεψαν από την αρχή στο πρόσωπο του Κάρβερ και δεν ήταν λίγοι. Στην Αγγλία αλλιώς βλέπουν το ποδόσφαιρο και ο Κάρβερ το επιβεβαίωσε με τον τρόπο που λειτουργούσε μετά από αποτυχίες της ομάδας, λες και δεν έγινε τίποτα. Επίσης, προκάλεσε αρνητική εντύπωση η στελέχωση του τεχνικού τιμ με Ελλαδίτες, τη στιγμή που ο προπονητής ήταν Άγγλος και δεν είχε προηγουμένως καμιά επαφή με τους συνεργάτες του. Που στο τέλος της ημέρας αποδείχθηκαν κι αυτοί αποτυχημένοι.

ΤΡΥΠΙΑ ΑΜΥΝΑ: Τα 54 γκολ παθητικό «φωνάζουν» πόσο γυμνή ήταν η ομάδα στην άμυνα και γενικότερα για την κακή ανασταλτική λειτουργία. Οι πολλοστές υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Αυτή η εικόνα ήταν απόρροια των αποτυχημένων επιλογών, κυρίως στο κέντρο της άμυνας. Πολλά λάθη, τόσο ατομικά όσο και λόγω της κακής αμυντικής συμπεριφοράς.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Όπως αποδείχθηκε, η απόφαση της διοίκησης να πορευθεί η ομάδα τους τρεις τελευταίους μήνες του πρωταθλήματος με υπηρεσιακό προπονητή, αποδείχθηκε λανθασμένη. Και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την επιλογή, παρόλο που ο Ιωακείμ όπως φάνηκε δεν μπόρεσε να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές και να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Αντιθέτως, στη φάση των πλέι οφ, με τους αγώνες να έχουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, η Ομόνοια ήταν αρνητική και στα τελευταία ματς μετρά ισάριθμες ήττες. Παρουσίασε εικόνα πλήρους αποσύνθεσης.

ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ: Τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια, την ώρα που σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν σε θέση να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της Ομόνοιας. Η νοοτροπία ήταν άκρως αντίθετη με αυτή που προστάζει το όνομα και η ιστορία του συλλόγου, επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο τις λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ