aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑTο life story της 10ης προσθήκης (video)

Tο life story της 10ης προσθήκης (video)

Από ποδοσφαιρική οικογένεια ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ήταν δύσκολο να πάρει… λάθος δρόμο. Το Gazzetta.gr παρουσίασε στις 24 Νοεμβρίου του 2015 το story της ζωής του.

Διαβάστε το: «Ο μικρός από τον Κορινό Πιερίας μεγάλωσε και στα 21 του χρόνια υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Οι ικανότητές του αδιαμφισβήτητες, η πίστη του για επιτυχία μεγαλύτερη, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές με απανωτούς τραυματισμούς, για ένα παιδί που αποτελεί «προϊόν» των ασπρόμαυρων ακαδημιών. Ετσι, για να μη λένε, ότι ο ΠΑΟΚ δεν «βγάζει» δικά του παιδιά από τα σπλάχνα του…

Αν και υπήρξε αριστούχος μαθητής στο Γυμνάσιο, έμοιαζε σχεδόν καταδικασμένη και προδιαγεγραμμένη η πορεία του, αν και χρειάστηκε μαζί με τον πατέρα του Αβραάμ και τη μητέρα του Σοφία, να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα, το ίδιο πάντα δρομολόγιο, Κορινός – Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι καθημερινά στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ.

To πρώτο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1994 στον Κορινό Πιερίας, μια παραθαλάσσια κωμόπολη, 8 μόλις χιλιόμετρα από την Κατερίνη. Εκείνη, την εποχή η οικογένεια Κωνσταντινίδη κυνηγούσε την τύχη της στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, εκεί όπου ο Δημήτρης έζησε για ένα χρόνο και προφανώς δεν θυμάται και πολλά.

Ο πατέρας του, προπονητής ποδοσφαίρου, με την επιστροφή στην Ελλάδα ανέλαβε την τοπική ομάδα, τον Θερμαϊκό Κορινού, με τα δύο αγόρια της οικογενείας, τον μεγαλύτερο Γιώργο (έφτασε να παίξει επαγγελματικά ως τη Football League) και τον μικρότερο Δημήτρη, να είναι πάντα δίπλα στον μπαμπά. Από τα 12 ο μικρός ξεχώριζε «σαν τη μύγα μες το γάλα», αλλά ο πρεσβύτερος της οικογένειας γνώριζε, ότι έπρεπε να περιμένει να έρθει η κατάλληλη ώρα.

1317465Αυτή η ώρα ήρθε το 2008, όταν ο ΠΑΟΚ έβαζε τις βάσεις για την οργάνωση των ακαδημιών του και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το παιδομάζωμα Ζαγοράκη. Ο Κώστας Μαλιούφας τον είδε σ ‘ ένα φιλικό με ομάδα της Φλώρινας. Δεν δυσκολεύτηκε να διακρίνει το ταλέντο του και να εισηγηθεί την απόκτησή του. Στα πρώτα δύσκολα βήματα, με καθημερινά «πάνε – έλα» στη Θεσσαλονίκη, μοιράστηκε τα ίδια όνειρα με τον συντοπίτη του, Κώστα Δεμηρτζόγλου, ο οποίος έφτασε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν στέριωσε στην πρώτη ομάδα.

Ένα χρόνο μετά, η μετακόμιση στους περίφημους ξενώνες της Τούμπας, λύνει τα χέρια της οικογένειας, όμως ξεκινάει η αγωνία, κυρίως της μητέρας Σοφίας, για το πώς θα μπορούσε ένα παιδί 15 ετών να ζήσει μόνο του σ’ ένα καινούργιο και εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Όταν το 2012 ρωτήθηκε για το πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε πέντε χρόνια από τότε, απάντησε σε κλάσματα δευτερολέπτου, κάνοντας και μια πρόβλεψη για την οποία δεν έπεσε και πολύ έξω: «Καθιερωμένο και βασικό στον ΠΑΟΚ, μαζί με άλλους που προέρχονται από τα Τμήματα Υποδομής να κατακτούμε τίτλους», είχε πει.

Η παρέα που αποτελούταν από τον Σταφυλίδη, τον Κάτσε, τον Κίτσιου, τον Πέλκα, τον Τζανδάρη, τον Πολύζο, τον Β. Παπαδόπουλο, τον Μελίσσα και άλλα παιδιά ήταν ουσιαστικά το πρώτο αποτέλεσμα της δουλειάς των ασπρόμαυρων ακαδημιών.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα τον συστήσει για πρώτη φορά στο κοινό της Τούμπας, σ’ ένα φιλικό παιχνίδι με την Παρτιζάν Βελιγραδίου τον Αύγουστο του 2010, αλλά ο Μάκης Χάβος ο προπονητής που θα απαιτήσει την καθημερινή παρουσία του στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Μιλάμε για μια ομάδα με Γκαρσία, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Χαλκιά, Ίβιτς, Βιεϊρίνια και άλλους πολλούς, από τους οποίους οι μικροί είχαν μόνο να κερδίσουν στις ώρες των προπονήσεων.

Ο Λάσλο Μπόλονι το 2011 θα τον πάρει στην προετοιμασία, ένας τραυματισμός θα τον αφήσει πίσω και θα προλάβει το 2012 να μπει σε κάποιες αποστολές της πρώτης ομάδας. Με τον Γιώργο Δώνη, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, θα κάνει τη δεύτερη προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, αφού στον ΠΑΟΚ αρχίζουν να τον υπολογίζουν σαν κανονικό ποδοσφαιριστή.

konstantinidesΤο ντεμπούτο του ήρθε στις 26/08/12 (ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 1-0) παίζοντας όλο το ενενηντάλεπτο, θα «γράψει» τις πρώτες 18 συμμετοχές, τη σεζόν 2012-’13,πριν καταφθάσουν στην Τούμπα ο Χουμπ Στέφενς, ουκ ολίγοι ξένοι, και μαζί ή ώρα για να πάρει το δρόμο του δανεισμού. Ευτυχώς, το… αγροτικό του έγινε σε γνωστά λημέρια για τον ίδιο και την οικογένεια, στον Αιγινιακό, παίζοντας σε 20 ματς της σεζόν 2013-14 στη Football League για να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2014 στην Τούμπα.

Η φετινή χρονιά, με τον Ιγκόρ Τούντορ, πλέον, στον πάγκο, ξεκίνησε ιδανικά, το γκολ στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Σπάρτακ Τρνάβα αποτελεί μια από τις πρώτες δυνατές αναμνήσεις του στον ΠΑΟΚ, αλλά ένας τραυματισμός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον άφησε (προσωρινά) πίσω…

Μόνιμο μέλος της εθνικής νέων και ελπίδων, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας, έχει την καλύτερη άποψη για την ποδοσφαιρική ποιότητα και αξία του, αλλά οι τραυματισμοί του στέρησαν πολλές συμμετοχές και στις εθνικές ομάδες. Χρόνος, όμως, υπάρχει για τον πιτσιρικά από τον Κορινό Πιερίας…

Untitled-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ