aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο καλοκαιρινό σημάδι «φωνάζε»

Το καλοκαιρινό σημάδι «φωνάζε»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τα ίδια ακριβώς σημάδια που παρουσίασε στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας της η Ομόνοια, εμφανίζονται και στους επίσημους αγώνες της. Κι αυτό είναι κάτι που διαπιστώνεται από τα υπέρ και κατά γκολ των πρασίνων στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Δηλαδή, όπως στα φιλικά του καλοκαιριού, έτσι και στα ματς του πρωταθλήματος, η Ομόνοια δείχνει ικανή να σκοράρει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο ανά πάσα στιγμή, όμως στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο δέχεται τα περισσότερα γκολ.

Αυτός είναι και ο λόγος που σε δύο περιπτώσεις έχασε σημαντικούς βαθμούς. Πιο συγκεκριμένα, στις αναμετρήσεις με την Πάφος FC και τον Ολυμπιακό η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου υποχρεώθηκε στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα να μαζέψει την μπάλα από το πλεκτό της, με αποτέλεσμα να δεχθεί την ήττα και την ισοφάριση, αντίστοιχα. Αυτό είναι το αρνητικό για το «τριφύλλι», κάτι που ίσως να οφείλεται είτε στην έλλειψη δυνάμεων και καθαρού μυαλού είτε στην αμυντική χαλάρωση στα τελευταία λεπτά. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι από οκτώ γκολ που δέχθηκε η Ομόνοια, τα τρία ήταν στο πρώτο 45λεπτο και τα άλλα πέντε στο δεύτερο.

Στα θετικά για τους πρασίνους καταγράφεται το γεγονός ότι επιθετικά δεν τα παρατάτε ποτέ. Εξ ου και το γεγονός ότι έχουν σκοράρει σε όλα τα 15λεπτα, ενώ από τα 11 γκολ που πέτυχαν έως τώρα στο πρωτάθλημα, τα έξι επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και τα άλλα πέντε στο δεύτερο. Επίσης, στα θετικά για την Ομόνοια είναι πως κανένας αντίπαλος έως τώρα δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία της στο πρώτο 15λεπτο, κάτι που δείχνει ότι οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο απόλυτα συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν επιτρέπουν σε καμία ομάδα να τους βάλει δύσκολα από την αρχή του ματς.

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τα πέντε παιχνίδια του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα χωρισμένα ανά 15λεπτα και να διαπιστώσετε από την «ανατομία» των γκολ της Ομόνοιας τα στοιχεία που προαναφέραμε, που έχουν να κάνουν με την επιθετική λειτουργία αλλά και τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας.

 ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ
1’-15’ 16’-30‘ 31’-45’ 46’-60’ 61’-75’ 76’-90’+
Εθνικός 1/0 0/1 1/0
Πάφος FC 0/1 1/0 0/1
ΑΕΚ 2/0 1/1 1/0 1/0 0/1
Αλκή 0/1 1/1 1/0
Ολυμπιακός 1/0 0/1
ΣΥΝΟΛΟ 2/0 2/2 2/1 2/1 1/1 2/3

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ