aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο ισχυρό χαρτί της Ομόνοιας στο φετινό πρωτάθλημα

Το ισχυρό χαρτί της Ομόνοιας στο φετινό πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

«Η επίθεση κόβει εισιτήρια η άμυνα δίνει τίτλους». Μια φράση που λένε συνήθως οι προπονητές, που γι’ αυτούς προέχει το αποτέλεσμα και όχι εάν θα ενθουσιάσει η ομάδα τους με τα πολλά γκολ που θα πετύχει. Στην Ομόνοια δεν μίλησαν ποτέ για τίτλο, παρόλο που προσδοκούν να το κάνουν σύντομα. Ωστόσο, η μέχρι τώρα εικόνα και πορεία της ομάδας, παραπέμπει στην πιο πάνω φράση και η Ομόνοια αυτό που θέλει στο τέλος της σεζόν είναι να υλοποιήσει τον αρχικό στόχο της, την έξοδο στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Διαθέτει άμυνα από ατσάλι, κάτι που αποτελεί ξεκάθαρα το ισχυρό χαρτί της για να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Δέχθηκε μόλις 6 γκολ σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος και διαθέτει την τρίτη καλύτερη αμυντική γραμμή πίσω από ΑΠΟΕΛ (3 γκολ – 7 αγώνες) και Ανόρθωση (πέντε γκολ – 9 αγώνες).

Διαβάστε επίσης: Σκαπούλλης: Το γκολ της Ομόνοιας και τα πέναλτι σε Μακάρειο και Τσίρειο

Ενδεικτικό της σταθερότητας στην αμυντική γραμμή ή ακόμη της καλής αμυντικής συμπεριφοράς της, γιατί το επίτευγμα αυτό είναι απόρροια του πώς λειτουργεί όλη η ομάδα όταν αμύνεται, είναι ότι στα έξι από τα δέκα παιχνίδια (τα τρία ήταν σε ντέρμπι) διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Σταθερότητα στην άμυνα (σε απόδοση και πρόσωπα), το χαρακτηριστικό στοιχείο που επιτρέπει στην ομάδα του Μπεργκ να βαδίζει στο σωστό δρόμο. Και αφού έχει και την ποιότητα στην επίθεση, δημιουργώντας και αξιοποιώντας ευκαιρίες, δικαιούται να κάνει όνειρα.

Διαβάστε επίσης: Πάμπος: «Είχα κλειστό τον Ρόμο στην Ομόνοια. Φέτος έχει παίκτες ποιότητας»

Τα έξι γκολ παθητικό σε δέκα αγώνες αποτελούν ρεκόρ για την τελευταία εξαετία. Η τελευταία φορά που δέχθηκε λιγότερα (πέντε) ήταν τη σεζόν 2013-14. Οι προηγούμενες δύο σεζόν ήταν τραγικές, αφού δέχθηκε πέρσι 13 και πρόπερσι 15 γκολ. Μάλιστα σ’ αυτό το διάστημα των τελευταίων έξι σεζόν για πρώτη φορά είναι μονοψήφιος ο αριθμός των τερμάτων που δέχθηκε το «τριφύλλι». Στοιχείο που «φωνάζει» για την αλλαγή που έχει επέλθει στην ομάδα στην άμυνα, την ποιότητα και την ικανότητα που διαθέτει για να κρατά τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από το γκολ.

Η Ομόνοια δέχθηκε δύο γκολ από την ΑΕΚ (με πέναλτι), δύο από την Πάφο και από ένα από τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό. Από τους τρεις πρώτους είχε απώλεια βαθμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ