aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο… homework του Γκόμεθ και τα μετεγγραφικά ερωτηματικά!

Το… homework του Γκόμεθ και τα μετεγγραφικά ερωτηματικά!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Άνθρωπος πολύ μελετηρός. Τέτοιος χρειάζεται να είναι όποιος αναλαμβάνει πόστο τεχνικού διευθυντή σε μία μεγάλη ομάδα και καλείται να σηκώσει το βάρος του μετεγγραφικού σχεδιασμού. Τέτοιος αποδεικνύεται πως είναι μέχρι στιγμής και ο Άνχελ Γκόμεθ της Ομόνοιας.

Ασφαλή συμπεράσματα για όλους τους νεοφερμένους παίκτες των πρασίνων, δεν είναι εφικτό να εξαχθούν από τόσο νωρίς. Μόνο έως ένα μικρό βαθμό μπορεί κανείς να αναφερθεί τεκμηριωμένα στο δείγμα γραφής τους και όσοι σκέφτονται με βάση τη λογική, γνωρίζουν από πριν, πως σε μία ομάδα η οποία πραγματοποιεί πολλές μετεγγραφές, είναι σχεδόν αδύνατο να πετύχουν όλες. Και αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ποδοσφαιρική αξία των νεοφερμένων. Βλέπετε, υπάρχει και ο ψυχολογικός τομέας επιπρόσθετα στους πολλούς λόγους για τους οποίους κάποιοι ποδοσφαιριστές έρχονται και φεύγουν χωρίς καν να θυμάται το… πρόσωπό τους ο κόσμος επειδή δεν τούς έκατσε το κλίμα.

Διαβάστε επίσης: Κυπριακό δίδυμο για την ενδεκάδα

Αυτά σαν μία παρένθεση. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας, σύμφωνα με πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω, θυσιάζει αρκετές ώρες για να μελετήσει και να αξιολογήσει ποδοσφαιριστές, όχι μόνο για το Καλοκαίρι αυτό, αλλά και για μελλοντικές μετεγγραφικές περιόδους. Κάτι το οποίο «απαιτείται» άλλωστε για έναν τεχνικό διευθυντή.

Διαβάστε επίσης: Θέλει τον χρόνο του ο «top player» Αλμπίν

Γι’ αυτό άλλωστε «έστειλε» και τον συνεργάτη του, τον σκάουτερ Μανέλ Μπεναβέντε στην Βαλένθια σε μεγάλο διεθνές τουρνουά Κ-18 για να αξιολογήσει ποδοσφαιριστές-ταλέντα για μελλοντικούς μετεγγραφικούς σκοπούς, ενώ αναμένεται μελλοντικά να αρχίσει και ο Γκόμεθ να ταξιδεύει για παρόμοιους σκοπούς, στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Σε μεγάλο διεθνές τουρνουά στη Βαλένθια για «λαβράκια»

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στην τελευταία (;) προσθήκη με τον μέσο ο οποίος θα διαθέτει και οργανωτικά προσόντα, ο Γκόμεθ με βάση τις πρόσφατες αναφορές του, απέδειξε για άλλη μία φορά πως δεν αισθάνεται καμία πίεση χρόνου. «Το μετεγγραφικό παζάρι κλείνει στις 31 Αυγούστου», ανέφερε με έμφαση και τόνισε εμμέσως πλην σαφώς, πως θα γίνει μετεγγραφή μόνο εάν βρεθεί ποδοσφαιριστής ο οποίος θα είναι καλύτερος από κάποιον-ους που είναι ήδη στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης: «Έτσι έπρεπε να γίνει για να νιώσουν όλοι άνετα»

Καταληκτικά, να αναφέρουμε πως εάν κάποιοι ποδοσφαιριστές ανεβάσουν κατακόρυφα την απόδοσή τους μέχρι την έναρξη της σεζόν, δεν θα θεωρηθεί παράξενο εάν τελικά δεν υλοποιηθεί η τελευταία προσθήκη. Από την άλλη, όμως, καλό είναι να μην αποκλείονται και οι πιθανές προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής, κάτι που καθεχρονικά, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Η Ομόνοια, ξέρετε, δεν αποτελεί εξαίρεση…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ