aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο γήπεδο της Ομόνοιας στη Μια Μηλιά

Το γήπεδο της Ομόνοιας στη Μια Μηλιά

Στις 6 Ιουνίου 1971, η Ομόνοια ανήγγειλε την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου στη Μια Μηλιά. Η ανέγερσή του άρχισε προς το τέλος του 1971 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1972 είχε κατασκευαστεί ο στίβος του γηπέδου.

Ακολούθησε η ανέγερση των αποδυτηρίων και η περίφραξη. Ένα μεγάλο μέρος των εργασιών έγινε με εθελοντική εργασία των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων του συλλόγου. Το καλοκαίρι του 1974 θα γινόταν η φύτευση του χλοοτάπητα και η ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

Το προδοτικό πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή ανέτρεψαν τα πάντα. Το αθλητικό Κέντρο της Ομόνοιας καταλήφθηκε από τα τουρκικά στρατεύματα και τελεί σήμερα υπό κατοχή.

Πιο κάτω το κείμενο της εξαγγελίας για την ανέγερση του γήπεδου, από το λεύκωμα των 30 χρόνων του Συλλόγου:

«Η Ομόνοια θα ανεγείρει οπωσδήποτε το ιδιόκτητο στάδιό της. Όπως είναι γνωστό το σωματέιο αγόρασε παρά τον 5ον μιλιοδείκτη του νέου δρόμου Λευκωσίας – Αμμοχώστου έκταση 40 στρεμμάτων με σκοπό την ανέγερση ιδιόκτητου σταδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβο για κλασσικά αγωνίσματα, γήπεδα Βόλλεϋ, Τέννις και Μπάσκετ. Παραλλήλως θα ανεγερθούν κερκίδες 20 χιλιάδων θέσεων.

Φυσικά, η ανέγερση του σταδίου του σωματείου θα απαιτήσει κάποιο χρονικό δοάστημα το οποίο θα εξαρτηθεί από διάφορους οικονομικούς παράγοντες. Πάντως, το όλο θέμα θα απασχολήσει εκτεταμένα τη Διοίκηση του Σωματείου πληροφορούμεθα ότι στάδιο τελικά θα ανεγερθεί βάσει της αρχικής πρόνοιας δια της οποίας, προβλέπεται η αποπεράτωσή του σε μικρό σύγχρονο στάδιο.

Επί του πρόντος στον χώρο αυτό θα δημιουργηθεί το γήπεδο προπονήσεων των ποδοσφαιριστών του Συλλόγου και οι εργασίες δια την κατασκευήν του θ’ αρχίσουν σύντομα Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας θα προσφύγει προς τους πολυπληθείς φιλάθλους υποστηρικτές του σωματείου όπως προσφέρουν εθελοντικήν εργασία για την ανέγερση του σταδίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ