aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΤο γήπεδο θα «μιλήσει» και για τον Νταμπίζα

Το γήπεδο θα «μιλήσει» και για τον Νταμπίζα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το νέο πλάνο στην Ομόνοια, στην παρουσία του Νίκου Νταμπίζα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, τέθηκε εδώ και εβδομάδες σε εφαρμογή. Είναι ξεκάθαρο πως, υπάρχει ένας νέος τρόπος δουλειάς και η φράση «ο Νταμπίζας έχει τα κλειδιά του “Ηλίας Πούλλος”» δεν είναι υπερβολή. Όσα αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα περνούν από τα χέρια του, πάντοτε υπό την επίβλεψη της διοίκησης.

Το γεγονός ότι, όλες οι επιλογές είναι δικές του και γενικά ο σχεδιασμός της ομάδας, είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ομόνοια. Παράλληλα, η παρουσία ενός επαγγελματία σ’ ένα καίριο πόστο όπως αυτό του τεχνικού διευθυντή, δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες στον κόσμο, που «διψά» να δει την ομάδα του να φθάνει και πάλι στην κορυφή.

Όσο νωρίς κι αν είναι, ο κόσμος έχει άποψη και την εκφράζει, είτε θετικά είτε αρνητικά είναι τα σχόλια. Η μια πλευρά κάνει λόγο για αργοπορημένες κινήσεις και εκφράζει την απορία σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστεί η ομάδα στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς με τον κίνδυνο να πέσει θύμα έκπληξης. Η άλλη, στην οποία περιλαμβάνονται οι πιο υπομονετικοί και αισιόδοξοι, πιστώνουν τις κινήσεις Νταμπίζα και θεωρούν πως είναι προσεγμένες, ουσιαστικές και θα τον δικαιώσουν.

Τη δεδομένη στιγμή, μπορεί να χαρακτηριστούν και οι μεν και οι δε σωστοί για τις απόψεις τους, όμως είναι πρόωρο ό,τι και να λεχθεί. Όπως όλοι έτσι και ο Νταμπίζας, πρώτος και καλύτερος, θα πρέπει να κριθεί την κατάλληλη στιγμή. Πότε; Όταν θα κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι.

Σε βάθος χρόνου, όταν θα υπάρχει ένα καλό δείγμα της ομάδας που θα «χτιστεί» το προσεχές διάστημα. Το γήπεδο θα «μιλήσει» και για τον Νταμπίζα. Από τη στιγμή που είναι ο απόλυτος άρχοντας στις επιλογές (με τη συγκατάθεση του προπονητή, όπως ο Ελλαδίτης είπε), αυτός θα έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την πορεία της Ομόνοιας στη νέα σεζόν, όποια κι αν θα είναι αυτή.

Το γεγονός ότι η Ομόνοια δουλεύει μ’ ένα πιο επαγγελματικό τρόπο είναι δεδομένο. Τα σχόλια, πάντως, για τον Νταμπίζα εκ των έσω είναι κολακευτικά, όμως το αποτέλεσμα θα μετρήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ